11 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cumhuriyet aydını, Meşrutiyet aydınını örnek almalı

Şair ve yazar Hilmi Yavuz, “Meşrutiyet döneminde aydınlar dine ve geleneklerine yapılan saldırılar karşısında din ve geleneklerini savunurken, Cumhuriyet dönemi aydınları bu tür saldırılara ya sessiz kaldıları ya da destek verdiler” dedi.


ERDOĞAN: AÇILIM, ATATÜRK REFORMLARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

Atatürk'ün hayatı gibi vefatının da milleti birleştirip kardeşliği pekiştirdiğini ve dayanışmayı arttırdığını savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1

Çiçek’i bekliyoruz

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’nda ıslak imzası bulunduğu öne sürülen D


  TMK tasarısı Meclis’e sunuldu

“TAŞ atan çocuklar’’ için düzenlemeler de öngören Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Nurettin Demirtaş'a 6 yıl 3 ay hapis cezası

TERÖR örgütü PKK adına suç işleme suçundan yargılanan eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  DTP ‘açılım’ı halkla tartışacak

DTP'NİN Türkiye kamuoyu, aydınları, demokrat çevreler ve sivil toplum örgütleri ile daha yoğun ilişkiler geliştireceği belirtildi.


  Türkiye’nin AB üyeliği İslâm âlemini güçlendirir

İSEDAK Ekonomi Zirvesine katılan İKT üyesi ülkelerin temsilcileri, Türkiye’nin G-20 üyeliği ile Avrupa Birliği adaylığının, teşkilâtı daha da güçlendireceği görüşünü dile getirdiler.


  Krizden bir türlü çıkamıyoruz

GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, hükümet sanayi üretimine destek vermediği için Türkiye’de krizden bir türlü çıkılamadığını ifade ederek, “İki ay önce hükümetimizin uygulayacağı politikalar ile ekonomimizin seyrini belirleyeceğini söylemiştik. Bu süreçte ekonomik krizden çıkış ivmesi kazanılacak önemli iki ay boşa harcanmıştır.’’ dedi.


  Memurun yüzde 36’sı vasıfsız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kamu bürokrasisinde uzmanlık oranının yüzde 20’lerin altında olduğunu, şu anda 2 milyon 600 bin civarındaki devlet memurunun yüzde 36’sının bütünüyle vasıfsız insanlardan oluştuğunu kaydetti.


  Zammın yüzde 2’si gitti

Eğİtİm-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (EBSAM) hazırladığı 2009 Ekim ayına ilişkin “Geçim Düzeyi Raporu”, 2010 yılı bütçesinin Meclis’te görüşüldüğü bugünlerde, memura yapılan yüzde 2.5+2.5’lik zammın ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu gözler önüne serdi.


  Doğan, satışı yalanladı

Doğan Yayın Holding, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları nezdinde faaliyet gösteren bazı gazetelerin satıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


  Alevîliğin medyada ele alınışı tartışılacak

Alevİlerİn istek ve temennilerinin belirlenip, bu çerçevede atılacak adımların hayata geçirilmesini amaçlayan Alevi Çalıştayı’nın beşinci oturumu, bugün İstanbul’da yapılacak.


  Kamuya 6 bin 259 memur alınıyor

Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’ler ve mahalli idarelere bu ay 6 bin 259 yeni memur alınıyor.


  GDO’ya sıkı denetim gelecek

TarIm ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Biyogüvenlik Kanun tasarısının, Bakanlar Kurulunda olduğunu ve çok kısa sürede TBMM’ye geleceğini belirterek, tasarının, GDO yönetmeliğiyle çerçeve olarak aynı olacağını, çok sıkı denetim ve kontrol mekanizması getireceklerini bildirdi.


  Nükleer ihalede yürütmeye durdurma

DanIştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Nükleer Santral İhalesi Yönetmeliğinin 5. ve 10. maddeleri için yürütmeyi durdurma kararı verdi.


  Milleti cemaatler ayakta tutuyor

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Lütfü Şenocak, “Milleti ayakta tutan cemaatlerdir” diyerek, cemaatlerin yaptıkları hizmetlerin takdir ve teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.


  Metrobüs yolunda kaza

İstanbul’da Cevizlibağ Merter istikametinde seyreden metrobüs, ‘takla atarak yoluna giren’ iki araca çarptıktan sonra E-5 karayoluna çıkarak başka bir araca çarptı.


  Bayram için otobüs bileti telâşı başladı

Türkİye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 9. Bölge Başkanı Ramazan Ilgan, Kurban Bayramında seyahat etmeyi planlayanların, otobüs biletlerinin yüzde 70’ini şimdiden satın aldığını söyledi.


  Özürlülerin sorunları kongrede konuşulacak

BaşbakanlIk İnsan Hakları Başkanlığı ve Özürlüler Vakfı ortaklaşa Özürlüler Kongre düzenliyor. 11-12 Aralık 2009 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek kongre’ye 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Eyüp Belediyesi de destek veriyor.


