16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Filistinliler, İsrail’e inanmıyor

Erekat, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Filistinlilerin “İsrail’in zamanı boşa harcamasından artık bıktığını” belirterek, “Gerçekten iki devletli çözümü istediğinize inanmıyoruz” diye konuştu.

İsrail’in işgal uygulamasını sürdürdüğünü ve müzakere masasına dönmeye hazır olmadığını söyleyen Erekat, İsrail’in yerleşimlere devam ettiğini, Batı Şeria’daki topraklarda inşaatları sürdürdüğünü ifade etti. “Bu durum böyle devam edemez. İki devletli bir çözüme ulaşmamız gerekir” diyen Erekat, böyle bir çözüme varılamaması halinde sorumlusunun İsrail olacağını vurguladı. Saib Erekat, dün bir Filistin gazetesinde yayımlanan açıklamalarında, iki taraf arasındaki görüşmelerin girdiği çıkmaz sebebiyle, tek taraflı olarak devlet ilanı için BM’ye başvurmayı düşündüklerini söylemişti. Erekat, bu konuya değinirken de Filistin Yönetiminin 1967 sınırları temelinde bir Filistin devletinin varlığının tanınması için BM Güvenlik Konseyine başvurmaya niyetli olduğunu tekrarladı. “Bunun amacı, Filistinlilerin yüreklerinde bir umudu yeşertmektir” diyen Erekat, 18 yıldan bu yana Filistinlilere hep barış için görüşmelerin sonucunu beklemelerini söylediklerini hatırlatarak, “18 yıl geçti, ama ortada bir şey yok” dedi. İsrail İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Şas partisinden Eli Yişai de dün toplanan İsrail kabinesinde, Erekat’ın tek taraflı devlet ilanına ilişkin açıklamalarını değerlendirirken, “İsrail’in buna verilecek bir cevabı olduğu sürece, bu konuda endişe etmemeleri gerektiğini” söyledi. Ulusal Alt Yapı Bakanı Uzi Landau ise muhtemel bağımsızlık ilanı girişimlerine daha sert bir cevap verdi ve “Bunun düşmanca bir niyet olduğunu, görüşmelerin başlaması için tüm çabaları boşa çıkarmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABBAS’TAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ MESAJI

ÖTE YANDAN, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 1988’de Cezayir’de toplanan sürgündeki Filistin parlamentosu niteliğindeki Filistin Ulusal Konseyinde Yaser Arafat tarafından ilan edilen bağımsızlık bildirgesinin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, bağımsızlığın, halihazırda Filistin halkının yaşamı, faaliyetleri ve başarıları ile somutlaşmış bir gerçeklik olduğunu belirtti. Abbas, özgürlük, adalet ve barışa destek veren tüm ülkelerin ve uluslar arası güçlerin Filistinlilerin mücadelesine de destek verdiğinin altını çizdi. Filistin lideri, dünya uluslarını Filistin halkına desteklerini artırarak işgalden kurtulmaları ve bağımsızlığına kavuşmaları için yardımcı olmaya da çağırdı. Abbas, Filistin halkının haklarının tanınmaması halinde, tüm bölgenin istikrar ve refaha kavuşamayacağını kaydetti.

16.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinliler, İsrail’e inanmıyor

  Bill Clinton: İsrail ve Filistinliler için boşa nma seçeneği yok

  Onların okulu ağaç gölgeleri

  İslâm karşıtı Wilders Türkiye’ye geliyor

  Ahıska sürgününün üzerinden 65 yıl geçti

  KKTC’nin 26. kuruluş yıl dönümü resmî törenlerle kutlanıyor

  İran’dan ABD’ye kınama

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.