02 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TÜPRAŞ’tan 2 milyar dolarlık yatırım

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) Genel Müdürü Yavuz Erkut, Türkiye’deki tüketim artışı nedeniyle motorin üretimini artırmaya karar verdiklerini ve bu çerçevede yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıkladı.

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) Genel Müdürü Yavuz Erkut, Türkiye’deki tüketim artışı nedeniyle motorin üretimini artırmaya karar verdiklerini ve bu çerçevede yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıkladıut, ‘’Ham petrol ünitesi olmayan yeni bir rafineri yatırımı yapacağımızı söyleyebilirim’’ dedi. TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, vergilendirmenin de etkisiyle Türkiye’de motorin tüketiminin hızla arttığına işaret etti.

Akdeniz bölgesi geneli gibi motorin açığı olan bir ülke olan Türkiye’nin yılda yaklaşık 8 milyon ton motorin ithal ettiğine dikkat çeken Erkut, şöyle konuştu: ‘’2020’lerde benzin tüketimi (yıllık) bugünkü seviyesinde, aşağı-yukarı 2,5 milyon ton civarında kalacak gibi gözüküyor. Motorin tüketimi ise 13,9 milyon 18,3 milyona çıkacak gibi gözüküyor. Piyasanın motorine yönelmesi nedeniyle fuel-oil dönüşüm ünitesi yatırımı yapmaya karar verdik. Türkiye’deki talebe uygun bir yatırım olacak. Bu yatırım devreye girdiği zaman 4,2 milyon tonluk siyah ürün 2,5 milyon ton motorin ve 700 bin bin ton benzine dönüşecek.’’ Söz konusu yatırımın ticari ihalesinin birkaç hafta içinde tamamlanacağını düşündüğünü belirten Erkut, ‘’Uluslararası bir firma ile anlaşmasını imzalayacağız. 2014’ün ilk çeyreğinde de tamamlanır gibi gözüküyor. Şu andaki tabloya göre 1,8-2 milyar dolar civarında bir yatırım olacak’’ diye konuştu.

02.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Türkiye’de, 11.9 milyon yoksul var

  İhracat, 9 milyar dolara dayandı

  TÜPRAŞ’tan 2 milyar dolarlık yatırım

  MOTORİN VE BENZİN ARASINDAKİ VERGİ FARKI

  THY, Sao Paulo ve Dakar’a direkt uçacak

  Malî suç oranı, yüzde 15

  Denizli’de işler açılıyor

  Dubai şokunu bayramda geçirdik

  Dubai borcunu yapılandıracak

  26 ülkenin kuaför malzemeleri Bursa’dan

  Satılmayan kurbanları EBK aldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl