10 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ERDOĞAN: 10 KASIM'I ÖZELLİKLE SEÇTİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılımın Mecliste görüşüleceği 10 Kasım'ın tatil ya da yas günü olmadığını, Meclisin o gün de çalıştığını belirterek, ''10 Kasım’ı bunun için özellikle seçtik. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışı üzerinde bu projeyi bina etmek için'' dedi. Erdoğan “Bu milletin değerlerinde ölenle ölmek yok. Tam aksine eserlerini yaşatmak var” diye konuştu.

DTP BAŞKANI TÜRK’TEN ERDOĞAN’A DESTEK

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de, demokratik açılım konusunun Mecliste 10 Kasım'da görüşülecek olmasını doğru bir karar olarak değerlendirdiklerini belirterek Erdoğan'a destek verdi. Türk, “10 Kasım önemli gün. Bu önemli günde Türkiye'nin barışı için bir tartışma yapılıyorsa, aslında bu önemli, buna karşı çıkmamak lâzım. Meseleyi bu şekilde gündeme getirmek gerekiyor” dedi.

RESMî İDEOLOJİ İLE AÇILIM YAPILABİLİR Mİ?

Açılım ve dağdan iniş sürecindeki inkıta sebebiyle ilişkileri gerilen AKP ile DTP'nin bu konuda birleşmesi dikkat çekici bulunurken, açılım projesiyle çözüm aranan kronik problemlerin, temelleri Atatürk döneminde atılan uygulamalar sebebiyle ortaya çıktığı, dolayısıyla şimdi de resmî ideolojinin sınırlarına hapsedilecek bir “açılım”ın başarılı olamayacağı hatırlatılıyor.

Kemalizmle açılım olmaz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım’ın tatil ya da bir yas günü olmadığını, Meclis’in o gün de çalıştığına dikkati çekerek, ‘’10 Kasım’ı bunun için özellikle seçtik. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışı üzerinde bu projeyi bina etmek için’’ dedi.

Erdoğan, Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi’nde partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ‘’Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’’nin siyaset üstü bir mesele olduğunu ve bedelinin ne olursa olsun bunu çözeceklerini söyledi. Muhalefetin ise, ülkenin meselelerini bigane kalarak, ülkeyi ateşe atacak kadar sorumsuz ve vurdum duymaz davrandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 3,5 yıl başbakan yardımcılığı yaptığını ve o dönemde ekonominin tahrip olduğunu kaydederek, milliyetçiliğin, ‘’ülke için üretmek ve eser ortaya koymak olduğunu’’ vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle şöyle devam etti: “İstismarda vardıkları son nokta ‘10 Kasım da Atatürk’ün ölüm dönümünde bu meseleyi niye Meclis’e taşıyorsunuz?’ diyorlar. Bizim tarihle ilgili asla kastımız olamaz. 10 Kasım Türkiye’de tatil değil, o gün Meclis çalışıyor ve o gün bir yas günü de değil.’’

Konuşmasında Atatürk’ün ‘’Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır’’ dediğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, ‘’Bu milletin değerlerinde ölenle ölmek yok. Tam aksine eserlerini yaşatmak var. Ne diyor Atatürk, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh.’ Bizim projemiz neyi amaçlıyor? Yurtta sulhu amaçlıyor. Dünya barışı için çıkış yapıyorsunuz. Siz kendi yurdunuzda barışı temin edemedikten sonra, dünya barışına katkınız olabilir mi? 10 Kasım’ı özellikle seçtik. ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ anlayışı ile bu projeyi bina etmek için’’ diye konuştu.

10 Kasım gününü özellikle seçtiklerini yineleyen Başbakan Erdoğan, ‘’Kardeşliğimizin gelişmesini arzuladığımız için, biz o günü seçtik. Milli beraberlik için anlamlı olduğu için o günü seçtik. Akan kan dursun, gözyaşı dinsin, ocaklara ateş düşmesin diye, ülke kaynaşsın diye o günü seçtik. Çok da iyi yaptık. Gayet güzel bir başlangıç olacak. Ve inşallah bunu hep beraber göreceğiz’’ dedi.

DTP BAŞKANI TÜRK’TEN ERDOĞAN’A DESTEK

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, demokratik açılım konusunun Mecliste 10 Kasımda görüşülecek olmasını doğru bir karar olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ahmet Türk, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve beraberindeki heyeti kabulünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili açıklamalarını değerlendirirken, demokratik ülkede, halkın iradesi ile seçilmiş hükümetlerin her konuda söz ve karar sahibi olması gerektiğini belirtti. ‘’Hiçbirimiz, ordunun siyasete karışmasını istemiyoruz’’ diyen Türk, ordunun kendi görev alanında kalması halinde, bütün ülkenin ona saygı göstereceğini söyledi. Ahmet Türk, demokratik açılım konusunun Mecliste görüşülmeye başlanması tarihinin 10 Kasıma denk gelmesi ile ilgili soru üzerine de şunları söyledi: “10 Kasım önemli gün. Mustafa Kemal, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ söylemiyle kendisini ifade etmiştir. Bu önemli günde Türkiye’nin barışı için bir tartışma yapılıyorsa, aslında bu önemli, buna karşı çıkmamak lazım. Barış, her şeyin üzerindedir. Bugüne kadar da herkes barışın kalıcı hale gelmesi için çaba gösteriyor.’’

10.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre 300 milyar dolar gitti

  ERDOĞAN: 10 KASIM'I ÖZELLİKLE SEÇTİK

  Ergenekon’un 120. duruşmasında kavga

  TBMM Başkanı Şahin’den sağduyu çağrısı

  11 asker savcılıkta ifade verdi

  Osman Kaçmaz’ın ihracı istendi

  Afganistan’da Batıyı yalnız bırakamayız

  Laiklik, demokrasiye uyarlanmalı

  El Beşir, ülke içi sebeplerden gelmedi

  İETT otobüsüne saldırı

  Irak’a 100 bin dolar bağış

  Düğünde silâhlı kavga: 4 ölü

  Hakim ve savcı sayısı artmalı

  Bağış: AB ile aramıza duvara izin vermeyeceğiz

  Öğretmene “Albay Çiçek” incelemesi sürüyor

  Ordu’da lisede cinayet

  İçişleri’nden ‘şehit yakını ve gazi’ genelgesi

  8 milyon 372 bin numara taşındı

  Yeni raylar dostluğu pekiştirecek

  Kudüs’e giden iki Avrupalı Antakya’da buluştu

  Karbonmonoksitten zehirlendiler

  Yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

  Keşan’da 3 milyon ton kömür rezervi var

  Başkan Akaydın Çanakkale Çadırı’nı gezdi

  Akdamar Adası güneş enerjisiyle aydınlatılacak

  Selden zarar gören çiftçi devletten yardım bekliyor

  Muğla’da iki mevsim birden yaşanıyor

  Elmada dilimli satış

  Merkür demir zengini

  72’lik ihtiyardan gençlere hayat dersi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.