23 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ZİRVE YARIŞINDA ARTIK BEŞİKTAŞ DA VAR

Süper Lige kötü başlayan ve şampiyonluk yarışından erken koptu denilen Beşiktaş, kötü oyununa rağmen mücadeleyi bırakmayıp son 6 maçından 18 puan alınca, Fenerbahçe karşılaşması büyük önem kazanmıştı. Lider Fenerbahçe oturmuş güçlü kadrosu ile maçın favorisiydi. Üstelik kaybedeceği bir şey yoktu. Beşiktaş için ise bu maç çok daha önemliydi. Kazanıldığında “yarışta bende varım” denilecek, kaybedildiğinde liderin 10 puan gerisine düşmekle kalmayıp, taraftarın yönetime olan tepkisi artacaktı.

Mustafa Denizli Fenerbahçe’nin en etkili ismi Alex’i Fink ile etkisiz hale getirirken, Ernst ile de Emre’yi durdurdu. Her iki futbolcuda bu görevlerinin yanı sıra hücumda da etkili oldu. Beşiktaş takım savunmasını çok iyi yaptı. Rakibine gol pozisyonu vermedi. Bütün futbolcular çok iyi mücadele etti. Beşiktaş maçı daha çok isteyen taraftı. Büyük maçlarda hata yapan Rüştü, bu maçta başarılıydı. İlk yarı golsüz bitmesine rağmen Beşiktaş oyuna hükmeden taraftı.

İkinci yarıya Fink’in muhteşem golü ile başlayan Beşiktaş'ta form düşüklüğü nedeniyle eleştirdiğimiz Tello’nun asistinde Bobo’nun golü Fenerbahçe’nin direncini kırdı. Colin Kazım’ın kırmızı kart görmesinden sonra Beşiktaş fark’a gidebilirdi. Uğur İnceman'la gelen 3. golden (bariz ofsayttı) önceki isabetli paslar ve taraftarın “oley” sesleri İnönü'de uzun zamandır duyulmayan sevincin göstergesiydi. Sonuç: Maç önü ve sonu ile kavgasız gürültüsüz bir derbi sona erdi. Beşiktaş 2 sezondur derbi kaybetmeyen Fenerbahçe karşısında ligde son 4 yılda yapılan 8 maçtan sonra kazandı. Beşiktaş bu sezon ilk kez 3 gol attı. Fenerbahçe ilk kez 3 gol yedi.

Beşiktaş son 7 maçta aldığı 21 puanla bitti denilen ümitleri yeniden yeşertirken İnönü’deki sis bulutları da dağılmış oldu. Takımın kendine güveni geldi. Çarşamba günü Manchester United ve önümüzdeki hafta oynanacak Sivasspor maçından alınabilecek puanlar ile Beşiktaş’ı yeniden iddialı durumda görebiliriz.

[email protected]

Nadi Aksoy

23.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖNCE REKOR, SONRA HEZİMET

  Son 6 sezonun en iyi Beşiktaş'ı

  Bobo golcülüğünü gösterdi

  ZİRVE YARIŞINDA ARTIK BEŞİKTAŞ DA VAR

  Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu yılın tenisçileri seçildi

  Trabzonspor'un uçağı 4 saat rötar yaptı

  Daum'a ders olsun

  Denizli, en farklı 2. derbisini kazandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl