09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Elbistan’da Halit Ertuğrul rüzgârı

EĞİTİMCİ-YAZAR Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Elbistan’da “Öğrencinin başarısında moral ve motivasyon” konulu konferans verdi.

Barla Kitabevi’nin organize ettiği konferans, Mükrimin Halil Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Yoğun ilginin olduğu konferansta, “Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet ve Aysel” gibi eserleriyle de bilinen Halit Ertuğrul, ‘Günümüzün Gençlik Problemleri ve Çözümleri, Aile İçi Eğitim, Çocuklarımız’ konularında faydalı bilgiler verdi.

Konferans, Barla Kitabevi işletme sahibi Abdulkadir Şahin’in konuşması ile başladı. Ardından Millî Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, günün anlam ve önemine değinen kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler ve ailelerin alkış yağmuru ile kürsüye gelen Halit Ertuğrul, “Öğrencinin başarısında moral ve motivasyon” konulu konferansını verdi.

Halit Ertuğrul, Elbistan’da olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ifade ederek, Elbistan adını bir kitapta bütünleştireceğinin müjdesini verdi. ‘Elbistan’ın kapısı yok’ adı altında Elbistan’ı okurları ile paylaşacağını ifade eden Ertuğrul, “Bugün buraya ders vermeye gelmedim. Bugün buraya dertleşmeye geldim. Ve bugün burada olanlar çok şeyler kazanacak, olmayanlar ise çok şeyler kaybedecek” dedi.

Bir insanın kafasındaki yanlışları düzeltmenin yolunun onun gönlüne girmekle mümkün olduğunu kaydeden Halit Ertuğrul, “Birinin kafasındaki yanlışlıkları silmek istiyorsanız önce gönlüne girmelisiniz. Gönlüne giremediğiniz birini doğru yola döndürmenizin imkânı yok. İnsan sevdiğini dinler ona inanır” dedi.

Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etkiler oluşturduğunu kaydeden Ertuğrul, “Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk kötü alışkanlıklar kazanır. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel sözler söyleyin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir insan olarak yetişecektir” diye konuştu.

EN MUTLU KİŞİ...

HAYATTAKİ en mutlu, huzurlu kişilerin başkalarına yardım edenler olduğunu aktaran Ertuğrul, yapılan araştırmalarda muhtaç kişilere, zor durumda olanlara yardım edenlerin her zaman daha huzurlu olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Mazeret bulmada usta olanların hayatta asla başarılı olamayacaklarını kaydeden Ertuğrul, dâvetlilere hayatta başarısız olmaktan korkmamalarını istedi. Başarısızlığın başarı için bir başlangıç olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Ertuğrul, ‘Başarıyı isterken de sıkıntısı olanlara yardım etmek için isteyin. Yoksa intikam için, ihtiras için, el gördü için gelen başarıdan hayır gelmez’ ifadesini kullandı.

Başarının yüzde 80 oranında arkadaş çevresine bağlı olduğuna dikkat çeken Ertuğrul, ÖSS de ilk 50 içine giren öğrencilerle görüştüklerinde, hepsinin başarıya inanan arkadaş çevrelerinin olduğunu gördüklerini aktardı. Öğrencilere başarılı olmanın sırlarını anlatan Ertuğrul, “Öğrenciler derslerde öğretmenlerini dinlerse, önemli gördüğü yerleri not alırsa ve o notları evde tekrar eder eksiklerini giderirse başarısızlık söz konusu olmaz” şeklinde konuştu. Konferansın ardından Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Elbistan’da düzenledikleri toplantılardan dolayı Doç. Dr. Halit Ertuğrul’a teşekkür plâketi takdim etti. Kaymakam Altıntaş, Doç. Dr. Halit Ertuğrul’a Elbistan’a verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi.

09.12.2009


 

Bir tarih yok olmaktan kurtarıldı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, bir süredir koruma altında tuttuğu tarihî Sırrıpaşa Konağı’nı restore edebilmek için 3 yıldır verdiği mücadeleyi kazandı.

Neredeyse tarihe gömülmek üzere olan konak, eski gösterişli görünümüne kavuşturulacak. Büyükşehir Belediyesi, 19. yüzyıla ait Kocaeli’nin en önemli tarihî miraslarından biri olan Sırrıpaşa Konağı’nı restore edip, şehre kazandırmak için çok uğraş verdi. Mekânın restorasyonu öncesinde bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyordu. Bu dönem şehri için de Büyükşehir Belediyesi için de oldukça sancılı geçti. Çepni ailesine ait olan ve 19 mirasçısı bulunan tarihî konağın satın alınması için yapılan girişimler yıllarca sonuçsuz kalmış, ailenin talep ettiği yüksek bedeli Kocaeli Valiliği kabul etmemişti. En sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, konağı kurtarmak için 2006 yılında kamulaştırma mekanizmasını devreye soktu. Büyükşehir’in kamulaştırma kararını 2007 yılında mahkeme de onayladı. Büyükşehir Belediyesi Çepni ailesi ve mirasçılarına mahkeme tarafından belirlenen 1 milyon 12 bin liralık kamulaştırma bedelini ödeyerek restorasyonun önündeki önemli engeli kaldırmış oldu. Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında konağın rölove, restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırladı. Projeler Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Büyükşehir Belediyesi çalışmalara devam ederken temposunu da arttırdı. Çünkü konak 2004 yılında ayyaşların çıkardığı yangında önemli ölçüde zarar görmüştü. Büyükşehir Belediyesi, daha fazla yıpranmaması güvenlik tedbirlerini arttırdığı konağın yanına, içerisindeki orijinal malzemelerin korunması amacıyla bir de konteynır koydu.

09.12.2009


 

Tiran’da, Yunus Emre Kültür Merkezi açılıyor

TÜRKİYE'NİN, Türk dilinin, kültürünün, san'atının ve tarihinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yurtdışında faaliyetlerde bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nün ikinci Kültür Merkezi Tiran’da açılıyor.

Bu merkez ile Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluk ilişkilerinin, birlik ve beraberliğin ortak paylaşımların arttırılması hedefleniyor. İlki Bosna-Hersek’te açılan Kültür Merkezleri’nin ikincisi Aralık Ayı’nda Tiran’da açılacak. Türkiye’nin, Türk dilinin, kültürünün, san'atının ve tarihinin tanıtılması faaliyetlerini yürütecek olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri’nin Kazakistan, Makedonya, İspanya, Almanya ve Fransa gibi çeşitli ülkelerde de açılması planlanıyor. Arnavutluk’un başşeehri Tiran’da 11 Aralık 2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla açılacak olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi; Türkçe’nin öğretimi, Türk kültürünün Arnavutluk’ta tanıtılması ve iki ülke arasındaki kültürel bağların geliştirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürütecek. Kültür Merkezi, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin pekiştirilmesi konusunda da önemli bir görev üstlenecek.

09.12.2009


 

Mevlânâ, sema ile anıldı

HAZRETİ Mevlânâ, 736. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri açılış programında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sunduğu sema töreni ile anıldı.

Sema öncesinde tasavvuf musikîsi konseri veren san'atçı Ahmet Özhan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu katılımcılardan yoğun alkış aldı. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya’nın gerçek aşkı aramak için en doğru adres olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Hz. Mevlânâ’nın dünyanın doğusu ile batısı arasında kurduğu sevgi köprüsünün Avrasya’yı aşarak manevî bir ekvator gibi dünyayı kuşattığını dile getirdi. Törenlere sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından insanların katıldığını bildiren Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘’Devasa bir istiridyenin içindeki inci gibi Hz. Mevlânâ ve diğer gönül erlerinin türbelerine mekân olmaktan şeref duyuyoruz. Hz. Mevlânâ, bir ayağıyla manevî ve insanî değerlere sımsıkı tutunurken, diğer ayağıyla âlemleri dolaşmıştır. Sesi 13. yüzyıl mikrofonundan 21. yüzyıldaki insanlara yankılanarak gelmeye devam ediyor. O’nun barış mesajları bundan sonra da yayılmaya devam edecektir.’’

Sema gösterisini çok sayıda yerli ve yabancı dâvetli izledi.

09.12.2009


 

İdeolojik dergi!

SUS Dergi, 8. sayısıyla raflardaki yerini aldı. Üniversite öğrencileri tarafından çıkarılan derginin son sayısındaki dosya konusu “ideoloji”ydi.

Manifesto yazısında oldukça ilginç tesbitlerin yer aldığı dergide dilbilimci Feyza Hepçilingirler’le yapılan röportaj dikkat çekiyor. Hepçilingirler, “Dergi, okuru okumaya çekmeli” diyor. Ülke çapında dağıtımının yanı sıra üniversitelerde de temsilcileri eliyle elden dağıtılan derginin temsilci sayısındaki artış dikkate değer. Sus Dergi, yenilenen kapak tasarımı ve sayfa sayısındaki artışla okurların taleplerini karşılama çabasında. Muhteva her zamanki gibi tamamı üniversite öğrencilerinin yazılarından oluşturulmuş; okuru ve yazarını sorgulamaya teşvik eden metinlerle örülmüş. 9. sayısında “iletişim” dosya konusunu işleyecek olan dergi, bütün okurlarından her konuda yazılarını bekliyor.

Bilgi için: www.susdergi.com,

[email protected]

09.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl