03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kitabını satmak için kapı kapı dolaşmış

DÜNYADA satış rekorları kıran ve Türkiye’de 50’nin üzerinde baskı yapan “Olasılıksız” kitabının yazarı Adam Fawer, kitabını yayınlatabilmek için birçok yayıncıyı dolaştığını söyledi.

“50 yayıncı dolaşırsınız ancak bir yayıncı kabul eder. Israr etmelisiniz, kararlı olmalısınız.” diyen Fawer, 26 film yapımcısının kitabını okuduğunu ancak hiçbirinden kitabı filme çevirme konusunda teklif gelmediğini belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde okurlarıyla buluşan “2006 İnternational Thriller Writers” ödülü sahibi yazar Fawer, dünyanın dört bir yanında yüzlerce baskı yapan “Olasılıksız” kitabının başarısını şansa değil, çalışmaya bağlayan Fawer, “İnsanlar kitabım konusunda şanslı olduğumu söylüyorlar. Ama bu şöyle oluyor; bir kitap yazarsınız ve onu yayınlatmak için 50 yayıncıya gidersiniz ancak bir tanesi bunu kabul eder. Ama bu bir mücadeledir. Israr etmelisiniz, kararlı olmalısınız. Bu kitabı yazarken de böyledir. Birçok deneme yaparsınız ve bir çoğunun da çöpe atarsınız. Ancak en son elinizde kalanlarla bir kitap oluşturursunuz.” şeklinde konuştu.

Amerika’da kitabın satışları için reklam verdiklerini ve basın toplantıları düzenlediklerini kaydeden Fawer, Avrupa’da hiç reklam yapmamalarına rağmen kitabın çok iyi satışlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Fawer, bu durumu bir şans olarak tanımlıyor ancak ekliyor, “Hayatta mücadele edip, çalışarak kendi şansınızı oluşturabilirsiniz.” Dünyaca ünlü Harper Collins kitap yayıncılık şirketinin, “Olasılıksız kitabı, Akıl Oyunları’nın Kill Bill’le buluşması” tanımlamasını kabul etmeyen Fawer, “Benim kitabımı Dan Brown kitabına benzetebilirsiniz ancak her yazarın ve her kitabın kendine özgü bir hali vardır. Bu karşılaştırmayı anlamsız buluyorum” şeklinde konuştu. Adam Fawer’ın ilk kitabı olan Olasılıksız, 2005 yılında yayınlandı. Fawer’ın bir bilim kurgu eseri olan kitapta, David Caine’in bir takım deneysel tedaviler sonucunda kazandığı gelişmiş hesaplama yeteneği sayesinde, tahminlerinin geleceği görmek haline geldiğini anlamasıyla başından geçenleri konu almaktadır. Ayrıca kitapta, “şans” kavramı sorgulanıyor.

03.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yarım asırlık mahçubiyet

  Peygamberimizin hayatı filme çekilecek

  Kitabını satmak için kapı kapı dolaşmış

  Kur’ân bülbülleri Konya’da yarışacak

  Edirne’ye 10 ayda 2.5 milyon turist geldi

  “Londra’da Türk Olmak” dizi oldu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.