22 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÇOĞU DENİZCİ ALBAY VE YARBAYLAR

Ergenekon süreci devam ederken askerî cenahta fasılalarla meydana gelen ve kamuoyuna intihar olarak açıklanan şüpheli ölümlere bir yenisinin eklenmesi, kuşkuların iyice yoğunlaşmasına yol açtı. Önemli görevlerde bulunmuş olan ve çoğu albayyarbay rütbesinde bulunan deniz subaylarının ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması isteniyor.

YARBAY ALİ TATAR'LA İLGİLİ SORULAR

Son olarak, “amirallere suikast” iddiaları bağlamında sorgusunu takiben tutuklanıp bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar'ın, bilâhare hakkında verilen yakalama kararı sonrası intihar ettiği açıklandı. Tatar'ın, ölümünden kısa süre önce bir oramiralle konuştuğu ve bazı komutanlarla tartışıp onlara sitem ettiği iddialarının cevap beklediği ifade ediliyor.

Sır intiharlar aydınlatılsın

Son iki yılda Deniz Kuvvetleri’nden 6 subayın şüpheli ölümleri dikkat çekiyor. 28 Şubat’ta Güven Erkaya ile birlikte çalışan ve Özden Örnek ile Karahanoğlu arasındaki köprü isim olarak bilinen Deniz Albay Birol Atakan bir trafik kazasında öldü. İlhami Erdil’e rütbelerini söktüren Hâkim Yarbay Tanju Ünal, karargâhtaki makam odasında ölü bulundu. Ergenekon savcılarının komutanlıktaki yapılanmayı deşifre eden listeyi ele geçirmesinden sorumlu tutulan Yüzbaşı Olgun Vural intihar etti. Deniz Tabip Yarbay Nursal Gedik intihar etti. Gedik’in ailesi ulaşmaması gereken bazı bilgileri elde ettiği için öldürüldüğünü ileri sürüldü. Son olarak, “Ergenekon” soruşturmasında Deniz Yarbay Ali Tatar’ın hakkında ikinci kez yakalama emri verilmesinin ardından intihar etmesi, daha önceki bu intihar vakalarını yeniden gündeme getirdi. Kilit konumdaki üç önemli ismin intiharı oldukça şüpheli bulunmuştu.

Emekli Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Başkanlığı da yapan, Ergenekon Dâvâsı’nda ifade veren rütbeliler arasında bulunan Emekli Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı, 21 Kasım’da Göztepe’deki evinin 10’uncu katından atlayarak yaşamına son verdi. Albay Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları’ndan İlhami Erdil’in yargılandığı dâvâda tanıklık yapmıştı. Varımlı’nın ölümünden sonra Sarıkız ve Ayışığı Darbe Planları’nı deşifre eden subay olduğu ortaya çıkmıştı.

Emekli Albay Abdülkerim Kırcı

İtirafçı eski PKK’lı terörist Abdülkadir Aygan’ın Güneydoğu’daki faili meçhullerin sorumlusu olarak gösterdiği, asit kuyularına insanları atan kişi olarak işaret ettiği JİTEM üyesi olduğu iddia edilen Emekli Albay Abdülkerim Kırcı, Ankara Güvercinlik’te askeri lojmanlarda 19 Ocak’ta intihar etti.

Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay

Özel Harekat Daires’nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay, 27 Şubat’ta tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Oktay’ın Ergenekon soruşturmasında isminin geçmesi ve bir diziye silah kiralanması nedeniyle hakkında çıkan haberler nedeniyle çok zor günler geçirdiği belirtilmişti. Oktay, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin`in sağ kolu olarak gösteriliyordu. Oktay’ın solak olmasına karşın silahını sağ eli ile kullanıp intihar etmesi davadaki şüpheleri artırmıştı.

Tayyar: Başbuğ, TSK’daki İlişkileri deşifre etmeli

Bu arada Star Gazetesi yazarlarından Şamil Tayyar’da dünkü yazısında şüpheli ölümlere değinerek, İlker Başbuğ’a ‘Deniz Kuvvetleri ağırlıklı TSK içindeki girift ilişkileri deşifre etme yönünde irade göstermek ister mi?’ diye sordu.

Tayyar, ‘İntihardaki Sır’ başlıklı yazısında Ergenekon şüphelisi Deniz Yarbay Ali Tatar’ında diğer arkadaşları gibi şüpheli şekilde hayata veda ettiğini belirttiyor. Ergenekon soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra itiraz üzerine serbest bırakılan, savcılığın talebiyle hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Tatar’ın intiharının, Ergenekon’dan ayrı bir soruşturmayı zorunlu kıldığını vurgulayan Tatar yazısına şöyle devam ediyor “ Genelkurmay, Ergenekon sürecinde yaşanan intihar vakalarına mutlaka el atmalıdır. Deniz Albay Birol Atakan, Deniz Albay Belgütay Varımlı, Yüzbaşı Olgun Vural, Hakim Yarbay Tanju Ünal, Tabib Yarbay Nursal Gedik ve son olarak Yarbay Ali Tatar’ın intiharı, cevaba muhtaç sorularla doludur. Mesela, Ali Tatar intihara karar vermeden önce hangi oramiralle görüştü? Son gece evinde 56 kişinin katıldığı bir toplantı düzenledi mi? Böyle bir toplantı yapıldıysa kimler katıldı, neler konuşuldu? Yarbayı intihara sürükleyen tek neden, tutuklama kararı olabilir mi? Kime kırgındı, niye sitem etti? TSK’ne karşı asimetrik psikolojik savaş yürütüldüğünü iddia eden ve son açıklamasını savaş gemisinde yapan İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri ağırlıklı TSK içindeki girift ilişkileri deşifre etme yönünde irade göstermek ister mi? Birileri, Deniz Kuvvetleri’ni nasıl Ergenekon Karargahı haline getirdi? Buradaki karanlık noktalar aydınlatılmazsa eğer, olaya meclis bile el atabilir. Araştırma Komisyonu kurularak şüpheli ölümler incelenebilir. Daha önce faili meçhul cinayetleri araştıran meclisin bu konuda yeterince tecrübesi var. Haydi paşam... “

Tatar, Karşıyaka Mezarlığına defnedildi

YARBAY Ali Tatar’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Kocatepe Camisindeki cenaze törenine Yarbay Tatar’ın eşi Nilüfer, kızı Gökçen, annesi Satı Tatar, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı da katıldı. Öğle namazının ardından Tatar için cenaze namazı kılındı. Tatar’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

22.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara bu hoşgörüden uzak

  ÇOĞU DENİZCİ ALBAY VE YARBAYLAR

  Son şahitlerden Ayhan Duruer vefat etti

  İşsizlik il il açıklanacak

  Vize uygulamasının mazereti kalmadı

  Erdoğan, bugün Suriye’ye gidecek

  Hazine’nin alacağı 28,4 milyar liraya ulaştı

  Arınç’a suikast mi yapacaklardı?

  Denetlenen 3,5 milyon araçtan 57 binine ceza

  4 yılda 121 fasıl

  Türkiye çok karmaşık bir ülke

  PKK’nın tasfiyesi için somut kararlar alındı

  Emniyet müdür yardımcısı tutuklandı

  Çek suçluları tahliyeye hazırlanıyor

  Kurban bağışı yolsuzluğunda 60 gözaltı

  SP: Açılım ayrışma konusu oldu

  Ağlayan bebek ailesini kurtardı

  Evin üzerine kaya düştü

  Bu da bisikletli eğitim modeli

  Okullar engelsiz olacak

  Aşırı yağışlar barajlara yaradı

  Üniversite sınavlarının tarihleri değişmeyecek

  Pamuk tarlası, balık havzası oldu

  Küçük Ayşe, ameliyat sonrası okullu oldu

  Çanakkale Boğazında lüfer azaldı

  Şüpheli poşetten mercimek çıktı

  İşsizlik ‘korsan berberliği’ arttırıyor

  Tunca Nehri taştı

  Avatar, 232 milyon dolar hasılat yaptı

  Durum sanılandan kötü

  Dünyanın en uzun şelâlesinin adı değişti

  UUİ’ye üç astronot gönderildi

  Atom çarpıştırıcı asıl görevine hazır

  Titan’a gemi indirme teklifi

  İsrail’de alkol yasağı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl