17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BİLE BİLE ÖLÜME GİTTİ

BİR dönem Gaziantepspor, Ankaraspor ve son olarak Ankaragücü'nde forma giyen, buradan da Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı forvet oyuncusu Antonio de Nigris hayatını kaybetti.

Larissa Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, De Nigris, sabahın erken saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Larissa'daki Üniversite Hastanesi'ne getirildiği sırada öldüğü açıklanan 31 yaşındaki futbolcunun, kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi. ''Larissa ailesi, Meksika Milli Takımı'nın da formasını giyen De Nigris'in trajik ölümüne ağlıyor'' denilen açıklamada, kulüp yönetiminin, teknik kadronun, oyuncuların, De Nigris'in ölümünden duyduğu üzüntüye yer verildi. Meksikalı futbolcunun eşi Sonia ve 5 yaşındaki kızı Miranda'ya da taziyelerini bildiren kulüp yönetimi, futbolcunun ölüm nedeninin, Larissa'daki General Academic Hospital'da yapılacak otopsi sonrasında belli olacağını ifade etti. Meksika milli formasını 16 kez giyen De Nigris, Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da oynamış, Ağustos ayında Türkiye'deki son kulübü Ankaragücü'nden Larissa'ya transfer olmuştu.

ANKARAGÜCÜ: BİZ UYARIMIZI YAPTIK

Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olmadan önce Türkiye'de 3 ayrı kulüpte forma giyen De Nigris'in ölüm nedeni de birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Meksikalı futbolcunun henüz 31 yaşında olmasına karşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi, futbolculara yapılan sağlık kontrollerini de gündeme taşıdı. De Nigris'in Türkiye'de son olarak formasını giydiği takım olan Ankaragücü'nde, genel menajer Ender Yurtgüven, rahatsızlığı konusunda De Nigris başta olmak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu'nu, futbolcunun menajerini ve avukatını uyardıklarını, ancak hiç kimseye sözlerini dinletemediklerinisöyledi. Ankaraspor'da oynadığı dönemde yapılan sağlık kontrolleri sırasında da rahatsızlığın ortaya çıktığını ifade eden Yurtgüven, ''O dönem herkesi uyardık. Kimseye sözümüzü dinletemedik. Federasyonu, menajerini, avukatını ve kendisini de uyardık. Bize hep yakıştırmalar yaptılar. Sözleşmesini fesih etmek için bu yola başvurduğumuzu söylediler. Bize, 'Meksikalı milli bir futbolcuya bu şekilde davranarak, Türkiye'nin imajını zedeliyorsunuz' diyerek tepki gösterdiler. Sonuç keşke böyle olmasaydı'' diye konuştu.

Türkiye'de top oynama izni alamadı

FUTBOLl Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Ufuk Özerten, Yunanistan'da vefat eden Meksikalı futbolcu Antonio De Nigris'in Türkiye'de doktorlardan sağlık raporu alamaması nedeniyle Yunanistan'da oynamak zorunda kaldığını ifade etti. Ufuk Özerten, ''Türk hekimleri, sağlık nedeniyle Türkiye'de futbol oynamasının sakıncalı olduğunu söylemişti, bu nedenle De Nigris Yunanistan'daydı'' dedi. Öte yandan Futbol Federasyonu, bir dönem Türkiye'de Gaziantepspor, Ankaraspor ve Ankaragücü'nde forma giyen, buradan da Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı futbolcu Antonio de Nigris'in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Federasyondan yapılan açıklamada, '' Gaziantepspor, Ankaragücü ve Ankaraspor'da forma giyen Antonio De Nigris'in geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Futbol camiasına ve De Nigris'in kederli ailesine başsağlığı dileriz'' denildi.

17.11.2009


 

HOLİGANLAR ADLİYEDE

BEKO Basketbol Ligi'nde, pazar günü oynanan Galatasaray Cafe Crown- Fenerbahçe Ülker arasındaki maç sırasında ve sonrasında gözaltına alınan 1'i kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve iki uzatma sonucu Galatasaray Cafe Crown'un 74-72 galibiyetiyle sonuçlanan maçta olay çıkardıkları gerekçesiyle, maç sırasında ve daha sonra izlenen görüntü kayıtlarından hareketle 1'i kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Geceyi Asayiş Şube Müdürlüğünde geçiren kadın seyirci Ayşe Demet K'nin, ''el'' hareketini, ''yüzüne atılan bozuk paranın canını acıtması üzerine sinirlenerek yaptığını'' söylediği öğrenildi. Ayşe Demet K'nin, 15 Haziran tarihinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker takımları arasında, play off serisi 6. maçında da tribünde çıkan olaylar sırasında aktif olarak rol oynadığı belirlendi. Sahaya inerek Fenerbahçe Ülker takımı oyuncularına tokat attığı görüntülerden anlaşılan Erdim C'nin de ifadesinde, ''galeyana'' geldiğini öne sürdüğü bildirildi. Şubedeki işlemleri tamamlanan Ayşe Demet K. (40), Mehmet Erdal E. (41), Fırat D. (30), Bican Ümit A. (18), Hakan Z. (42), Emrullah K. (19), Özkan Ö. (23), Çetin Ö. (31), Savaş Ö. (31), Adnan Selçuk Ö. (30) ve Erdim C. (27) Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

17.11.2009


 

Basketbol da fanatiklerin tehdidi altında

Türk basketbolu pazar günü Abdi İpekçi Salonunda büyük bir ayıba daha şahit oldu.

Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi müsabakasında yaşanan olaylara rekabetten ziyade rezâlet demek daha doğru olacak. Sahaya girip yedek kulübesinde oyuncu döven taraftar dünyanın hangi ülkesinde var? Bu derbi için İstanbul Valiliği tarafından sıkı önlemler alındığı açıklanmasına karşılık, Fenerbahçe Ülker'li 3 oyuncuya birden saha içinde saldırıda bulunulmasının alınan önlemlerin ne kadar zayıf olduğunu göstermesi açısından düşündürücüydü.

Basketbol oyunu göze hoş gelen, hızlı oynanan, hareketli, mücadeleye dayanan bir spor dalıdır. Seyircisi daha çok üniversite öğrencileridir. Bu yüzden maçlarda olay çıkması çok nadirdir. Ancak Türkiye'de 1980'li yıllarda kulüp takımlarının şampiyonluk yarışında iddialı bir kadro kurmalarıyla birlikte müessese takımlarıyla rekabet kızıştı ve futbolda gördüğümüz çirkin olaylar bir anda salonlara sıçradı. Salonlar basketbolu bilen değil, futbolun fanatikleri tarafından dolduruldu. Özellikle derbi diye adlandırılan müsabakalarda atılan bozuk paralar, bugün yerini sandalyelere, hatta oyuncuların saha içinde yumruklamasına kadar vardı.

Artık bu işler spor olayından çıktı, gittikçe iki taraf arasında kanlı bir husumete dönüştü. Kulüp yönetimleri buna engel olmaya çalışıyor ama bir türlü sonuç alınamıyor. Bu derbide Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, olayları çıkaranlara sert tepki gösterip ayağa kalkmasına karşılık, diğer Galatasaray yöneticileri en ufak bir müdahalede dahi bulunmadı.

Bu tip zorlu maçlarda hakemlere de büyük görev düşüyor. Bu maçın hakemleri adeta "aciz" kaldı. Olaylar başlamadan önce oyuncuları soyunma odasına gönderip, ortalığın yatışmasını bekleyebilirlerdi. Ortalık karıştıktan sonra bu kararı verdiler. Bu tip maçlara atanacak hakemlerin üst düzey hakemler olması lazım. Basketbol Merkez Hakem Komitesi bakalım bu rezâleti nasıl temizleyecek?

Geçen sezonun şampiyonluk maçı yine bu salonda oynanmıştı. Fenerbahçe Ülker, 2-0 önde götürdüğü play-off serisinde Efes Pilsen'e üst üste 3 defa yenilip, şampiyonluğu rakibine kaptırınca taraftarlar aynı şekilde oyunculara saldırıp, salonu işgal etmişti. Bu olaylar sonrasında Fenerbahçe Ülker 5 maç ceza almıştı. Şimdi sarı-lacivertli kulüp, kendisine verilen cezanın bir benzerini Galatasaray Cafe Crown'a verilmesi için federasyona baskı yapacak.

EROL DOYRAN [email protected]

17.11.2009


 

Beşiktaş-F.Bahçe A2'de bugün karşı karşıya

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin heyecanı, hafta sonundaki Turkcell Süper Lig maçından önce bugünkü A2 Ligi derbisinde yaşanacak.

A2 Ligi Marmara Grubu 2. devre 13. hafta maçında, Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlıların sahası olan BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki karşılaşma saat 13.30'da başlayacak. 9 takımlı Marmara Grubu'nda 10'ar maç yapan ezeli rakiplerden Beşiktaş, 27 puanla liderlik koltuğunda otururken, 20 puanlı Fenerbahçe ise üçüncü sırada bulunuyor. Ligde ilk devre maçında Beşiktaş, sarı-lacivertlilerin sahası olan Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki maçta Fenerbahçe'yi 2-0 yenmişti.

RÜŞTÜ VE HAKAN YOK, GENÇ UMUT KALEDE

Beşiktaş, bir günlük iznin ardından Fenerbahçe ile 21 Kasım Cumartesi günü oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü. Bu arada, kaleciler Rüştü ve Hakan'ın antrenmana katılamaması nedeniyle A2 takımında forma giyen genç kaleci Umut çalışmaya katıldı. Nihat Kahveci ise takımdan ayrı alt sahada koşu yaptı.

17.11.2009


 

G.Saray ilk maçını Trabzon'la yapacak

FUTBOLDA Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarının kura çekimi İstanbul'da yapılırken, maç programı da belirlendi.

Aynı grupta yer alan Galatasaray ve Trabzonspor, ilk hafta 23 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Programda yer alan maç günlerinin 1 gün önce veya sonraya alınabileceği bildirilirken, 10 ile 17 Ocak 2010 tarihleri arasında Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 hafta maçı birden oynanacak. Fenerbahçe ilk maçını Altay, Beşiktaş ise Manisaspor'la yapacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalma başarısı gösteren kulüplerin 100'er bin dolar alacağı, gruplardaki her galibiyetin 100, beraberliğin ise 50 bin dolar ile ödüllendirileceği açıklandı.

A GRUBU

Fenerbahçe, Eskişehirspor, Antalyaspor, Altay, Tokatspor.

B GRUBU

Denizli Belediyespor, Trabzonspor, Galatasaray, Ankaragücü, Orduspor.

C GRUBU

Giresunspor, Tarsus İdmanyurdu, Sivasspor, Bursaspor, Denizlispor.

D GRUBU

Manisa, Kasımpaşa, Konya Şekerspor, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye.

17.11.2009


 

BROSS: İSLAM DİNİNE SAYGISIZLIK YAPMADIM

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Hugo Broos, Belçika'nın HLN gazetesine verdiği röportajda Trabzonlular ve İslam diniyle ilgili söylediği iddia edilen sözlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Oldukça üzgün ve girgin olduğu gözlenen Belçikalı teknik adam, çok kötü bir hafta sonu geçirdiğini, bunun sebebinin de bir Belçika gazeteciyle yaptığı söyleşinin çok kötü bir şekilde tercüme edilmesi olduğunu dile getirdi. HLN gazetesindeki beyanatlarının arkasında olduğunun altını çizen Broos, haberin Türkçeye çevirisinde hatalar yapıldığını ileri sürdü. Söz konusu haberlerde büyük bir saygı kusuru olarak değerlendirilmeye müsait bir şekilde İslam dinine ve onun vecibelerine uyum sağlamakta güçlük çektiğinin yazıldığına değinen Broos, "Fakat işin aslı böyle değildir. Çünkü ben oyuncularım cuma günleri dini vecibeleri olan Cuma namazını kılabilsinler diye antrenman saatlerini buna göre düzenliyorum. Oyuncularımı Ramazan ayında oruç tutup tutmamaları konusunda tamamıyla serbest bırakan yine benim. Sezon öncesi Hollanda'daki hazırlık kampında, yine Mierlo'oa oyuncularımın Miraç kandilini kutladım ve Ramazan bayramında kulübümüzde yapılan bayramlaşma törenine de katıldım. Ayrıca sormak isterim ki, sabah saat beşte müezzin tarafından uyandırıldığımı söylemek bir saygısızlık mıdır ya da benim uyum sorunu çektiğime dair bir gösterge midir?" ifadelerini kullandı.

17.11.2009


 

HİDAYET'İN 20 SAYISI TORONTO'YA YETMEDİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'ın deplasmanda Phoenix Suns'a 1 sayı farkla 101-100 yenildiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 20 sayıyla oynadı.

US Airways Center'da 16 bin 605 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın 37 dakikasını sahada geçiren Hidayet Türkoğlu'nun 20 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistlik performansı takımına yetmedi. 25 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yapıp, takımın en skoreri olan Chris Bosh ile Andrea Bargnani'nin 17 sayı ve 4 ribaundu da yenilgiyi önleyemedi. Ev sahibi Phoenix ekibini galibiyete götüren isimler ise 30 sayı, 8 ribaunt ve 2 asistle maçın en skoreri olan Amare Stoudemire, 23 sayı, 9 asist ve 4 ribauntla Steve Nash ve 20 sayı ve 7 ribauntla Channing Frye oldu. Raptors, karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğini 33-31, devreyi de 53-50 önde tamamladı. Maçın 3. periyodunu da 79-77 üstün bitiren Toronto temsilcisi, sahadan ise 101-100 mağlup ayrıldı.

17.11.2009


 

F.BAHÇE MASA TENİSİNDE AVRUPA'DE ÇEYREK FİNALDE

AVRUPA Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda mücadele eden Fenerbahçe bayan ve erkek takımları, 3. tur maçlarında rakiplerini yenerek, çeyrek finale yükseldi.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki müsabakalarda Fenerbahçe Bayan Takımı, İspanyol temsilcisi Collosa Telecyl'i 32, Fenerbahçe Erkek Takımı da yine İspanya'nın Club Burgos Tenis de Mesa takımını aynı sonuçla yenerek, adını çeyrek finale yazdırdı. Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Kaptanı Gürhan Yaldız, zorlu rakipleri elediklerini ve hedeflerinin yarı final olduğunu söyledi.

17.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.