17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Holdingler kârda, tüketici zorda

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, krize rağmen holding ve bankalardaki kâr patlamasına dikkat çekerken, tüketicilerin zararının katlandığını, yoksulluğun arttığını söyledi. Çetin, bu yılın 9 ayında 1 milyon 158 bin kişinin ferdî kredi ve kredi kartları borçlarını ödeyemediğini, bunların 3’te 2’sinin kredi kartı borçlusu olduğunu kaydederken, Sabancı Holding'in 1 milyar 57 milyon, Doğan Holding'in 60 milyon, Koç Holding'in 1,1 milyar, Turkcell'in 497 milyon, THY 476 milyon lira, Denizbank'ın 72 milyon avro kâr açıkladıklarını hatırlattı.



İŞSİZLİK YİNE ARTIŞA GEÇTİ

İşsizlik oranında Mart'ta başlayan düşüş eğilimi Ağustos’ta sekteye uğradı ve bir önceki döneme göre 0,6 puanlık artışla yüzde 13,4 olarak belirlendi. Verilere göre, ‘’TemmuzAğustosEylül 2009’’ dönemini kapsayan ‘’Ağustos’’ sonuçları açısından Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 927 bin kişi artarak, 3 milyon 429 bin kişiye yükseldi.



İnşaat mühendisleri 2010’dan da umutsuz

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Serdar Harp, inşaat sektöründe yüzde 20’lere varan daralmanın net bir şekilde görüldüğünü bildirerek, ‘’Kriz öncesine belki hiç dönemeyeceğiz’’ dedi.



Ortadoğu, ihracatçılar için can simidi oldu

ORTADOĞU ülkeleri, küresel kriz sürecinde ihracatlarını koruma çabası sergileyen Güneydoğulu ihracatçılar için can simidi oldu.



Karşılıksız çeke taksitli ödeme gündemde

HÜKÜMET, çek mağdurlarının sıkıntısını çözmek için çek borçlarının taksitler halinde ödenmesi alternatifini de gündeme aldı.



Nadas bitti, 2010 yatırım yılı olacak

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök, ekonomik kriz sebebiyle yatırımlarını askıya alan işadamının gelecek yıl yeniden yatırıma yöneleceğini söyledi.



Bankalar hukuk dışı gelir zengini

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yılın 9 aylık döneminde 15,7 milyar lira kâr açıklayan bankaların ‘’bu başarıyı yakalamaları’’nda kredi kartı aidatları ve faizleri ile dosya masraf, ferdi kaza sigortası, ortak ATM komisyonu, bireysel emeklilik, vadesiz mevduat faizi ile havale ve elektronik fon transferi (EFT) bedellerinin önemli payının bulunduğunu bildirdi.



Bütçe 10 ayda 43.2 milyar TL açık verdi

MERKEZİ yönetim bütçesi, Ekim ayında 2 milyar 421 milyon, Ocak-Ekim döneminde ise 43 milyar 232 milyon lira açık verdi.



Tüketicinin güveni azalıyor

TÜKETİCİ Güven Endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,79 oranında azalarak 80,46 oldu.



TESK: Gündemin ekonomiye ihtiyacı var

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kriz olan ülkelerin siyaseten uzlaşma noktasında olduklarını belirterek, ‘’Türkiye’nin gündeminin ekonomiye ihtiyacı var’’ dedi.



Tarım arazileri miras yolu ile bölünemeyecek

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı, tarım arazilerinin her geçen yıl miras yolu ile parçalanmasının önüne geçmek için yeni bir uygulama başlatıyor.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.