15 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

POTADA KURA HEYECANI

TÜRKİYE'DE 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul'da yapılacak.

Çırağan Palace Kempinski Oteli'nde saat 11.30'da başlayacak, 24 takımın katılacağı kura çekimi NTV televizyonundan naklen yayınlanacak. Ev sahibi Türkiye'nin, Sırbistan, Slovenya ve Fransa'nın da bulunduğu 2. torbadan gireceği kura çekiminde, birinci torbada ise son olimpiyat şampiyonu ABD, Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan İspanya ile Arjantin ve Yunanistan yer alıyor. Şampiyonada 6'şar takımdan 4 grupta oynanacak birinci tur gruplarına, rekabet düzeyine göre her kıtadan dengeli dağılım yapılacak. Şampiyona formatı gereği, aynı grupta Avrupa kıtasından en fazla 3, Amerika kıtasından ise en fazla 2 takım bulunacak.

ELEME GRUBU MAÇLARI 4 KENTTE

Eleme grubu maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Ankara, Kayseri, İstanbul ve İzmir'de oynanacak şampiyonada finaller ise İstanbul'da yapılacak. Grup maçlarının ardından, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da önerisiyle FIBA Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla formatı değiştirilen 8'li final maçları 4 güne yayılacak. Aynı değişiklik doğrultusunda şampiyonanın final maçının oynanacağı son günde ise üçüncülük-dördüncülük ve beşincilik-altıncılık maçları da yapılacak.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

Sunuculuğunu önemli isimlerin yapacağı kura çekiminin renkli görüntülere sahne olacağı ifade edildi. Türk motifleri taşıyan çeşitli dans gösterileri ile renklenecek organizasyonda, ışık ve ses gösterileriyle, konuklara zevkli anlar yaşatılacağı belirtildi. Türkiye, ilki 1950 yılında Arjantin'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nın, 16'ncısına ev sahipliği yapacak. Şu ana kadar 7 takımın dünya şampiyonu unvanı kazandığı dev organizasyonda, madalya sıralamasında eski Sovyetler Birliği, eski Yugoslavya ve ABD, 3'er kez kazandıkları birincilikle ilk sırada yer alıyor. 2010 Dünya Şampiyonu olacak takım, 2012 yılında Londra'da yapılacak olimpiyatlara direkt katılım hakkı elde edecek.

TORBALAR

1. Torba: ABD, Arjantin, İspanya, Yunanistan

2. Torba: Sırbistan, Slovenya, Fransa, Türkiye

3. Torba: Brezilya, P. Riko, Kanada, Avustralya

4. Torba: Hırvatistan, Rusya, Litvanya, Almanya

5. Torba: Yeni Zelanda, Çin, İran, Angola

6. Torba: Ürdün, Lübnan, Tunus, Fildişi Sahili

15.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  POTADA KURA HEYECANI

  F.BAHÇE'YE ÖZENDİ

  Kâzım: Bahisle hiçbir ilgim yok

  BEŞİKTAŞ NİHAT'I ARIYOR

  Beşiktaş avantaj kaybetti

  Hidayet'in 23 sayısı Toronto'yu uçurdu

  Yıldızlardan minik ressamlara destek

  Kayseri zirveyi sevdi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  17. HAFTANIN PROGRAMI

  TRABZON GELİYOR

  KAYSERİSPOR'UN ZİRVE İNADI

  Karadeniz'de gözler F.Bahçe derbisine çevrildi

  EN İSTİKRARLI COLMAN

  DENİZLİSPOR'UN 3 PUAN HASRETİ

  ÇAYKUR RİZE 6-1'LİK YENİLGİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

  AURELİO'NUN İLK GOLÜ

  Manisaspor'un iç saha kâbusu sona erdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl