23 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Daum'a ders olsun

Beşiktaş karşısında alınan bu hezimet Fenerbahçe ve Daum için önemli bir ders olmalıdır. Alman hoca, bu yenilgiye hiçbir kılıf aramamalı. Emre'nin sakatlandığı pozisyonda yere yatması halinde oyunun duracağını ve ilk golün gelmeyeceğini söylemesi bir teknik adama hiç yakışmaz. Tepki gösterdiği Emre yıllarca Avrupa'da top koşturmuş tecrübeli bir oyuncu. Demek ki, oynayacak durumda olduğu için yalandan yere yatarak oyunu durdurmadı.

15 gün maç oynamamak Daum ve oyuncularına hiç yaramamış. Fizik ve kondisyon yönünden rakibin çok gerisinde kaldılar. İbrahim Üzülmez'in ilk goldeki asisti öncesinde bilinen çalımına seyirci kalan Mehmet Topuz'un hatası affedilecek cinsten değildi. Hele Fink'in volesine Roberto Carlos ve Santos'un çaresiz bir şekilde izlemesi savunmanın acizliğini ortaya koydu.

Daum, Lugano-Önder ikilisine görev vererek büyük risk aldı ve kaybetti. Önder, bu kapasite ile ilk 11'de görev alacak bir oyuncu değil. Sürekli adam kaçırdı, aralara giremedi ve gelen topları dan-dun şeklinde savurmak istedi. Rakip forvet onu gördüğünde eminim seviniyor. Lugano'nun forma giymesi alternatifsizlikten kaynaklandı. Ama derbiden bir gün önce 21 saat uçak yolculuğu yapan bir oyuncudan fazla bir şey beklememek gerekir. Nitekim Lugano saha içinde uyur gezer gibi oynadı. Yorgunluk yüzünden Bobo'yu boş bıraktı ve ilk toplara hamle yapmakta geç kaldı.

Fenerbahçe'de artık gözle görülür bir Kazım krizi var. Bu oyuncu yapılan bütün uyarılara kulak tıkadığı kesin. Her maç öncesi hakemlerle diyalog kurup, kart görmeyeceksin denilmesine rağmen aynı hatasını bu maçta da gösterdi ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu defa yan hakeme İngilizce küfür etti. Çünkü hakemin çok iyi İngilizce bildiği ortaya çıktı. Direkt kırmızı kart gördüğü için en az iki maç ceza alacak.

Alex saha içinde pasif kalınca, Fenerbahçe olduğu gibi çöküyor. Mustafa Denizli, Fink'i onu tutmakla görevlendirip, Fenerbahçe'nin kilidini açtı. Daum ise Denizli'nin bu hamlesine bir karşılık veremedi. Alex, takımın herşeyi. O yoksa, Fenerbahçe rakiplerini çok zor yenebiliyor. Derbide bunu bir defa daha görmüş olduk.

[email protected]

EROL DOYRAN

23.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖNCE REKOR, SONRA HEZİMET

  Son 6 sezonun en iyi Beşiktaş'ı

  Bobo golcülüğünü gösterdi

  ZİRVE YARIŞINDA ARTIK BEŞİKTAŞ DA VAR

  Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu yılın tenisçileri seçildi

  Trabzonspor'un uçağı 4 saat rötar yaptı

  Daum'a ders olsun

  Denizli, en farklı 2. derbisini kazandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl