16 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Camiye haham desteği

Hahambaşı Rona Metzger İsrail’de önceki gün kundaklanan caminin kapısında durup olayı kınadığını belirterek, camiye yapılan saldırıyı iğrenç olarak nitelendirdi. Metzger, kutsal mekânları “Allah’ın temsilcilikleri” olarak niteledi ve ibadet yerlerinin saldırılara muhatap olmaması gerektiğini vurguladı. Önceki gün de Batı Şeria’nın Tekoa yerleşimi hahamı, barış eylemcisi Menahem Froman köyü ve camiyi ziyaret edip, köyün önde gelenleriyle bir araya gelerek, kendilerine Kur’ân hediye etmişti.

Hahamlardan camiye destek

Salfİt Valisi Mühir El Abuşi tarafından davet edilen Metzger’in Yasuf ziyareti, İsrail ordusu asker ve sınır polisleri ile Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında gerçekleşti. Metzger’i karşılayan Salfit Valisi El Abuşi, “ziyaretin kasabada ruhları yatıştıracağını umut ettiğini” belirterek, “üst düzeydeki dinî yetkililerin de bu kundaklamayı tel’in ettiğini görecek olan Yasuf köylülerinin, İsrail toplumunda da iyi insanlar bulunduğunu anlayacağını” kaydetti. Vali El Abuşi, “Bu güzel bir mesaj olmuştur” diye konuştu. El Abuşi, bu toprakların, Filistin devleti kurulduğunda iki devlet halinde yan yana yaşayacak iki halka ait olduğuna inandığını da vurguladı. Hahambaşı Rona Metzger de kundaklanan caminin kapısında durup olayı kınadığını belirterek, camiye yapılan saldırıyı iğrenç olarak nitelendirdi. Caminin yakılmasıyla, Yahudi soykırımının başlangıcı arasında bağlantı kuran Metzger, “Biz, İsrail halkı olarak 70 yıl önce, Yahudi halkına yönelik en büyük trajediyi yaşadık. Kristallnacht’ta (Kristal Gece), sinagogların yakılmasıyla başlayan soykırımı” dedi. Metzger, kutsal mekânların insanlara ait olmadığını belirterek, bu yerleri “Allah’ın temsilcilikleri” olarak nitelendirdi ve ibadet yerlerinin saldırılara muhatap olmaması gerektiğini vurguladı. Metzger ayrıca, kutsal yerlerin tahrikler için zemin olmaması, teröristlerin ve silâhların saklanma yerleri de olmaması gerektiğine de işaret etti.

Ziyaretinin sonunda Vali El Abuşi’ye misafirperverliği için teşekkür eden Metzger, kendisini korumakla görevli Filistinli korumalara da teşekkürlerini iletti. Metzger’in köye varışı sırasında bazı Filistinliler Hahambaşı ve beraberindeki güvenlik güçlerine taş attı. İsrail askerlerinin bu sırada havaya ateş açtığı belirtildi. Önceki gün de Batı Şeria’nın Tekoa yerleşimi hahamı, barış eylemcilerinden Menahem Froman ile köyü ziyaret etmiş, köyün önde gelenleriyle bir araya gelerek, kendilerine Kur’ân hediye etmişti. Köye gelişi öncesinde yakın bir askerî kontrol noktasında İsrail sınır polislerince birkaç saat tutulduğu belirtilen Froman, camiyi kundaklayanların ne yerleşimcileri ne de Yahudileri temsil ettiğini ifade ederek, bu saldırının İslâm dininden önce Yahudi dinine karşı yöneltilmiş bir hakaret, küfür ve çılgınlık olduğunu söylemişti.

16.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Camiye haham desteği

  İRAN’DAN, TÜRKİYE’YE ÖVGÜ VE DOSTLUK MESAJI

  CLİNTON’DAN MİNARE YASAĞINA ELEŞTİRİ

  Dünyanın en küçük devleti Abhazya’yı tanıdı

  Pakistan’da şiddetli patlama

  Obama, Bush siyasetini tebessümle sürdürüyor

  Filistinlilere “birlik olun” çağrısı

  Livni hakkında tutuklama kararı çıktı

  Meksika’da kartel savaşı

  Pakistan’a hava saldırısı iddiası

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl