17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Öymen, yarayı kanattı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim isyanıyla ilgili’ sözlerini değerlendirirken, ‘’Yara kanamıştır. Bu süreçte yapılması gereken tepkileri dikkate almaktır. Tepkileri dikkate alması gereken sayın Onur Öymen’dir ve gereğini yapmak zorundadır. Gereğini yaptığı zaman hem CHP’yi, hem CHP’deki parlamenterleri ve CHP’lileri rahatlatmış olacaktır’’ diyerek istifa çağrısı yaptı.


“BEN FAŞİSTSEM ATATÜRK NE?”

Dersim olaylarını örnek gösterdiği için yoğun tepkilere hedef olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in “Dersim isyanını ben mi bastırdım? Ben fa

Bütün cuntacılar yargılansın

İzmİr’de darbe karşıtı sivil toplum örgütleri, ordu içindeki cuntacıların yargılanması için bir araya geldi.


  Gollnisch: AB, çifte standarttan vazgeçmeli

FransIz aşırı sağcı Milliyetçi Cephe (FN) Partili Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Bruno Gollnisch, Avrupa Birliği’nde (AB) Türkiye’ye karşı büyük riyakarlık yapıldığını bunu ise Türkiye’nin haketmediğini söyledi.


  İlk gün aşı odaları boş kaldı

SağlIk personeli ve hacı adaylarından sonra kronik organ yetmezliği, bağışıklık sistemi ve kan hastalığı bulunanlarla 6 ay ile 5 yaş arası çocukların domuz gribine karşı aşılanmasına başlandı. İlk günde vatandaşlar aşıya ilgi göstermezken pekçok yerde sağlık ocaklarının aşı odaları da boş kaldı.


  İstanbul’da domuz gribinden 11 kişi öldü

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, şehirde halk arasında domuz gribi olarak bilinen pandemik salgın A H1N1 virüsü sebebiyle ölü sayısının 11’e ulaştığını söyledi.


  6 asker ifade verdi

‘’İrtİcayla Mücadele Eylem Planı’’ başlıklı belgeye ilişkin soruşturma çerçevesinde, 6 askeri personel Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde ifade verdi.


  41 gardiyana kınama cezası

Metrİs Cezaevi’nde ‘’İşkence ve kötü muamele’’ sonucu öldüğü öne sürülen Engin Çeber ile ilgili disiplin soruşturması çerçevesinde, 8 infaz koruma memurunun ‘’Devlet memurluğundan çıkarılması’’, 4 yönetici ile 41 infaz koruma memuru hakkında ise ‘’Kınama cezası’’ verilmesi istendi.


  Çiçek’in tahliyesine ironik tepki

Albay Dursun Çiçek’in demokrasiye müdahale planı belgesiyle ilgili olarak tutuklandıktan sonra tahliye edilmesine tepkiler sürüyor. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde eylem yapan bir grup avukat, darbenin suç olmaktan çıkarılmasını istedi. Ergenekon dâvâsının bazı şüphelilerinin sağlık sebebiyle tahliye olmasına da göndermede bulunan avukatlar “Cezaevleri vakit kaybetmeksizin kapatılmalı, tam teşekküllü devlet hastanesine çevrilmeli ve bu modern hastaneler GATA’ya bağlanmalıdır” dediler.


  Köşk’te ‘telekulak’ zirvesi

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, dün iki önemli konuğu ile ve Türkiye’nin gündem maddelerinden biri olan ‘telekulak’ iddialarını konuştu.


  Erdoğan: Yargı kararlarına uyulmalı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Eğer yargının ilgili kurumları ve yetkilileri mahkemelerin vermiş olduğu kararları tanımıyorsa burada yanlış yaklaşım tarzının kime ait olduğunu çok açık, net görüyoruz.


  Şenocak: Açılımda din unsuru unutulmasın

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, hükümetin yürüttüğü “Demokratik Açılım” çalışmalarını desteklediklerini belirterek, yapılacak çalışmalarda din unsurunun gözardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.


  Eminağaoğlu, YARSAV yönetimine seçilemedi

YARSAV’IN 21. Olağan Genel Kurulu’nda, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yönetim kurulu listesine seçilemedi.


  Memur-Sen yarın alanlarda

MEMUR-SEN, talep ve önerilerini yarın, Türkiye’nin bütün alanlarından seslendirecek.


  Sorunun kaynağı, laiklik ve demokrasi anlayışı

ALEVİ Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Kürtler ile Türkler arasında bir sorunun olmadığı gibi, Sünniler ile Aleviler arasında bir dert olmadığını belirterek, “Sorun laiklik ve demokrasi anlayışından kaynaklanıyor” dedi.


  Köye dönüşler için 18 milyon lira

İçişleri Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör sebebiyle köylerini boşaltan ailelerin geri dönmesi için 2010 yılında 18 milyon 671 bin TL harcayacak.


  Öğretmenleri idare denetleyecek

MİLLî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı bir çalışma ile artık okullarda müfettiş denetimleri sona eriyor. Öğretmenlerin denetiminin okul idarecilerine verilmesi yönündeki çalışma ise daha şimdiden tepki aldı.


  Metrobüs zammIna protesto

Metrobüs ücretlerine yapılan ve dünden itibaren geçerli olan yüzde 33’lük zam, bir grup tarafından protesto edildi.


  Diyanet: Kadına şiddet günah

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun, ulusal farkındalık kampanyası kapsamındaki, ‘’kadına karşı şiddetin suç ve günah olduğu’’ yönündeki açıklamaları, Avrupa Konseyinin son faaliyet raporunda yer aldı.


  Mevsimlik işçilerin çocuklarına eğitim desteği

Kahramanmaraş Tarım Doğa Çevre ve Kültür Derneği (TADOÇEK) ve İl Tarım Müdürlüğünce kırmızı biber tarlasında çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik ‘’Acı Biberin Tatlı Çocukları’’ adlı proje hazırlandı.


  6 yılda 3 bin 363 vakıf eseri restore edildi

Restorasyon seferberliği ile son 6 yılda 3 bin 363 vakıf eserini ayağa kaldıran Vakıflar Genel Müdürlüğü, aynı dönemde gelirini de 15 katına çıkardı.


  HİCAZ DEMİRYOLU YENİDEN CANLANIYOR

Türkiye ile Suriye arasında yolcu ve yük taşımacılığında yararlanılacak Gaziantep-Çobanbey demir yolunda seferlerin başlaması için gün sayılıyor.


  Uçuruma yuvarlananan araç aileye mezar oldu

ANTALYA’NIN Alanya ilçesi Kuşyuvası Erikderesi mevkisinde, yaklaşık 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 7 kişinin cesetleri çıkarıldı.


  Karadeniz’de üretilen kivinin hasadı başladı

DOĞU Karadeniz’in ana tarım ürünleri olan fındık ve çaydan sonra tarımı benimsenen ve yöre insanına önemli miktarlarda gelir sağlamaya başlayan kivinin hasadına başlandı.


  Bilge Köyü sakinleri Kırklareli’ne taşınıyor

MARDİN’İN Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayısta 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 10 kişinin yaralandığı olaya karışanların yakınları, Kırklareli’nde lüks konutlara yerleştirilecek.


  Komşunu kolla projesi start aldı

ALANYA’DA Emniyet Müdürlüğü, komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla ‘Komşunu Kolla’ projesi hazırladı. www.bizimantalya.com’un haberine göre Alanya Emniyeti, proje kapsamında yaklaşık 2 bin broşür bastırdı.


  80 yıllık santral satışa çıkarıldı

KAYSERİ’NİN Bünyan ilçesinde, 1929 yılında Alman ve Çek mühendisler tarafından kurulan Türkiye’nin çalışır durumdaki en eski hidroelektrik santrali, özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı.


  Yaban domuzu sürüsü kazaya sebep oldu

SİVAS’TA gece saatlerinde kara yoluna çıkan yaban domuzu sürüsüne çarpan 3 araçtan biri devrildi. Kazada, devrilen araçta bulunan bir kişi yaralandı, 5 yaban domuzu telef oldu.


  Niğde’de huzur 51 operasyonları sürüyor

NİĞDE’DE Huzur 51 adı verilen operasyonlar sürdürülüyor. Niğde Emniyet Müdürlüğünce merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen, 235 polisin görev aldığı asayiş uygulaması kapsamında bin 14 kişinin kimlik bilgileri kontrol edildi.


  Orman işçisi, ağaç keserken ağır yaralandı

BURSA’NIN İnegöl ilçesinde bir orman işçisi, ağaç keserken ağır yaralandı.İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Hayriye köyündeki ormanlık alanda çalışan İsmail Derin (42), ağaç keserken kullandığı demir kamanın yüzüne çarpması sonucu yaralandı.


  Karataş’ta SİT alanında kaçak kazı

ADANA’NIN Karataş ilçesinde sit alanında kaçak kazı yapıldığı belirlendi.


  Tarihî çeşmeler canlandırılacak

MANİSA’NIN Kula ilçesinin tarihi zenginlikleri arasında yer alan 13 tarihi çukur çeşmenin 12’sinin üzerinin beton dökülerek kapatılması, ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.


  KKTC sanal ortamda

Proje Yönetmeni İmdat Demir, yaptığı açıklamada, projeyle KKTC’yi tüm tarihi ve doğal mekânları ‘’Virtual Reality (VR) Panoramik Fotoğraf Teknolojisi’’ ile internet ortamına aktararak, sanal turist erişiminin de sağlanacağını söyledi.


  Kolezyum yeşile büründü

Roma’dakİ ünlü kolezyum, dünyada açlık sorununa dikkat çekmek amacıyla dün akşam yeşil ışıklandırıldı. Işıklandırma 24 saat devam etti. “ActionAid” adlı sivil toplum örgütünün sözcüsü, tarihi arenanın “her insanın beslenme hakkına dikkati çekmek” için böyle bir eylem düzenlendiklerini bildirdi.


  ARAPÇA İNTERNET ADRESLERİ GELİYOR

MIsIr Enformasyon Teknolojisi Bakanı Tarık Kamil, ilk Arapça internet domaini için başvuru yapacaklarını açıkladı.


  55 kiloluk balkabağı üretildi

Antalya’nIn Korkuteli ilçesinde 55 kilogram ağırlığında bal kabağı yetiştirildi. Korkuteli’ne bağlı Yelten beldesinde hayvancılık yapan Adem Bozova, yaptığı açıklamada, hayvan almak amacıyla gittiği Çanakkale’de yediği kabak tatlısını çok beğendiğini ve kabak çekirdeklerinden istediğini söyledi.


  Belçika hükümetinden kurban kesim kılavuzu

Belçİka’da Flaman hükümeti ilk kez, kurban kesimiyle ilgili bir kılavuz yayınladı.


  Güvercin merakı masraf kapısı

Tekstİlcİ iş adamı Vedat Azizoğlu’nun, çok sevdiği güvercinler için son 1,5 yıl içinde yem giderleri hariç 318 bin lira harcadığı bildirildi


  Bu restoran israfı cezalandırıyor

New York’ta bir Japon restoranı israfın önüne geçmek için bir ceza sistemi geliştirdi.


  Depremler Rusya’yı büyüttü

Rusya’nIn uzak doğusunda sıkılıkla yaşanan depremler ülke topraklarının genişlemesine neden oluyor. 17 milyon kilometre kare toprakları ile dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya, son üç yılda yaşanan depremler sebebi ile topraklarını 4,5 kilometrekare daha genişletti.


  Japonya’da, intihara karşı ışıklı mücadele

Japonya’nIn Tokyo şehrinde demir yollarında meydana gelen çok sayıda intiharın ardından, insanlar üzerinde yatıştırıcı etkisi bulunan mavi LED ışıklarının kullanılacağı açıklandı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.