11 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Grip, 1 milyar TL ek yük getirdi

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çınal, “Hastanelere akın eden vatandaşlarımızın tahlil, film, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle domuz gribi salgını bütçemize 1 milyar TL ek yük getirdi” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın Sağlık Sektör Kurulu tarafından organize edilen “Sağlıkta Ve Sosyal Güvenlikte Gelinen Son Nokta ve Yeni Hedefler” konulu konferans geçtiğimiz gün Antalya’da yapıldı.

Hekim, eczacı ve sağlık çalışanlarının katıldığı konferansın açılış konuşmasını, MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uz. Dr. Hakan Bahadır yaptı. Programa ayrıca Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Çınal ve Genel Sağlık Sigorta Genel Müdürlüğü (GSSGM) İlaç ve Tıbbi Malzeme Daire Başkanı Hanefi Gök konuşmacı olarak katıldılar. Sağlıkta yapılması planlanan hedefleri açıklayan Çınal, “2003 yılından beri ülkemizde ‘sağlıkta dönüşüm planı’ uygulanıyor. Bu plan kapsamında sağlık sektöründe birçok yeniliklere gidildi. 4 deniz ambulansı, 65 paletli ambulans, 15 hasta kabinli kar aracı ve 15 ilde 17 helikopterimiz şu anda mevcut. 2010 yılında ise iki adet ambulans uçak alınacak” şeklinde konuştu. Yapılan sağlık hizmetleriyle hayat standardının yükseldiğine dikkat çeken Çınal, “Sağlıkla ilgili çalışmaları kapsamında geçmişte birçok insanın ölümüne sebep olan hastalıklar artık sıfır noktasına getirildi. Mesela, 7 yılda kızamık aşısı bitirildi. 2008 senesinde hiç vaka yok. 2009’da ise dört adet vaka var ve bunlarda yurt dışı kaynaklı. Tifo’da bitirilme aşamasında, artık son aşamaya gelindi. 19 Temmuz’da yürürlüğe giren ‘Dumansız Hava Sahası’ projemiz de çok başarılı bir şekilde sürüyor. Dünyada sadece 6 ülke bunu yapıyor. Olaya bu yönden bakarsak gerçekten çok önemli bir adım. Yapılan bu yeniliklerde sağlıklı bir insan yaşamını getirdi. Bu yeniliklerle yaptığımız son istatistiklerde, ülkemizde 65 yaş üstü insanların yaşama ömrü belirli bir oranda yükseldi. Sağlık sektöründeki hizmetler, atılan adımlar ve yeni tedavi hizmetleri bu sonucu doğurmuş oldu” diye konuştu.

Toplantıda domuz gribiyle ilgili soruları cevaplayan Çınal, domuz gribi sebebiyle hastanelere başvuru sayısında ciddî bir artış olduğunu kaydetti. Ateşi yükselen kişilerin “Acaba domuz gribi miyim?” endişesiyle hastanelere koştuğunu aktaran Çınal, süreç tamamlanıncaya kadar 5 milyon kişinin polikliniklere başvurmasını beklediklerini kaydetti. Domuz gribi salgını nedeniyle hastaneye başvuranlara çeşitli tetkiklerin yapıldığına dikkat çeken Çınal, aşı, yoğun bakım gibi tedavi masraflarının da sezon sonuna kadar devlete 1 milyar TL ek bir yük getireceğini tahmin ettiklerini belirtti. Çınal, devletin bu konuda ciddi tedbirler aldığını kaydederek herkesin rahat olmasını istedi.

FARUK ÇAKIR

11.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Grip, 1 milyar TL ek yük getirdi

  İşçiden, ‘TBMM’ye vergide’ adalet mektubu

  İlaç kalıntısı çıkan üreticilere suç duyurusu

  İslâmî bankaların malvarlığı 822 milyar dolara yükseldi

  Serbest bölgede ticaret azalıyor

  Destek olmazsa otomobil satışları yüzde 30 azalacak

  Otomotiv ihracatı Ekim’de ayağa kalktı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.