09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DÜNYA MARKASI OLMALIYIZ

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor'un geleceğinin aydınlık olduğunu bildirdi.

Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki yazısında taraftarlara seslenen Güneş, ''Sizlerle tekrar buluşmanın tarifsiz heyecanı içindeyim. Özellikle göreve başlarken düzenlenen törende karşımda gördüğüm tablo beni fazlasıyla duygulandırdı. Burada hepimizin tek beklentisi başarı. Trabzonspor'u iyi temsil etmek, bunu gururla hayata geçirmek bizim açımızdan fazlasıyla önemli'' dedi. Türk spor kamuoyunun beklediği bütün işleri yapmak için Trabzonspor'da olduğunu ifade eden Güneş, ''Çok sevdiğimiz kulübümüzü geçmişten bugüne kadar getiren herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Trabzonspor sıkıntılardan geçmiş olabilir, ancak marka değeri büyük olan bir kulüptür. Dünya markası olması için hep birlikte el ele vermeliyiz. Görüş farklılıklarını doğal karşılıyorum, ama en önemlisi bu görüşleri tek potada eritebilme başarısını göstermektir'' diye konuştu.

Hoşgörülü olunabilmesi halinde uyumlu çalışma imkanı da bulabileceğini anlatan Güneş, ''Elimizde bir oyuncu kadrosu var. Bu kadroda yerli yabancı ayrımı yapmayacağız. Sorumluluğu paylaşarak yolumuza devam edeceğiz. Masanın dört ayağı gibi olmalıyız. Ben de köprü vazifesi görmek istiyorum. Geçmiş deneyimlerimi ortaya koymak için buradayım'' ifadelerini kullandı. Güneş, futbolun sahada oynandığını, ama futbolcuların karakterlerini öne çıkarmaya çalışacağını kaydederek, şunları söyledi:

''Bu oyuncular bizim oyuncularımız. Onlara sahip çıkacağız ve onlar da kulübü en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklar. Siz değerli taraftarlarımız bu takımın sembolü, gururu ve temsilisiniz. Çok sabrettiğinizi ve beklentilerinizi biliyoruz. Ama Trabzonspor'un geleceği aydınlıktır. Tartışmaları speküle etmeden kendi özüne dönen, büyük düşünen, dışarıdan faydalanan bir takım olacağız. Bu doğrultuda ve sizlere layık olma adına olağanüstü çalışacağıma söz veriyorum.''

09.12.2009


 

AZİZ YILDIRIM DİSİPLİN KURULUNA SEVKEDİLDİ

TÜRKCELL Süper Lig'in 15. haftasında Eskişehir'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2 - 1 kaybettiği maçın ardından sert beyanlarda bulunan ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım disiplin kuruluna sevk edildi.

Eskişehirspor maçında ve daha önceki maçlarda yaşanan hakem hatalarını ileri sürerek sert açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım'la ilgili gelişmelerin beklendiği bir anda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal'in Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

09.12.2009


 

F.BAHÇE ÜLKER iSTANBUL'DA ASVEL'İ AĞIRLIYOR

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 7. hafta maçında bugün İstanbul'da, Fransız temsilcisi ASVEL Basket ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Salonunun yüzme yarışlarına ayrılması yüzünden Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.15'de başlayacak.

Fenerbahçe Ülker, 3 galibiyet ve 3 yenilgiyle grubunda 3. sırada bulunurken, 2 galibiyet ve 4 yenilgisi olan ASVEL Basket ise 4. sırada yer alıyor. Fransa'da yapılan maçta Fenerbahçe Ülker, rakibini 78-76'lık skorla yenmişti. Fenerbahçe Ülker bugün ASVEL'i yendiği takdirde grubu ikinci sırada bitirmek için büyük bir avantaj elde edecek.

09.12.2009


 

Kalkavan: Roberto Carlos ve Guiza hemen gönderilsin

FENERBAHÇE Kulübü'nün son seçimli genel kurulunda başkan adayı olan eski yönetici Şadan Kalkavan, tam yetkili bir Aykut Kocaman'ın, sarı-lacivertli takıma önemli katkıları olacağına inandığını söyledi.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın son haftalarda yaşadığı büyük düşüşle ilgili sorularıcevaplayan Kalkavan, dışarıdan gözlemlediği kadarıyla takımda kaybolduğuna inandığı birlik ve beraberliğin yeniden sağlanması, yerli ve yabancı futbolcular arasında takım içi gruplaşmaların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Şadan Kalkavan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kulübün menfaatlerini korumasının gayet doğal olduğunu, ancak kaybetmenin nedenlerini önce takımın içinde araması gerektiğini savundu. Yıldırım'ın federasyon ve kurullarına karşı birden takındığı tavrı doğru bulmadığını ifade eden Kalkavan, ''Kongre üyeleri kendisine Fenerbahçe Kulübü'nün haklarını koruması için oy verdi. Fenerbahçe'nin menfaatleri her şeyden önce gelir. Ama kendi yanlışlıklarını başkalarına yüklemeyeceksin. Eskişehirspor maçından sonra verdiği demeci kendisine yakıştıramadım. Kaybetmenin sebeplerini kendinde, takım içinde arayacaksın. Eğer takımın içinde ikilik varsa belirli bir sevgi ve arkadaşlık yoksa o takımdan başarı beklemek hayal olur'' şeklinde konuştu.

ROBERTO CARLOS YAŞ HADDİNİ DOLDURDU

Kalkavan, ''Her inişin bir çıkışı, her çıkışın bir inişi vardır. Zararın neresinden dönersen kardır. Teşhis doğru koyulursa çıkışa geçerler' dedi. Roberto Carlos'un devre arasında takımdan ayrılma isteği konusunda medyada sürekli yer bulan haberlerin takıma zararı olup olmayacağı yönündeki düşüncesi sorulan Şadan Kalkavan, ''Bir futbolcu kafasına gitmeyi koyduysa ona 'Kal, başarılı ol' demem. Fenerbahçe forması ona az geliyorsa o futbolcuyu takımda tutmam pek mümkün değil. Roberto Carlos şöhretin son basamaklarına gelmiş ve yaş haddini de doldurmuştur. İyi maçlar da çıkardı, büyük hatalar da yaptı. Gitmek isteyene 'Kal' demem. Ben olsam gönderirim'' şeklinde konuştu. Güiza konusunda da Kalkavan, ''Takıma uyum sağlayamadı. Başarılı olamayan futbolcularda ısrar etmek doğru değil. Semih'i geri planda bırakıp, sonra bir maçta 11'e koyup verim bekliyorsun. Bu futbolcu bir maçta ne verebilir sana'' ifadelerini kullandı.

09.12.2009


 

VOLEYBOLDA GALATASARAY, FENERBAHÇE İLE EŞLEŞTİ

VOLEYBOL Teledünya Türkiye Kupası'nda erkekler yarı final ve bayanlar 2. tur 2. etap kuraları, Ankara'da çekildi.

Karşılaşmalar, iki maç üzerinden yapılacak ve üstünlük sağlayan takım erkeklerde finale, bayanlarda ise yarı finale yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği durumunda ise önce set averajına bakılacak, eğer bu durumda da eşitlik bozulmazsa karşılaşmalardan 5 dakika sonra 15 sayılık 'Altın Set' oynanacak. Bayanlarda ilk karşılaşmalar, 23 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Bayanlar rövanş programı ile erkekler yarı final müsabakalarının programı daha sonra açıklanacak. Kura çekimi sonrasında oluşan eşleşmeler şöyle: Erkekler (yarı final): Bozkurt Belediye-Galatasaray, Ziraat Bankası-Halk Bankası. Bayanlar (çeyrek final): Eczacıbaşı Zentiva-Ankaragücü, Nilüfer Belediye-İller Bankası, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom-Yeşilyurt, Galatasaray-Fenerbahçe.

09.12.2009


 

FIFA'DA YILIN FUTBOLCUSU KİM OLACAK?

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2009 yılının futbolcusunu arıyor.

FIFA, bu yılki listesine, geçen yılın futbolcusu seçilen Real Madrid'in Portekizli forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo'yu, ''Altın Top''un bu yılki sahibi Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi'yi, Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Kaka'yı ve Barcelonalı Andres Iniesta ile Xavi'yi dahil etti. Adayların tümünün, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarında forma giyiyor olması, dikkatlerden kaçmadı. Milli takım teknik direktörleri ve kaptanlarının oylarıyla belirlenecek yılın futbolcusu, 21 Aralık Pazartesi günü açıklanacak. Teknik direktörler, takımlarında oynayan futbolculara oy veremeyecek. Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Maradona, geçen yıl Messi'ye oy veremediği için bu kuralı ''aptalca'' bulduğunu belirtmişti.

09.12.2009


 

DEVLET BAŞKANI STATTA ALKOL ALINCA CEZA YEDİ

SIRBİSTAN Devlet Başkanı Boris Tadiç'e, milli takımın Dünya Kupası'nda oynamaya hak kazanmasını stadyumda şampanyayla kutlaması para cezası getirdi.

Hakim Zoran Pasaliç, Tadiç, Spor Bakanı ve bir yetkiliyi, geçen Ekim'de Sırbistan'ın Romanya'yı 5-0 yenmesinden sonra stadyumda alkolle kutlama yaptığı için suçlu buldu. Hakim, Tadiç'i bu davranşından dolayı 400 avro para cezasına çarptırdı. Tadiç, bu ay başında yapılan duruşmasındaki savunmasında hakime, stadyumda ''kutlama amaçlı bile olsa'' alkol tüketiminin yasak olduğunu bilmediğini söyledi. Tadiç ve diğer yetkililerin futbol takımının başarısını şampanya ile kutlarken çekilen fotoğrafları Belgrad basınında yer almıştı.

09.12.2009


 

ŞAMPİYON SPORCUYA 10 ÇEYREK ALTIN ÖDÜL

ABD'DEKİ 32. New York Altın Bilek Şampiyonası'nda Amerikalı rakibinin bileğini iki saniyede bükerek şampiyon olan Özgür Kızgın, altınla ödüllendirildi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı başkanlığında toplanan Meram Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci olağan toplantısında Meram Belediyespor Bilek Güreşi Takımı'ndan Özgür Kızgın'ın altınla ödüllendirilmesine karar verildi. Özgür Kızgın'ın ABD'li rakibinin bileğini 2 saniyede bükerek Türkiye'de ve dünyada büyük ilgi uyandırdığını belirten Kalaycı, ''Belediye Meclisi olarak sporcumuzu bu üstün başarısından dolayı 10 adet çeyrek altınla ödüllendirmeyi uygun bulduk'' dedi.

09.12.2009


 

ANKARA ARENA SALONU MART AYINDA BİTECEK

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Ankara ayağı için yapılan Ankara Arena'nın inşaatında, herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Danışmanı Resul Yolcu, "Şu anda salonun çatısı kapanıyor. Normalde 15 gün önce kapanması gerekiyordu, ancak çelik çatı olduğu için betonun tamamen kuruması beklendi. Ankara Arena'nın normal şartlarda 17 Şubat tarihinde bitmesi gerekiyor. Ancak yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle bu süre en geç Mart ayının ortasını bulur'' dedi.

09.12.2009


 

Mehmet Okur'lu Jazz evinde Spurs'u zor da olsa devirdi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın sahasında San Antonio Spurs'ü 104-101 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 14 sayıyla oynadı.

Energy Solutions Arena'da 17 bin 565 kişinin izlediği karşılaşmanın 26 dakikasını sahada geçiren Mehmet Okur, 14 sayı ve 9 ribaunt kaydetti. Jazz'ı galibiyete götüren isimler, 27 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle oynayan Carlos Boozer ile 17'şer sayı kaydeden Deron Williams ve Ronnie Brewer oldu. 28 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistle maçın en skoreri olan Matt Bonner, 23 sayı, 11 ribaunt ve 2 asist üreten Tim Duncan ve 22 sayı kaydeden Tony Parker'ın performansları ise Spurs'ün yenilgisini önleyemedi. Jazz, karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğini 31-24, devreyi de 57-49 geride tamamladı. Maçın 3. periyodunu ise 86-75 üstün bitiren Utah temsilcisi, sahadan da 104-101 galip ayrıldı. Kuzeybatı grubunda yer alan Jazz'ın 12 galibiyeti ve 8 mağlubiyeti, Güneybatı grubu'nda mücadele eden Spurs'ün ise 9 galibiyeti ve 9 yenilgisi bulunuyor.

09.12.2009


 

Hem kendini, hem takımını zirveye taşıdı

KAYSERİSPOR gol bölgesinde yaşadığı sorunu bu sezon Azıza Makukula ile çözdü. Azıza Makukula, sergilediği futbolun yanı sıra attığı birbirinden güzel gollerle takımını galibiyetlere taşımaya devam ediyor.

Gökhan Ünal'ın Trabzonspor'a transferi sonrasında geçen sezon gol bölgesinde Aghahowa ile çözüm arayan Kayserispor, bu futbolcudan istediği verimi alamamıştı. Kayserispor, Gökhan Ünal'ın Trabzonspor'a transferinden sonra gol bölgesinde yaşadığı sıkıntıya kesin çözüm buldu gibi. Lig başından beri oynadığı futbolun yanı sıra takıma kazandırdığı 12 golle dikkatleri çeken Zaire doğumlu Azıza Makukula, kritik maçlarda attığı gollerle galibiyetlerde etkili oldu. Golcü futbolcu, Benfica'dan sezon başında Kayserispor'a kiralık olarak gelmişti. Bir yıllık anlaşmalı ancak bir yılda opsiyonu bulunan Makukula, bu sezonla birlikte gelecek sezonda Kayserispor'da forma giymesi bekleniyor.

MAKUKULA: KAYSERİ'DE MUTLUYUM

Kayserispor'da huzur bulduğunu aktaran gol makinesi Makukula, bu huzurun sahaya yansıdığını ve 12 gol attığını söyledi. Makukula, daha önceki takımlarda yaşadığı bazı sıkıntıların gol atmakta kendisini olumsuz etkilediğini anlatarak, "Kayseri'yi şehir olarak sevdim. Burada kulübüm ve yöneticiler bana sahip çıktı. Teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarla da ciddi anlamda uyum içerisindeyiz. Hiçbir sorunumuz yok. Burada huzurlu olduğumuz için sahaya rahat çıkıyor ve oyunumu oynuyorum. Bu da attığım gollere yansıyor. Gelecek haftalar daha iyi olacağıma da inanıyorum" dedi. Makukula, hedefini yenileyerek, 2010 Dünya Kupası maçlarında Portekiz milli takımında forma giymek olduğunu dile getirdi. Makukula, Kayserispor formasıyla Süper Lig'deki 12 maçta forma giydi.

09.12.2009


 

G.Saray beceremiyor

Ligin 15. haftasını geride bıraktık. Ligin 6. haftasında tepede G.Saray ve F.Bahçe en yakın rakiplerinin 6 puan önlerindeydi.

Şu anda ise 6. sıradaki G.Birliği ile lider Kayserispor arasında 6 puan fark var. Hatta 7. ve 8. sıradaki Trabzonspor ve Eskişehirspor'un, lideri 7 puan farkla takip eden diğer takımlar. Ligin üst tarafı 8 takım arasında sıkışmış durumda. Büyük takımların kötü futbolu veya hakemlerin kötü yönetimi falan bir tarafa, tablo bu olunca ortaya şu fikir çıkıyor. Büyük takımların, Anadolu takımlarıyla oynadığı maçlar artık gül bahçesi değil. Beşiktaş ligin başında bu tramvayı yaşayan ilk takımdı. Ligin ilk 6 haftada 6 puan alarak taraftarlarına "bu sezon ligde yokuz" fikrini vermişti. Şimdilerde bu tramvayı F.Bahçe ve G.Saray yaşıyor. Haklarını teslim etmek etmek gerekirse Anadolu takımları bu sezon iyi futbol oynuyor. Onlar büyük takımlara karşı değil, büyük takımlar ona karşı tedbir almak zorundalar. Oynanan futbola bakınca bu kanaatin gerçekçi olduğunu görüyoruz.

F.Bahçe ve Beşiktaş ın puan kayıplarından sonra liderlik şansını yakalayan G.Saray, İstanbul Büyükşehir Belediye maçını kazanamayarak tarafatarlarını üzdü. Her zaman söylediğim kuralı takrarlamak istiyorum. "Oyalama futbolunu iyi bilen takımlar, öne geçtikleri maçı kaybetmezler." G.Saray tek farklı galibiyeti son on dakikada oyunu tutamayarak kazanamadı. Oyalama futbolu dediğimiz şey, topun azami dercede kendinizde kalmasını sağlamaktır. G.Saray bunu beceremedi. Beceremiyor. Manisa maçında da aynı filmi görmüştük. Takımın oyuncu yapısı demek ki, bu kadarını becerebiliyor. Lidersiz olan G.Saray bu nedenle puan kayıpları yaşamaya devam ediyor. Yarım lider olan Arda da maçın son bölümünde kenarda olunca, liderlik hayali bir anda kaybolup gitti. G.Saray bu kadro yapısıyla şampiyonluğu zor yakalar. Devre arasında yönetim, Rijkaard'ın isteği doğrultusunda bir kaç transfer yapmak zorunda. Tabi şampiyonluk gerçekten isteniyorsa.

SAİD OKUR - [email protected].

09.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl