17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kur’ân bülbülleri yarıştı, hiç kaybeden olmadı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Türkçe mealini etkili okuma yarışmasının Ordu ayağı yapıldı.



Helsinki’de Mevlânâ etkinlikleri düzenlendi

Mevlana ve Anadolu Kültür Haftası etkinlikleri, Finlandiya Diyalog Derneği ve Caisa Kültür Merkezi tarafından Helsinki’de gerçekleştirildi.



Zeytinburnu’nda mevlevî ayini

ZEYTİNBURNU Kültür ve Sanat Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Klasik Türk Müziğinin, özellikle Tasavvuf Müziği ve Mehter Müziği’nin kendilerine has üslup ve icra özelliklerine sadık kalınarak ortaya konulmasını, tanıtılmasını sağlamak ve bu alanda araştırma ve incelemeler yapmak amacıyla kurulan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’na ev sahipliği yapacak.



Dizi yapımcılarını peşinden koşturan albüm

BAĞLAMA sanatçısı Ümit Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde çıkardığı enstrümantal albümü Parmaklarımın Ucunda’da yer alan eserleri, dizi yapımcılarını peşinden koşturuyor.



Gemi maketleri damacanada

HOBİ olarak 18 yıl önce başladığı ahşap işçiliğinde birçok aşama kaydeden Ünsal Kurtuluş, 70 parçadan oluşturduğu orijinaline uygun gemi maketlerini 19 litrelik cam damacananın içine monte ediyor.



“Sufî Rock” konserleri devam ediyor

EZBER bozan tarzı ve eserleriyle tanınan ve Türkiye’de “Sufi Rock”ın isim babası olan Kağan Tayanç, canlı performans orkestrasıyla yarın saat 20:00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Ali Emirî Kültür Merkezi’nde konser veriyor.



İpek Yolu’na özel sergiler

4. ULUSLARARASI Bursa İpek Yolu Film Festivali, Türk Sineması’na damgasını vurmuş filmlerin en özel karelerinden, film çekimlerinin yapıldığı platolara uzanan kapsamlı sergilere ev sahipliği yapıyor.



Karagöz-Hacivat’a sahip çıkılıyor

EGE Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) tarafından, UNESCO ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla düzenlenen ‘Karagöz Öğreniyorum’ projesi halka tanıtıldı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.