15 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş avantaj kaybetti

8 Maçta 8 galibiyet alarak koptu denilen lig yarışında iddialı duruma gelen Beşiktaş, kendisine liderliği getirebilecek son 2 maçta 4 puan kaybederek ligin ilk yarısının son haftasına 5.sırada girdi.

Zor maçların ardından, İnönü’deki Diyarbakır ve Deplasmandaki Manisa maçlarında girilen gol pozisyonlarının cömertçe harcanması, Beşiktaş’taki gol ve golcü sıkıntısını bir kez daha gündeme getirdi. Bobo da olmasa nerdeyse gol atacak adam yok. Uzun süredir gol atamayan Nobre ve gayretli çalışmalarına rağmen bitirici vuruşlarda şanssız Nihat’ın bir an önce toparlanması gerekiyor.

Manisa karşısında Beşiktaş’ın ilk golü bulduktan sonra skoru koruyamaması ve yenilen beraberlik golünden sonra futbolcuların oyun disiplininden kopması, hücumlarda dağınık bir görüntü sergilemesi maçı izleyen herkesi şaşırtmış olmalı. Maçın ilk 25 ve son 10 dakikası hariç rakibine üstünlük kuramayan takımına, müdahalede geciken Mustafa Denizli’nin Ernst ve Fink’i ileri çıkararak gol araması sonuç vermedi. Oysa kapanan rakibe karşı yapılacak şey, ya oyunu kanatlardan yapılacak ortalarla açmaktı. Tello’yu oyundan alıp Nobre ve Uğur’u oynatması derde deva olmadı. Uzun süredir oynamayan Tabata ve Serdar’a bu maçın ikinci yarısında şans verilse Beşiktaş hücumda daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum.

Beşiktaş son oynadığı 3 resmi maçı da kazanamadı. Önce Diyarbakır beraberliği ile lig liderliğinden, sonra CSKA yenilgisiyle Avrupa kupalarından oldu. Manisa beraberliği ile de rakiplerinin kazandığı haftayı kayıpla kapadı. Son iki maçını kazansa ilk yarıyı lider bitirecekti, olmadı. Ancak, Beşiktaş sadece avantaj kaybetti. Cuma günü oynayacağı Bursa maçını kazanabilirse şampiyon olduğu geçen yıla göre daha başarılı bir ilk yarı değerlendirmesi yapılabilir.

Nadi Aksoy: [email protected]

15.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  POTADA KURA HEYECANI

  F.BAHÇE'YE ÖZENDİ

  Kâzım: Bahisle hiçbir ilgim yok

  BEŞİKTAŞ NİHAT'I ARIYOR

  Beşiktaş avantaj kaybetti

  Hidayet'in 23 sayısı Toronto'yu uçurdu

  Yıldızlardan minik ressamlara destek

  Kayseri zirveyi sevdi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  17. HAFTANIN PROGRAMI

  TRABZON GELİYOR

  KAYSERİSPOR'UN ZİRVE İNADI

  Karadeniz'de gözler F.Bahçe derbisine çevrildi

  EN İSTİKRARLI COLMAN

  DENİZLİSPOR'UN 3 PUAN HASRETİ

  ÇAYKUR RİZE 6-1'LİK YENİLGİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

  AURELİO'NUN İLK GOLÜ

  Manisaspor'un iç saha kâbusu sona erdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl