23 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ÖNCE REKOR, SONRA HEZİMET

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçını kazanarak, kendisine ait en iyi sezona başlangıç rekorunu geliştiren Fenerbahçe'ye yeni rekor yaramadı. Başarıyı performansıyla öne çıkarak 8 haftayı 24 puanla geride bırakan sarı-lacivertliler, sonraki haftalarda adeta rehavete girerek büyük bir düşüşe geçti. 8'de 8 galibiyetin ardından ligde çıktığı 4 maçta sadece bir galibiyet elde eden sarı-lacivertli ekip, 2 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı. Rekorun ardından ligin 9. haftasında Gaziantepspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle dönen Fenerbahçe ardından 10. haftada Galatasaray'ı 3-1 yenip, 11. haftada Kayserispor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve son olarak 13. hafta mücadelesinde de Beşiktaş'a karşı 3-0 kaybetti.

SON 4 MAÇTA 5 GOL ATIP 7 GOL YEDİ

Başarılı geçen ilk 8 haftada rakip filelere 17 gol atıp kalesinde sadece 3 gol gören Fenerbahçe, son 4 maçında ise ilk 8 haftanın çok uzağında kaldı. Son 4 maçında rakip fileleri 5 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 7 gole engel olamadı. Bu arada, sarı-lacivertli ekip 12. haftayı ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşacağı için 3-0 hükmen kazanarak geçti.

Daum'un en ağır yenilgisi

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'a dün akşamki derbide 3-0 yenilerek zirve yarışındaki avantajını yitirirken, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum da Türkiye kariyerinde lig derbilerindeki en farlı skorlu yenilgisini aldı. Alman teknik adam, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin başında lig maçlarında çıktığı 28. derbide, Türkiye kariyerinin en ağır yenilgisini yaşadı. Daum yönetimindeki Beşiktaş ve Fenerbahçe, daha önce lig derbilerinde en fazla 2 farklı skorlarla sahadan yenik ayrılmıştı. Daum, Türkiye kariyerinde toplam 28 derbiye çıkarken, çalıştırdığı takımlar bu maçlarda 9 galibiyet, 12 yenilgi aldı, 7 maçta da eşitliğibozamadı. Alman teknik adam yönetimindeki Beşiktaş ve Fenerbahçe, 28 lig maçında toplam 40 gol atarken, ezeli rakiplerinden 43 gol yedi. Christoph Daum, daha önce 2 dönem görev yaptığı ve bir lig şampiyonluğu yaşadığı Beşiktaş'ta, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 14 lig derbisinde sahaya çıktı. Daum yönetimindeki Beşiktaş, ezeli rakipleriyle yaptığı 14 lig derbisinden sadece 2'sini kazanırken, 8'ini yitirdi, 4'ünde ise berabere kaldı. Daumlu siyah-beyazlılar, lig debilerinde toplam 14 gol atarken, kalesinde 23 gole engel olamadı. Fenerbahçe'de 2. kez görev alan Christoph Daum, derbilerde Beşiktaş'takine oranla çok daha başarılı bir grafik çizdi. Sarı-lacivertli takımda 4. sezonunu geçiren ve daha önce 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin başında 14 lig derbisine çıktı. Fenerbahçe, bu maçlardan 7'sini kazanırken, 3'ünde berabere kaldı, 4'ünü ise yitirdi.

23.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖNCE REKOR, SONRA HEZİMET

  Son 6 sezonun en iyi Beşiktaş'ı

  Bobo golcülüğünü gösterdi

  ZİRVE YARIŞINDA ARTIK BEŞİKTAŞ DA VAR

  Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu yılın tenisçileri seçildi

  Trabzonspor'un uçağı 4 saat rötar yaptı

  Daum'a ders olsun

  Denizli, en farklı 2. derbisini kazandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl