28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

El emeği göz nuru “oya pazarı”

BALIKESİR’İN Edremit ilçesinde, ev hanımları ve genç kızların, göz nuru ve el emekleri ile yaptıkları el san'atları ürünlerini her Çarşamba sergileyebileceği bir oya pazarı kuruluyor.

Edremit Belediyesinin katkılarıyla Edremitli ev hanımlarının ve genç kızların kurslarda ve evlerinde yaptıkları el işi göz nurlarını pazarda satarak ev ekonomisinde katkıda sağlayacak olan oya pazarı, Yorgancılar Çarşısında bugün açılıyor.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, konuyla ilgili açıklamasında, “Edremit Belediyesi Faruk Serpil Parkı’nda ev hanımlarının üretip halka satışa sunduğu ‘Edremit Çeyiz Evi’ geliştirilip, ilçedeki üretici bütün ev hanımlarının katılımı sağlanıp Edremit’te ülkenin ve bölgenin en büyük ‘El Sanatları Satış Merkezi ve Oya Pazarı’nı önümüzdeki Çarşamba günü hizmete sokacağız.” diye konuştu. Başkan Kılıç, Beypazarı, Safranbolu, Kula ve Gönen’deki gibi üretimi ve satışları Türkiye’ye mal olmuş, ülkenin en büyük katılımlı ‘El Sanatları Satış Merkezi ve Oya Pazarı’nın Edremitli ev hanımlarına ve genç kızlara hayırlı olmasını diledi.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Hedefimiz, yerli kültürümüzü kaliteli üretim ile ülke ve dünya pazarlarına açmak. Yaptığımız araştırma sonucu Edremit’teki ‘Edremit Çeyiz Evi’ne 585 ev hanımı ve kızlarımızın evlerinde ürettikleri nadide eserlerin satıldığını tesbit ettik. Bu sayıyı yetersiz buluyoruz ve Edremit dışında üretilen eserlerin de Edremit’te kuracağımız ‘El Sanatları Satış Merkezi ve Oya Pazarı’nda pazarlamayı hedefliyoruz” dedi.

Oya Pazarı’nda, Edremitli hanımların kurslarda ve evlerinde yapmış oldukları dantel, nakış, örgü, ahşap boyama, cam ve seramik boyama ev mefruşat süsleme gibi el san'atlarına dayalı dallarda ürettikleri ürünleri kendileri satışa sunabilecekler.

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaşlının hayvan sevgisi

  El emeği göz nuru “oya pazarı”

  “Türkmen Ressamların Fırçasından Edirne’’ resim sergisi Aşkabat’ta açıldı

  200 karikatürist, 40 yıllık sergi

  ENKA’da san'at günleri

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.