11 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Şampiyonlar liginde en başarılı takım Bordeaux

FUTBOLDA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2009-2010 sezonu ilk tur grup maçları önceki gece yapılan maçlarla tamamlanırken, Fransa’nın Bordeaux takımı, gruplarda en başarılı performansı gösteren ekip oldu.

Ligde toplam 32 takımın, 4’erli 8 ayrı grupta mücadele ettiği grup maçlarında 16 puan toplayan Bordeaux, en çok puanı elde eden ekip olarak zirveye çıktı. Tüm grupları kapsayan genel değerlendirmede İtalyan temsilcisi Fiorentina 15 puanla ikinci, İngiliz takımı Chelsea de 14 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Türkiye’yi temsil eden Beşiktaş ise genel değerlendirmede 32 takım arasında averajla 26. sırayı elde etti.

Grubunu 4 puanla 4. ve son sırada tamamlayan ve Avrupa kupaları defterini bu sezon için kapatan siyah-beyazlılar, sadece 6 takımın üzerinde yer alabildi. Beşiktaş ayrıca, 6 maçta sadece 3 gol atarken, atılan gol bakımından diğer 31 takımdan sadece, hiç golü bulunmayan İsrail’in Maccabi Hayfa takımını geride bıraktı. İspanya’nın Atletico Madrid takımı da Beşiktaş ile birlikte 3 golle en az gol atan ekipler arasında yer aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları sonucunda toplam 32 takım arasında en başarısızları İsrail’in Maccabi Hayfa ile Macaristan’ın Debreceni ekipleri oldu. Her iki takım da gruptaki 6’şar maçları sonucunda puan alamadı ve ‘’Devler Ligi’’nin bu sezonki en zayıf halkaları olarak ön plana çıktılar. Maccabi Hayfa, 6 maçta tek gol bile atamazken, Debreceni ise toplam 19 gol yedi.

11.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şampiyonlar liginde en başarılı takım Bordeaux

  ÜST TURA ÇIKAN VE UEFA’YA GİDENLER

  KUR'A ÇEKİMİ NYON’DA, FİNAL MADRİD’DE

  Galatasaray'ın Antalya ile 29. randevusu

  Galatasaray ile görüşmedim

  ERTUĞRUL SAĞLAM İLE TAKIM OLDUK

  Sofuoğlu’ndan üzücü haber

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl