02 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

3,5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

BELÇİKALI teknik direktör Hugo Broos ile yollarını ayıran Trabzonspor, prensipte anlaşmaya vardığı Şenol Güneş ile resmi sözleşme imzaladı.

Dün sabah saatlerinde Trabzon'a gelen teknik direktör Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen geniş katılımlı imza töreniyle, 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Trabzonspor eski başkanlarından Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak ve diğer kurul yetkilileri, yeni ve eski yöneticiler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Kulüp başkanı Sadri Şener, imza töreninde, ''Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış Şenol Güneş hocamız tekrar kulübümüze hoşgeldiniz'' diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: ''Şenol hoca ile hiçbir zaman gönül bağlarımız kopmamıştı. Her zaman gönlümüz kendisiyle beraberdi. Geçirdiğimiz pek de iyi olmayan bir dönemden sonra kendisi ile Kore'de anlaşmasının bitmesi hasebi ile anlaşmaya vardık. Oldukça rahat anlaştık. Kulübün içinde büyüyen, görev yapan biri kendisi. Teşekkür ediyoruz. Kulübümüzde tam yetkili olarak çalışacaktır. Kendisine her türlü desteği vereceğimiz gibi sizden de bu desteği beklemekteyiz.'' Şener, imza töreninde geniş katılımın fazla olmasının, Şenol Güneş'in arkasında duruşu sergilemek açısından önemli olduğunu belirterek, ''Şenol hocamıza hoşgeldin diyor, bundan sonra hep beraber başarılar yaşayacağımızı umut ediyorum'' dedi.

HAVAALANINDA COŞKULU KARŞILAMA

Şenol Güneş'i, Trabzon havalimanında kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile bir grup taraftar karşıladı. Taraftarlar, Trabzonspor kaşkolu taktıkları Şenol Güneş'e, yaktıkları maytaplar ve tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundular. ''Buranın ev sahibisin. Artık bizi bırakma'' diyen taraftarlara seslenen Güneş, ''Bu kulüp hepimizin. Kulübün geleceği taraftardır. Biz de taraftarız. Görev alırız veya almayız. Herkes ayrılıyor ama taraftar kalıyor'' dedi. Ev sahibi, misafir diye bir ayrım yapılmaması gerektiğini anlatan Güneş, ''Hepimiz aynıyız. Herkes buraya gelip başarı için hizmet veriyor. Önemli olan kulübü başarıya götürmek. Zaman zaman dalgalanmalar da olsa başarı için yönetim, oyuncu, teknik heyet ve taraftar işbirliği gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışacağız. Bizim de başarıda katkımız olursa mutlu oluruz. Camianın beklentisine cevap vermek istiyoruz. Tekrar ailemin içerisinde olduğum için mutluyum.''

02.12.2009


 

FATİH TEKKE ALINMALI

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyon, ürettiğini dünyaya pazarlayan, daha da önemlisi davranışlarıyla örnek bir Trabzonspor'u hedeflediğini söyledi.

Güneş, imza töreninde yaptığı konuşmada, toplantının geniş katılımlı olduğunu ve duygusal bir tablonun bulunduğunu belirterek, ''Eski başkanlarımız, ağabeylerimiz, valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, Trabzonspor camiası burada. Camianın beklentisine, isteğine cevap vermek için ben de buraya geldim. Büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum'' dedi. Güneş, Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke'nin alınmasından yana olduğunu belirterek, ''Fatih, bizim eski oyuncumuz, kaptanımız. Burada başarılı işler yaptı. Şimdi de başarılı oynuyor. Alınmasından yanayım'' dedi. Yönetimle bu konunun görüşüleceğini anlatan Güneş, ''Şartlar ne ise değerlendiririz. Elimizde oyuncular varken bu konuyu ortaya getirip onları kaybetmeyelim. Alınması için uğraşılırsa sevinirim ayrı bir konu'' diyekonuştu. Bir soru üzerine Trabzonspor'da Manchaster United'deki Alex Ferguson'un modelini uygulamaya çalışacaklarını belirten Güneş, ''İngiltere'nin yapısı ile buranın yapısı tam aynı değil. Ama genel anlamda o modeli uygulamaya çalışacağız. Ben buraya yanlışları düzeltmek için geldim'' dedi. Güneş, henüz ekibini belirlemediğini anlatarak, ''Hugo Broos'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda yürüyen bir sistem var. İlk etapta bu sistemden yararlanmaya çalışacağız. Ekibim için görüştüğüm isimler var. Ama henüz netlik kazanmadı. Ünal Hoca ise benim oyuncumdu. Yardımcı hoca olarak da benimle daha önce görev yaptı. Kendisiyle görüşeceğiz. Kendisi ekibimde düşündüğüm isimlerden bir tanesi. Belki kendisini CEO veya idari pozisyonda düşünebiliriz. Ancak ilk etapta bize bulunduğu konumda yardımcı olacak" dedi.

02.12.2009


 

Şenol Güneş rüzgârıyla geldi

Trabzonspor yönetimi çok isabetli bir karar alarak Şenol Güneş'i takımın başına getirdi.

Dün yapılan imza törenine şehrin valisi ve belediye başkanı ile birlikte kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulunun tam kadro katılması Şenol Güneş'e verilen desteği göstermesi açısından çok anlamlıydı. Ayrıca 3,5 yıllık sözleşme yapılması takımda yeni yapılanmaya gidileceğini gösteriyor. Bir bakıma Şenol Güneş'e geniş bir zaman dilimi içinde istediklerini yapabilmesi için böyle bir kolaylık getirilmiş oldu.

Şenol Güneş ismi Trabzon'da büyük bir heyecana vesile oldu. Kamuoyunun ona geniş bir kredi vermesi gerekiyor. Ondan hemen büyük başarılar beklememek lazım. Güney Kore'de 2 yıldır Seul takımında görev yaptığı için Türkiye Süper Ligi'ni TV ve internet ortamında takip ettiğini biliyoruz. Bu yüzden onun zamana ihtiyacı var. En azından ilk devre bitene kadar Şenol Güneş'i eleştirede bulunmamakta fayda var.

Şenol Güneş'in en büyük avantajı Ünal Karaman olacak. Onun hem eski öğrencisi, hem de A Milli Takımı çalıştırırken yardımcı hocasıydı. Ünal Karaman Trabzonspor'da Sportif Direktör olarak görev yapıyor. Görev alanları belli. Ünal Karaman'ın yetkilerini tırpanlamak yerine, onunla ele ele vererek takımı eski gücüne kavuşması için yeni hedefler üzerinde birlikte çalışmaktır. Böyle bir işbirliği Trabzonspor'a özlenen başarıları mutlaka getirecektir.

Şenol Güneş'in masasında şimdi önemli bir dosya bulunuyor. Kasımpaşa yenilgisinden sonra kadro dışı bırakılan 5 oyuncunun durumu ne olacağına dair o karar verecek. Şenol Güneş'i yakından biliriz. Çok disiplinlidir. Kulübün kurallarından taviz vermez. Ancak, takımda bazı bölgelerde eksikler var. Bunun için bu 5 oyuncuyu tekrar kazanmak için affetme yoluna gidecektir. Bu karar hem Güneş'e, hem de takıma artı bir katkı sağlayacaktır. Şenol Güneş'e bir defa daha hoşgeldin diyoruz.

EROL DOYRAN

02.12.2009


 

Broos: Başkan ‘istifa et’ dedi, ben de ettim

TRABZONSPOR'UN Belçikalı eski teknik direktörü Hugo Broos, görevine son verilmesiyle ilgili, ''Çok hayal kırıklığına uğradım ama cadı kazanından kaçtığım için çok mutluyum'' dedi.

Trabzonspor yönetiminin, ''başarısız sonuçlar nedeniyle'' 23 Kasım tarihinde işine son verdiği Hugo Broos, Belçika'nın HLN gazetesine yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulüp hakkında bazı iddialarda bulundu. Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa'ya deplasmanda alınan 3-1'lik yenilginin ardından, bazı şeylerin ''artık kabul edilebilecek gibi olmadığını'' söyleyen Broos, ''Yönetim, vahşi bir şekilde etrafına saldırdı. Örneğin kaptanın unvanı elinden alındı, 5 oyuncu kadrodan çıkarıldı. Bu oyuncuların her birine 5 ila 50 bin avro para cezası verildi ama beni en rahatsız eden olay, başkanın, oyunculara benim için 'kendi istifa etti' demesiydi. Bu, büyük bir yalan. Bu yalan, geçmişteki yalanların üzerine eklenen bir yalan'' dedi. Belçikalı teknik adam, ''bordo-mavili oyuncuların, 28 Haziran'dan bu yana maaşlarının bir kuruşunu bile alamadıklarını'' iddia ederken, ''Yalnızca kadrodan çıkarılan 5 oyuncunun maaşları ödendi. Onların, UEFA'ya gideceklerinden korkuldu'' ifadelerini kullandı.

02.12.2009


 

Moralsiz F.Bahçe Twente karşısında

FENERBAHÇE, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 5. hafta maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak.

Enschede kentindeki De Grolsch Veste Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçı İspanyol hakem Cesar Muniz Fernandez yönetecek. Karşılaşma Star TV'den şifresiz olarak naklen yayınlanacak. Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan maçta rakibine 2-1'lik skorla yenilmişti. (H) Grubu'nda günün diğer maçında Moldova temsilcisi Sheriff, Rumen ekibi Steaua Bükreş'i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 160 maçın 55'ini kazanırken, 27 beraberlik, 78 yenilgi aldı. Rakip filelere 201 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 262 gol gördü.

DAUM AVRUPA'DA 23. MAÇINA ÇIKACAK

Fenerbahçe, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Avrupa kupaları mücadelesinde 23. maçına çıkacak. UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yarın deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak sarı-lacivertliler, Alman teknik adam yönetiminde bugüne dek çıktığı 22 Avrupa sınavında 9 galibiyet, 10 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

02.12.2009


 

Fenerbahçe yönetimi Kâzım'a ceza verecek

FENERBAHÇE Kulübü, geçen hafta sonu trafik kazasında yaralanan Kazım Kazım'a disiplin cezası verileceğini açıkladı.

Açıklamada, Kazım Kazım'la ilgili 29.11.2009 tarihinde kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamanın Kazım kendi beyanı üzerine kaleme alındığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Ancak daha sonrasında yapılan araştırmalarda Kazım'ın Cumartesi akşamı bulunduğu mekan ve orada bulunma saatiyle ilgili gerçekleri tam olarak beyan etmediği ortaya çıkmıştır. Bu futbolcumuz ile ilgili gerekli disiplin cezasının uygulanacağını kamuoyuna bildiririz."

02.12.2009


 

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan 5 oyuncu affedildi

TRABZONSPOR'DA, ligin 13. haftasındaki 3-1'lik Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva, ve Engin Baytar'ın affedildiği bildirildi.

Kulüp başkanı Sadri Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, teknik direktör Şenol Güneş ile sözleşme imzalanılmasının ardından konuyu görüştüklerini ifade ederek, teknik heyetten gelen bu talebe olumlu cevap verdiklerini söyledi.

02.12.2009


 

Holosko koşulara başladı

BEŞİKTAŞ, Diyarbakırspor ile 4 Aralık Cuma günü oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindegerçekleştirilen antrenmanDa siyah-beyazlılar kanatlardan yapılan ortalarla gol ve şut çalışmaları yaptı. Geçirdiği ağır sakatlığın ardından, uzun süredir antrenmana çıkmayan Slovak oyuncu Filip Holosko, dün ilk kez idmana çıktı. Holosko, takımdan ayrı düz koşu yaptı.

02.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl