10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÇÖZÜMSÜZLÜK BESLENİYOR

Son gelişmeleri ve Tokat saldırısının değerlendirildiği TOKAD açıklamasında, son günlerde kamuoyuna yansıyan şiddet görüntülerinin çözümsüzlüğü beslediği; operasyon, çatışma ve saldırılarla bunların akabinde gelen ölümlerin çözüme de pusu kurduğu belirtildi.

KAN VE RANT ORTAK PAYDASI

Açıklamada, “Yıllardır akan kan ve gözyaşı üzerinden rant veya iktidar devşirenler, barış sürecinin daha âdil sonuçlar üretebilme ihtimalini devredışı bırakma ortak paydasında buluşuyor. Her can kaybı, sorunu ve acılarımızı biraz daha derinleştiriyor” denildi.

ŞİDDET KAFESİNDEN ÇIKALIM

TOKAD, “Artık özgürlüğümüzün ve geleceğimizin şiddet kafesinden kurtulmasını bekliyor; tam bir kardeşlik, barış ve huzur iklimini solumak istiyoruz. Acının ve öfkenin, adaleti ve merhameti teslim almamasını ümit ediyoruz” temennîsinde bulundu.

ACI, MERHAMETİ ESİR ALMASIN

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD), Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, “acının ve öfkenin, adaleti ve merhameti teslim almaması” çağrısı yaptı. TOKAD’dan yapılan açıklamada, Reşadiye’deki karanlık saldırıyı kınanırken, faillerin ve bağlantılarının bir an önce ortaya çıkartılması istendi. Açıklamada, Türkiye’nin toplumsal sorunlarıyla yüzleşmeye başladığı, bugüne kadar halktan gizlenmeye çalışılan gerçeklerin gün yüzüne çıktığı ve nispeten daha olumlu bir gelecek için açılım yapmaya çalıştığı kritik bir süreçten geçtiği belirtildi. Yıllardır akan kan ve gözyaşı üzerinden rant veya iktidar devşirilenlerin, barış sürecinin daha adil sonuçlar üretebilme ihtimalini devre dışı bırakma ortak paydasında buluştuğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Operasyonlar, çatışmalar, molotoflar, saldırılar ve akabinde gelen ölümler maalesef sorunu kangrenleştiriyor, çözüm sürecine de pusu kuruyor. Bu bağlamda Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Sazak Köyü mevkiinde gerçekleşen bu beklenmedik saldırı, zamanlaması itibariyle dikkat çekici olduğu kadar sonuçları itibariyle de acı ve üzüntü vericidir. Son günlerde Türkiye kamuoyuna yansıyan şiddet görüntüleri, nihaî tahlilde çözümsüzlüğü beslemektedir. TOKAD olarak artık özgürlüğümüzün ve geleceğimizin şiddet kafesinden kurtulmasını bekliyor; tam bir kardeşlik, barış ve huzur iklimini solumak istiyoruz. Her can kaybı sorunu ve acılarımızı biraz daha derinleştiriyor. Havan toplarına başka bir Ceylan’ımızın daha kurban edilmesine dayanamayız. Aynı şekilde yeni bir Serap’ımızın da molotoflara hedef olarak hayatını kaybetmesini de yüreğimiz kaldırmaz. Bu karanlık saldırıyı nefretle kınıyor; oğullarını kaybeden ailelere başsağlığı ve sabır diliyor, acının ve öfkenin, adaleti ve merhameti teslim almamasını ümit ediyoruz.”

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

  ÇÖZÜMSÜZLÜK BESLENİYOR

  Şiddet, barışı sabote ediyor

  Aracın her yeri delik deşikti

  ERDOĞAN’IN ÇELENKTEKİ İSMİ YIRTILDI

  Demirel: Açılımdan önce meseleler var

  Danıştay, içki reklamında kısıtlamaya karşı

  Takipteki krediler ikiye katlandı

  Erdoğan: Bu hitap, hitap mı?

  Atalay'dan "hıyanet" cevabı

  Rumlar, AB yolunda engel

  İstanbul, hafta sonu yağışlı

  5 kişiden birinin sosyal güvencesi yok

  İstanbul’da, terör estiren 67 kişi yakalandı

  Şahin: Hayal kırıklığına uğrayacaklar

  Sağlıkta geri adım

  Türkiye, Kopenhag’a ‘İklim Belgesi’ sunacak

  Deprem sigortasına Türkiye ilgisiz kaldı

  Eczacılardan ‘eyleme devam ederiz’ mesajı

  SGK çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı

  Esnaf gösterilerden rahatsız

  “Sigara parasıyla”okul yaptırdılar

  Develer güreşiyor, projeler hayata geçiyor

  Metro ihalesi mahkeme yolunda

  Bursa yeni yılda MOBESE'ye kavuşacak

  20 bin meşe palamudu, toprakla buluştu

  Ardahan ve Kars beyaza büründü

  Alman turist sayısı yeniden Rusları geçti

  Enez Rüzgâr Enerji Santrali tamamlandı

  İklim, sağlığı tehdit ediyor

  Mobil eğlence dünyayı sardı

  Uzayın en eski görüntüleri

  Tiryakiler uyarılara pek aldırmıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl