10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sağlıkta geri adım

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Biz Türkiye’deki özel hastaneleri sunduğu hizmetlerin niteliğine, hastanenin uzmanlaşma derecesine ve farklı alanlardaki hizmetlerine göre tasnif edeceğiz.

Hastanelerdeki bu hizmetlerin özelliklerine göre daha üst düzeyde olanlara yüzde 70’e kadar fark almalarına izin vereceğiz’’ dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu Bolu İl Müdürlüğünün yeni binasının açılışını gerçekleştirmek için Bolu’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar’ı makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Dinçer, özel hastanelerin uzun süredir hastalardan fark alma talepleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: ’’Özel hastaneler kendilerine muayene için gelen hastalardan bizim ödediğimiz sigorta payının üstünde, serbestçe fark almak istiyorlar. Bu farkı biz istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan bağımsız bir şekilde, belki de onların istismar edilebileceği bir boyutta serbestçe fark alınmasını arzu etmiyoruz. Bu maksatla daha önceden çıkartılan düzenlemelerde yüzde 30’luk bir fark alınmasına imkan veren bir düzenlememiz vardı. Şimdi sistemi değiştiriyoruz. Çünkü bu yüzde 30’luk fark normalde hizmetleri çok fazla uzmanlaşmamış genel anlamda tedavi hizmetleri sunan bir hastane için düşünülmüş bir sistemdi. Halbuki bizim ülkemizde çok gelişmiş, uzmanlaşmış, hizmetleri, niteliği farklı, eczaneleri dahi olan hastaneler var. Onlarda konuyla ilgili itirazlarda bulunuyorlar. Sürekli serbestçe fark almak için talepleri oluyor’’ diye konuştu.

Bu talepleri dengelemek ancak aynı zamanda vatandaşların da istismarını önlemek üzere yeni bir düzenlemeye geçmeyi planladıklarını belirten Bakan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bu uygulamaya henüz geçilmedi. 2010 yılında geçilecek. Buna göre biz Türkiye’deki özel hastanelerin sunduğu hizmetlerin niteliğine, hastanenin uzmanlaşma derecesine, farklı alanlardaki hizmetlere göre tasnif edeceğiz. Ve hastanelerdeki bu hizmetlerin özelliklerine göre daha üst düzeyde olanlara yüzde 70’e kadar fark almalarına izin vereceğiz. Dolayısıyla yapılacak uygulama yüzde 30’dan yüzde 70’e çıkmış uygulama değil. Beş gruba ayrılacak hastaneler için yüzde 30’dan yüzde 70’e kadar hizmetin niteliğine göre fark alınmasına imkân veren bir düzenleme. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha düzgün ve daha stratejik bir çalışma içinde olacağız.’’ Bakan Dinçer, daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

  ÇÖZÜMSÜZLÜK BESLENİYOR

  Şiddet, barışı sabote ediyor

  Aracın her yeri delik deşikti

  ERDOĞAN’IN ÇELENKTEKİ İSMİ YIRTILDI

  Demirel: Açılımdan önce meseleler var

  Danıştay, içki reklamında kısıtlamaya karşı

  Takipteki krediler ikiye katlandı

  Erdoğan: Bu hitap, hitap mı?

  Atalay'dan "hıyanet" cevabı

  Rumlar, AB yolunda engel

  İstanbul, hafta sonu yağışlı

  5 kişiden birinin sosyal güvencesi yok

  İstanbul’da, terör estiren 67 kişi yakalandı

  Şahin: Hayal kırıklığına uğrayacaklar

  Sağlıkta geri adım

  Türkiye, Kopenhag’a ‘İklim Belgesi’ sunacak

  Deprem sigortasına Türkiye ilgisiz kaldı

  Eczacılardan ‘eyleme devam ederiz’ mesajı

  SGK çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı

  Esnaf gösterilerden rahatsız

  “Sigara parasıyla”okul yaptırdılar

  Develer güreşiyor, projeler hayata geçiyor

  Metro ihalesi mahkeme yolunda

  Bursa yeni yılda MOBESE'ye kavuşacak

  20 bin meşe palamudu, toprakla buluştu

  Ardahan ve Kars beyaza büründü

  Alman turist sayısı yeniden Rusları geçti

  Enez Rüzgâr Enerji Santrali tamamlandı

  İklim, sağlığı tehdit ediyor

  Mobil eğlence dünyayı sardı

  Uzayın en eski görüntüleri

  Tiryakiler uyarılara pek aldırmıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl