10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Ferit Demir Muş’un Malazgirt ilçesinde, Uzman Çavuş Harun Arslanbay Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Jandarma Er Cengiz Sarıbaş İstanbul’da, Er Fatih Yonca da Hatay’da toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurladı

Tokat’In Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Ferit Demir Muş’un Malazgirt ilçesinde, Uzman Çavuş Harun Arslanbay Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Jandarma Er Cengiz Sarıbaş İstanbul’da, Jandarma Er Fatih Yonca da Hatay’da toprağa verildi.

Önceki gün Tokat’tan askerî uçakla Muş’a getirilen ve Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan jandarma er Demir’in cenazesi, askerî helikopterle ailesinin yaşadığı Malazgirt ilçesine bağlı Erence Köyüne götürüldü. Şehit Demir’in cenazesi, Türk bayraklarıyla donatılan Erence Köyünün girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. ’’Şehitler ölmez vatan bölünmez’’ diye slogan atan vatandaşlar, terör örgütü PKK’yı lânetledi. Daha sonra, jandarma er Demir’in cenazesi, köy camisinin bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine şehit Ferit Demir’in annesi Muhteber Demir, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, AKP Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende, anne Muhteber Demir ve şehidin kız kardeşlerinden Sıdıka Demir fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Muhteber Demir ve kızı Sıdıka Demir’i askerî yetkililer teskin etmeye çalıştı. Şehit Ferit Demir’in cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından ailesinin evine götürüldükten sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİDİN AİLESİ GÜÇLÜKLE

AYAKTA DURDU

Şehit Jandarma Er Cengiz Sarıbaş’ın naaşı, cenaze namazı öncesi yakınlarından helâllik alınmak üzere evine getirildi. Sabah saatlerinden itibaren şehidin evinin önüne gelen çeşitli gruplar, terörü lânetleyen sloganlar attı. Yoğun kalabalığın karşıladığı cenaze, arabadan indirilerek evin önünde hazırlanan masaya konuldu. Şehit Jandarma Er Cengiz Sarıbaş için edilen duânın ardından yakınları, arkadaşları ve komşularından helâllik istendi. Sarıbaş’ın anne, babası ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit için helallik alınmasının ardından Sarıbaş’ın cenazesi, gözyaşları arasında cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü. Evin önünde bekleyen kalabalık da cenaze aracının arkasında konvoy oluşturdu. Şehidin ayakta durmakta zorlanan anne ve babası, kollarına giren askerlerle birlikte bir süre cenaze arabasının arkasından yürüdü. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.

ŞEHİT BABAYA SON VEDA

Haİn saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Harun Arslanbay’ın cenazesi ise sabah saatlerinde Adana Asker Hastanesinden alınarak, konvoy eşliğinde törenin düzenleneceği Yumurtalık ilçesine getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında Yumurtalık Merkez Camii önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaş, ‘’Kahrolsun PKK’’, ‘’Askere uzanan eller kırılsın’’, ‘’Şehitler ölmez vatan bölünmez’’ şeklinde sloganlar atarak terörü kınadı. Tören alanında, fenalık geçiren şehidin eşi Demet Arslanbay, ‘’Bir asker ölür, bin asker gelir’’ şeklinde ağıt yaktı. Ağabey Rüstem Arslanbay ise ‘’Bana silâh verin, gidip onları tek tek öldüreyim’’ dedi. Cenaze, daha sonra namazın kılınacağı cami avlusuna getirildi. Burada şehidin eşi Demet, annesi Döndü, babası Hamdi Arslanbay şehidin tabutuna sarıldı. Baba Hamdi Arslanbay, oğlunun fotoğrafını tutarak, ‘’Sakın ağlamayın, ağlayıp da teröristleri sevindirmeyin’’ diye konuştu. Demet Arslanbay da burada eşinin tabutuna sarılarak, ‘’Seni böyle mi karşılayacaktık aşkım? Kanın yerde kalmayacak’’ diyerek gözyaşı döktü. Bu arada, şehidin iki yaşındaki kızı Zehra Döndü ile altı aylık bebeği Zeynep Sevim de tabutun olduğu yere getirildi. Minik kızlar, babalarının tabutuna dokunup, fotoğrafını öptü. Daha sonra, cenazenin bulunduğu alana gelen Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile diğer ilgililer, duâ etti ve aileye baş sağlığı diledi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerler tarafından alınarak, oluşturulan kortej eşliğinde, toprağa verilmek üzere Sugözü Köyüne götürüldü.

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

  ÇÖZÜMSÜZLÜK BESLENİYOR

  Şiddet, barışı sabote ediyor

  Aracın her yeri delik deşikti

  ERDOĞAN’IN ÇELENKTEKİ İSMİ YIRTILDI

  Demirel: Açılımdan önce meseleler var

  Danıştay, içki reklamında kısıtlamaya karşı

  Takipteki krediler ikiye katlandı

  Erdoğan: Bu hitap, hitap mı?

  Atalay'dan "hıyanet" cevabı

  Rumlar, AB yolunda engel

  İstanbul, hafta sonu yağışlı

  5 kişiden birinin sosyal güvencesi yok

  İstanbul’da, terör estiren 67 kişi yakalandı

  Şahin: Hayal kırıklığına uğrayacaklar

  Sağlıkta geri adım

  Türkiye, Kopenhag’a ‘İklim Belgesi’ sunacak

  Deprem sigortasına Türkiye ilgisiz kaldı

  Eczacılardan ‘eyleme devam ederiz’ mesajı

  SGK çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı

  Esnaf gösterilerden rahatsız

  “Sigara parasıyla”okul yaptırdılar

  Develer güreşiyor, projeler hayata geçiyor

  Metro ihalesi mahkeme yolunda

  Bursa yeni yılda MOBESE'ye kavuşacak

  20 bin meşe palamudu, toprakla buluştu

  Ardahan ve Kars beyaza büründü

  Alman turist sayısı yeniden Rusları geçti

  Enez Rüzgâr Enerji Santrali tamamlandı

  İklim, sağlığı tehdit ediyor

  Mobil eğlence dünyayı sardı

  Uzayın en eski görüntüleri

  Tiryakiler uyarılara pek aldırmıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl