11 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

SON SÖZÜ MEHMET SÖYLEDİ

AMERİKA Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) milli basketbolcu Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, New York deplasmanında Knicks'i 95-93 mağlup etti.

Okur, 18 sayı, 12 ribaunt ve 1 asistlik performansıyla, takımını galibiyete taşıyan isim olurken, bitime 1.16 saniye kala attığı 2 sayı ile maçın skorunu belirledi. NBA Ligi Batı Konferansı'nın şampiyonlukta iddialı takımlarından Utah Jazz, ligin normal sezon maçlarına, aldığı mağlubiyetlerle kötü bir başlangıç yaparken, milli basketbolcu Mehmet Okur da sezon başında yaşadığı sakatlık dolayısıyla ilk mücadelelerde iyi bir performans sergileyemedi. Okur, yaptığı açıklamada, ''Sakatlığım tabii ki ilk maçlarda performansımı etkiledi, ama her geçen gün iyiye gidiyor. Bugünkü galibiyet de bize büyük moral oldu. Benim galibiyeti getiren sayıyı atmam ayrıca mutlu etti'' dedi.

5 YIL ARADAN SONRA NEW YORK'TA GALİP GELDİK

Maçın son çeyreğinde taraftar baskısının yoğun olmasına rağmen takım olarak iyi olduklarını ve New York deplasmanından galibiyetle ayrılmayı başardıklarını belirten Okur, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydetti. Utah, bu sonuçla 5 yıl aradan sonra ilk kez New York deplasmanından galibiyetle dönmeyi başarmış oldu. Utah'da, Knicks deplasmanında Carlos Boozer ve Andrei Krilenko 23'er sayı ile takımı sırtlayan diğer oyuncular olurken, Ronnie Brewer 12 sayı Deron Williams da 5 sayı ile oynadı. Knicks'te ise kenardan oyuna giren ''çaylak'' Toney Douglas'ın 21, Wilson Chandler'ın 17 ve David Lee'nin 12 sayısı galibiyete yetmedi.

HİDAYET'Lİ TORONTO SPURS'A MAĞLUP OLDU

NBA'deki diğer Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise takımı Toronto Raptors ile çıktığı San Antonio Spurs deplasmanından 131-124'lük skorla mağlup ayrıldı. Raptors'da, Türkoğlu sahada 32 dakika 4 saniye kalırken, 20 sayı, 3 ribaunt, 2 asist ile oynadı. Kanada ekibinde Chris Bosh 32 sayı, Andre Bargnani de 17 sayı ile mücadele etti. San Antonio'da ise Manu Ginoboli'nin 32, Richard Jefferson'ın 24, George Hill'ın de 22 sayısı takımı galibiyete taşıdı.

11.11.2009


 

Trabzon'da Fatih Tekke sesleri

ÜMİT Milli Takım Teknik Direktörü ve Trabzonspor'un eski golcü oyuncusu Hami Mandıralı, Trabzonspor'un sahada kazanma adına her şeyi yaptığını ama gol bölgelerinde beceriksizlik yaşadığını belirterek, ''Forvet oyuncuları bu becerilerini geliştirirlerse Trabzonspor zirve yarışının içinde olur'' dedi.

Ligde attığı toplam 219 golle lig tarihinin en golcü üçüncü oyuncusu olan Hami Mandıralı, Trabzonspor'a ilişkin sorularını yanıtladı. Hami Mandıralı, Trabzonspor'un, geçen hafta 2-0 kaybettiği Beşiktaş maçına bakıldığı zaman bu yılın en istekli arzulu maçı oynadığını belirterek, ''Trabzonspor, yüzde 67 top oynama oranıyla mücadele etti. Baskı kuran, tek kale oynayan Trabzonspor ama 2-0 kazanan Beşiktaş oldu'' dedi.

ARZULU OYNUYOR AMA

Bir yerde bir yanlışın olduğunu ifade eden Hami Mandıralı, ''Bu yanlışı bir an önce hep beraber, teknik kadro, yönetim ve şehrin düzeltmesi lazım. Trabzonspor, bu kadar arzulu iştahlı oynuyorsa sonucu da yakalamalı. Hep dönüp dolaşıp şuna geliyoruz, topu içeri atmak lazım. Bence kötü oynayın ama topu içeri atın, yani 3 puanı alın. Onun için gol atmak lazım. Beşiktaş da onu yaptı ve 3 puanı aldı'' diye konuştu. Trabzonsporlu futbolculara yönelik tepkilere ilişkin olarak ise Hami Mandıralı, şunları söyledi: ''Bizim zamanımızda, ilk yarıyı 3-0, 4-0 önde bitirmemize karşın çok eleştiri alırdık. Gerçekten taraftar, stajını bizle yaptı. Oyuncu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz kendilerini baskı altında görmesin. Genç bir Barış'ın, 'baskı altındayız, tepkiden etkileniyoruz' demesi benim tuhafıma gidiyor. Zaten oynamıyor, baskıdan tepkiden etkilendikleri söyleniyor.'' Hami, taraftarın destekten başka bir şey yaptığını görmediğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Zaman zaman eleştiri de olacak, tepki de olacak. Eyleme dönüşmeyen bütün tepkiler, takımın kazanması, hava yakalaması adına önemlidir bence. Tepkiyi kötü algılamayın. Tepki koyulacak ki, futbolcu kendine çeki düzen versin. Bu taraftar topluluğu takıma, kadroya çok destek veriyor. Ufacık sözlü sataşmalar da olsun. Bunlar gayet normal. Her şey doğru giderse taraftarın da bir anlamı olmaz. Taraftar grubunun olmasının bir anlamı olmaz. Sen işini dört dörtlük yapmazsan, Trabzonspor formasını adam gibi temsil etmezsen, mutlaka tepki de olacaktır.''

TEKKE ÇOK ŞEY KAZANDIRIR

Hami, Rusya'nın Zenit takımında forma giyen bordo-mavili takımın eski kaptanı Fatih Tekke'nin önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Fatih Tekke, önemli bir oyuncu. Bunu kimse inkar edemez, göz ardı edemez. Bu konu yönetim ile Fatih arasında bir şey. Fatih, futbolculuğuyla geri dönüşünde çok şey kazandırabilir. Ama yönetimin tasarrufunda olan bir konu. İnşallah iki taraf için hayırlısı olur. Önemli olan kimse üzülmesin, kırılmasın Trabzonspor, kazansın. Benim için önemli olan Trabzonspor. Trabzonspor'u sevenler üzülmesin. Herkes fedakarlık yapsın. Doğru olan neyse onu yapsın. '' Mandıralı, "Umut'un,iştahına bayılıyorum. Süper iştahlı oynuyor Umut. O kadar pozisyona giriyor, gol atamıyor, kızıyorlar ona. Ama gol atsa Türkiye'nin bir numaralı futbolcusu olacak. Ama asla iyi niyetinden şüphe etmiyorum" şeklinde konuştu

11.11.2009


 

Akgül: Okullarda spor dersi istiyoruz

GENÇLİK ve Spor Genel Müdür Yunus Akgül, ''Yoğun ders programlarında hiçbir öğrencinin beden eğitimi dersini seçmeli olarak alacağına inanmıyorum'' dedi.

Akgül, beden eğitim derslerinin seçmeli hale getirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, ''Bu konuyu MEB ile farklı boyutlarda görüşüyoruz. Spor dersi olarak ayrı bir dersin konulması yönünde toplantılarımız oldu. Yeni kararla beden eğitimi dersi, haftada 1 saat, o da seçmeli hale geldi. Yoğun ders programlarında hiçbir öğrencinin beden eğitimi dersini seçmeli olarak alacağına inanmıyorum'' diye konuştu. Akgül, şunları söyledi: ''Bizim isteğimiz, spor dersi adı altında yapılacak dersi, haftada 2 saati mecburi, 1 saati seçmeli olmak üzere toplam 3 saate çıkarmak. Ayrıca spor dersinin, iki ders arasında olmamak kaydıyla yapılmasını talep ediyoruz. Yeni bir sistemin oturtulması gerekiyor. Buradaki yetenekli çocuklarımız, hem kulüpler, hem de federasyonlar tarafından keşfedilecek ve elit sporcu olabilmeleri için üzerlerinde çalışılacak.''

11.11.2009


 

OLİMPİK HAVUZ VAR, TEK BİR SPORCU YOK

TÜRKİYE'NİN sayılı olimpik havuzlarından birine sahip Kırıkkale'den, geçen hafta Ankara'da yapılan Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na tek bir sporcunun dahi katılmaması dikkat çekti.

Başkent'in doğu komşusu Kırıkkale'de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından yaptırılan ve geçen yıl hizmete açılan 50x30 ebadı, 2,5 metre derinliğindeki, 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Türkiye'nin bu özelliklere sahip sayılı havuzlarından olmasıyla öne çıkıyor. Böyle bir tesise sahip olan Kırıkkale ilinden, geçen hafta sonu Ankara'da yapılan, Türkiye 1319 Yaş Arası Bayanlar ve Erkekler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın ön eleme müsabakalarına herhangi bir kulüp ya da bir sporcuyla dahi katılmaması dikkati çekti.

11.11.2009


 

KARATE MİLLİ TAKIMI KAZABLANKA'YA GİTTİ

Fas'ın Rabat kentinde 1315 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 6. Ümit ve Gençler ile 1. 21 Yaş Altı Karate Şampiyonalarında mücadele edecek milli takım, bu ülkeye gitti.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, THY'nin tarifeli uçağıyla Kazablanka'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, şampiyonada 18'i erkek, 33 sporcuyla mücadele edeceklerini belirterek, kafilede toplam 56 kişinin yer aldığını söyledi.

11.11.2009


 

TÜRKCELL MİLLİ TENİSÇİ MARSEL'E SPONSOR OLDU

TÜRKCELL, Türkiye sıralamasında 1 numara, dünya sıralamasında ise 151'inci olan milli tenisçi Marsel İlhan'a sponsor oldu.

Marsel İlhan'a tam destek verecek olan Turkcell, kondisyoner ve fitness dışında, başarılı sporcuyu yurt içi ve yurt dışında katıldığı turnuvalarda iPhone, Vınn 3G Mobil Modem gibi ürünlerle teknolojik olarak da destekleyecek. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve Marsel İlhan'ın katılacağı basın sohbet toplantısı, bugün Conrad Otel'de yapılacak.

11.11.2009


 

Trabzon bu sezon ne çektiyse solunda çekti

Bu yazının başlığından sonra aklınıza ne geliyorsa o. Trabzonspor Beşiktaş karşısında 10'a yakın pozisyon bulup, en az yedisini atamıyorsa bu olsa olsa Trabzon işi, Trabzon klasiği olurdu.

Rakibini kendi on sekizine hapseden, yedi defansla savunma yapan Beşiktaş karşısında bu kadar pozisyon üretebildiği için herkes Trabzonsporlu oyunculara ve teknik direktöre teşekkür etmeli. Bir de madalyonun diğer yüzü var. Sonuç olayı.

Trabzonspor, bütün büyük maçlarda pozisyonları daha çok bulup en sonunda sahadan boynu bükük ayrılan takım oldu hep. Bu sefer bu olmayacak sandık ama yanıldık. Trabzonspor bu sene en fazla sola yatırım yaptı ama ne çektiyse solundan çekti. Gabriç 2,5 milyon Euro ile transfer edildi ama sahada yürüyecek hali yok. Cale, ne şiş yansın ne kebap havasında. Buna rağmen, Umut, Colman, Selçuk, Tayfun, Song ile son zamanların en etkili futbolun oynadı. Öyle olmasa Beşiktaş pozisyon üretirdi. 3 pozisyon buldu. İkisi gol birini de Sylva çıkardı.

Trabzonspor yedi yüz de yüz pozisyon buldu, sıfır gol. Bu futbolun değil golcülerin adaleti. Gökhan Ünal'ı taraftarın yuhalaması yanlış ama onun sorumsuz tavrı da yanlış. Umut, saha sola deplase oluyor, pres yapıyor ama hiçbir zaman tipik bir son vuruşçu değil. Böyle maçlarda Colman sahne alıyor, gol ya da goller atarak sorunu çözüyordu. O da suskun kalınca Trabzonspor bir tek gol bile bulamadı. Teknik direktör Bross sahaya sürdüğü kadro ve zamanında yaptığı değişikliklerle bizden tam puan aldı. Maçın eksiği goldü. O da kendisinin değil, sahadakilerin işi. Trabzonspor'da işler kötü.

Bunlardan en fazla etkilenen Alanzinho, çıktı maçını oynadı. Sahada skor dışında her şey Trabzonspor lehineydi. Son dakikalarda yönetimi istifaya davet edenlere şunu sormak lazım: Yönetim o anda istifa etse, ya da maçtan önce istifa etse ne olacaktı, sonuç mu değişecekti? Taraftarın, bunları da sorgulaması lazım. Yoksa kuru kuru istifa davetleri makbul değil. Trabzonspor'un yapacağı moralini bozmadan, yoluna devam etmesi. Takım, takım oluyor. Takım oldukça, oyuncuların bireysel zenginlikleri de artacak. Böyle bir dönemde yönetime ve bazı oyunculara eleştirilerin dozu artacaktır. Bunları da yönetim ve oyuncular makul görmelidir.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

11.11.2009


 

GUİZA: İSPANYOL TV'LERE AÇIKLAMA YAPMADIM

FENERBAHÇE Kulübü, İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın Türk medyasına da yansıyan, İspanyol televizyon kanalı CR TV'ye yaptığı iddia edilen açıklamaları içeren haberlerin tamamen hayal mahsulü olduğunu açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Uzun zamandır herhangi bir televizyon kanalına, herhangi bir açıklamada bulunmayan Daniel Güiza, bu asılsız haberlere çok şaşırdığını ve böyle bir kanalın varlığından bile haberinin olmadığını ifade etmektedir'' denildi.

TANJEVİC GÖREVİNİN BAŞINDA

Fenerbahçe Kulübü, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın antrenörü Bogdan Tanjevic'in takımdan gönderileceği yönünde medyaya yansıyan haberlere açıklık getirdi. Sarılacivertli kulüpten ''Tanjevic görevinin başında'' başlığıyla yapılan açıklamada, medyada bu yönde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

11.11.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA "VOLECİ ŞEREF" 5. YILINDA ANILDI

BEŞİKTAŞ'IN efsane futbolcusu ''Voleci Şeref'' lakaplı Şeref Görkey, ölümünün 5. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Şeref Görkey'in ailesi ve yakınları, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, kulüp derneği genel koordinatörü Levent Çifter, Müze Kurulu Başkanı Zülal Gök ile Divan Kurulu üyeleri katıldı. Öte yandan Trabzonspor maçı sonrası futbolculara 3 gün izin verilen Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisinin hazırlıkları bugün başlayacak. Siyah-beyazlılar, bu sabah saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelip 21 Kasım Cumartesi günü oynayacakları derbi maçın ilk antrenmanını yapacak. Milli takım kamplarında bulunan İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Tomas Sivok ve Rodrigo Tello antrenmana katılmayacak.

11.11.2009


 

F.BAHÇE ÜLKER LİDER SİENA'YI KONUK EDİYOR

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 4. hafta maçında bugün İstanbul'da, İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak karşılaşma Spormax'ten naklen yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker, grupta geride kalan 3 haftada 2 galibiyet, 1 yenilgi sonrası 3. sırada bulunurken, 3 maçını da kazanan Montepaschi Siena ise sayı averajıyla liderlik koltuğunda oturuyor.

BAYANLAR SPARTAK MOSKOVO ÖNÜNDE

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 3. hafta maçında bugün İstanbul'da, kupanın son 3 sezondaki şampiyonu Rus temsilcisi Spartak Moskova Region ile karşılaşacak. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Fenerbahçe, grupta yaptığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi sonrası sayı averajıyla liderlik koltuğunda otururken, Rus temsilcisi ise oynadığı tek maçı kazanmayı bildi.

11.11.2009


 

Gözler 21 Kasım'da

Trabzonspor derbisinde alınan galibiyet hem Beşiktaş'ı, hem de teknik direktör Mustafa Denizli'nin koltuğunu kurtardı.

Hafta içinde Şampiyonlar Liginde İstanbul'da konuk ettiği Wolfsburg önünde alınan 3-0'lık hezimet siyah beyazlı camiada büyük bir öfkenin doğmasına sebep olmuştu. Taraftarlar, bu maçta kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e koro halinde küfürler savururken, Mustafa Denizli'nin de istifa etmesi için ateşli tezahüratlar yapmıştı.

Mustafa Denizli ve öğrencileri, bu moralsizlikle gittiği Trabzon'dan Fenerbahçe derbisini de düşünerek en az bir puanla ayrılmanın hesabını yapmıştı. Nitekim, Trabzonspor'un ilk yarıdaki baskılı temposu Mustafa Denizli'nin takımını bir puana razı oynattığı intibaını vermişti. Ancak kalede Hakan Arıkan, Şampiyonlar Ligi maçlarının aksine Trabzonspor forveti karşısında adeta devleşerek, bütün topları kurtarmasını bildi.

Mustafa Denizli, rakibin baskılı oyun karşısında 2. yarıda açıklar vereceğini plânlamıştı. Oyuncularından topu kanatlardan oynamasını istedi. Bu taktik sayesinde 2 gol birden bularak kendileri açısından altın değerinde 3 puan kazandı ve bir anda zirve yarışında iddialı bir duruma geldi. Beşiktaş, 21 Kasım Cumartesi günü İnönü Stadında ağırlayacağı lider Fenerbahçe'den de 3 puan aldığı taktirde puan farkını 4'e indirerek, şampiyonluk yarışında "ben de varım" deme imkanına kavuşakacak.

YORUM / Güven Ardahan

11.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.