  MEB 2010 yılında 30 sınav yapacak

Sevİye Belirleme Sınavı (SBS), ilköğretim 6. sınıflar için 12 Haziran’da, 7. sınıflar için 6 Haziran’da, 8. sınıflar için ise 5 Haziran’da yapılacak.


  KIZILIRMAK’I dünya tanıyacak

TÜRKİYE’NİN önemli sulak alanlarından Kızılırmak Deltası’nın dünyaya tanıtılması ve yaban hayatın korunması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘’Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi’’ kapsamında deltanın internet üzerinden izlenebilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.


  Başkan görevine iade ediliyor

ALDIĞI 2 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle görevden el çektirilen Isparta Şarkîkaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir görevine yeninden iade ediliyor.


  Okullarda ‘beyaz bayrak’ denetimleri başlıyor

OKULLARDA temizlik ve hijyeni ilke alan “Beyaz Bayrak Projesi” bu eğitim ve öğretim yılında da devam ediyor.


  40 hastaya 1 hemşire düşüyor

FIRAT Üniversitesi Rektörü Fevzi Bingöl, Fırat Üniversitesi’nin sorunlarının konuşulduğu ve daha iyi nelerin yapılabileceği konusunun tartışıldığı bir sohbet toplantısı düzenledi.


  Ziraat öğrencilerine karşılıksız burs

TARIM sektörünün öncü kuruluşlarından GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), 2007 yılında başlattığı ziraat fakültesi öğrencilerine karşılıksız olarak verilen burs desteğini artırarak devam ettiriyor.


  Zafer Havalimanı YİD modeliyle yapılacak

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak’ın ihtiyacını karşılayacak Zafer Havalimanı için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle bu yıl sonuna kadar ihale ilanına çıkmayı ve ihaleyi 2010’un ilk ayında tamamlayı hedeflediklerini bildirdi.


  Yetmişinden sonra evi oldu

ANTALYA’NIN Akseki ilçesi Hocaköy’de barakada yaşayan 70 yaşındaki kadına, Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ev yaptırıldı.


  Gürpınar’da 510 kilo kaçak et ele geçirildi

VAN’IN Gürpınar ilçesinde İran’dan getirilen 510 kilogram kaçak et ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, ilçenin Hamurkesen Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ş.P. ve F.K. yönetimindeki iki minibüsü durdurdu.


  Konya'da’da, sokak polisleri işbaşında

KONYA Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık, dolandırıcılık gibi asayiş olaylarının önlenmesi için üniversite mezunu 30 kişiden oluşan sivil ‘’Güven Timi’’ kurdu.


  Güneş topla benİm İçİn

Her ne kadar bilim-kurgu projesi gibi düşünülse de, Japonya 2030’a kadar uzayda güneş enerjisi toplamaya ve bunu lazer ışını veya mikrodalga kullanarak Dünya’ya “zaplamaya” kararlı görünüyor.


  Dünyanın ilk yeşil şehri inşa ediliyor

Dünyada bir ilk olması planlanan ve ‘sıfır karbon’ üretecek Masdar şehrinde en az 1 megavatlık konsantre fotovolt (CPV) inşası için açılan iki ihalenin sahibini bulduğu bildirildi.


  Çarpıştırıcı yeniden aktif

YüzyIlIn en büyük deneyi olarak kabul edilen Büyük Patlama ortamının yaratılacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (BHÇ), geçen hafta bir kuşun düşürdüğü ekmek parçası yüzünden devre dışı kalmasının ardından yeniden çalıştırıldı.


  Müslüman olan Romanyalı şair Türkçe hayranı

Kendİ isteğiyle 17 yıl önce Müslüman olan Romanyalı Lidia Cherieliuc, şiir kitabı ‘Aşkın Gizil Sureti’ni çıkardı. İslâmiyet’i seçtikten sonra çok mutlu olduğunu söyleyen Lidia, “İslâmiyet’i seçmem benim hayatımda bir dönüm noktasıydı.” dedi.


  Şirketler artık yazılım kiralıyor

YazIlIm satın almak yerine kullanıcı başına daha az ücret ödeyerek yazılıma internet üzerinden ulaşan, bir anlamda kiralayan şirket sayısı artarken, bu yazılımlara yönelik yatırım rakamı da yıl sonunda 7,5 milyar dolara ulaşacak.


  Çin’de kahverengi panda bulundu

Çİn’İn kuzeybatısında eşine nadir rastlanan kahverengi panda yavrusu bulundu.


  Mars’ın keşfi için güçbirliği

Amerİkan ve Avrupa uzay ajansları NASA ile ESA, Mars’ın keşfi ve Kızıl Gezegen’e gönderilecek uzay araçları için güç birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.