28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Genç nüfus, itici güç olacak

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yaşayacağı güçlü toparlanmada Anadolu sanayiinin dinamizminin ve girişimci genç nüfusun Türkiye'nin itici gücü olacağına inandığını söyledi.

Akbank’ın üst düzey yöneticilerinin reel sektörün sorunlarını dinlemek ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere 16 Eylül’de başladıkları ‘’Akbank Anadolu Ziyaretleri’’ Bursa ve Antalya'dan sonra Gaziantep ile devam etti.

Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanları ve üyeleri ile Gaziantep'in önde gelen sanayicilerini ziyaret eden Akbank yöneticileri, ekonomik faaliyetin canlanması için verilecek destekler konusunda reel sektör temsilcileri ile görüş alış verişinde bulundular.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, ziyaret sırasında Türkiye;nin kısa sürede mevcut güçlüklerin üstesinden gelerek güçlü bir toparlanma kaydetmeye başlayacağına dikkat çekti. Türkiye’nin dünya ekonomisine giderek daha fazla entegre olduğunu söyleyen Sabancı Dinçer Türkiye’nin hem dinamik ve dirençli bir ekonomiye, hem de genç ve girişimci bir nüfusa sahip olduğu belirtti.

Sabancı Dinçer, ‘’İnanıyorum ki; Türkiye kısa sürede mevcut güçlüklerin üstesinden gelerek güçlü bir toparlanma kaydetmeye başlayacak. Bu toparlanmanın itici gücü de iç pazarın canlanması, dolayısıyla Anadolu sanayiinin dinamizmi ve girişimci genç nüfusu olacak. Bu sayede Türkiye, global krizden güçlenerek çıkacak birkaç ülke arasında yer alacak’’ dedi.

Sabancı Dinçer, şöyle devam etti: ‘’Gaziantep’in komşu ülkeler olan Suriye ve Irak ile artan ticaret hacminden en fazla yarar sağlayacak illerimizin başında geleceğini düşünüyoruz. İpek yolu üzerindeki binlerce yıllık ticaret ve kültür kenti Gaziantep, önümüzdeki dönemde, ekonomik büyümede de Anadolu sanayiinin önemli merkezlerinden biri olacaktır.’’

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de, Gaziantep’in krizde yeni model yarattığını belirtti. Gaziantep’ten yapılan ihracatın yüzde 93’ünün sanayi ürünü olduğuna dikkati çeken Koçer, şunları söyledi: ‘’Gaziantep, son bir yılda ihracatını koruyan ve en az istihdam azaltan şehir olmuştur. Özellikle komşu ülkeler ve bölge ülkelerine yönelik ihracatta çok büyük başarı elde etmiş ve model olmuştur. Anadolu’nun en fazla marka ve patent tesciline sahip olan ve son yıllarda inovasyonu öne çıkarıp, ürünlerine yansıtan Gaziantep, şimdi de akıllı sanayi ürünlerini hedef almıştır. Markalaşma, inovasyon, Ar-Ge ve akıllı ürünler Gaziantep;in rekabet gücünü arttıran en önemli unsurlardır. Gerek Suriye, gerekse Irak;la yaşanan son ekonomik gelişmeler Gaziantep'in önümüzdeki yıllarda yeni gelişme ve başarıları yaşayacağını açıkça göstermektedir.’’

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Esnaf nasihat istemiyor

  Vergi indirimine devam edilsin

  Honda’nın çeyrek yıl kârı, yüzde 56.2 düştü

  Bitsin bu israf

  MÜSİAD Berlin’den, Sarrazin hakkında suç duyurusu

  McDonald's, artık İzlanda'da yok

  Asya borsası değer kaybetti

  Petrol fiyatları geriledi

  Genç nüfus, itici güç olacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.