26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

G.Saray'ın yeni bir forvete ihtiyacı var

Ligin ikinci yarısı kış şartlarında başladı. Bazı maçlar sahalardaki kar yoğunluğu nedeniyle oynanamadı.

Oynananlarda daçoyuncular zemin olumsuzluklarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Futbol kış sporu olduğu için bu tip şartlara alışkın olmak lazım. Bizde en büyük sıkıntı tesis yetersizliği ve standart düşüklüğü. 10 santim kara veya iki saat yağmura teslim olup, o şartlara hazır olamamak bulunduğumuz yerin ne olduğu hakkında objektif olarak fikir verebilir. Ancak son zamanlarda tesis hamlesi bu olumsuzlukları zamanla giderecektir.

G.Saray, kışın olumsuzluğunu en fazla yaşayan stadlardan biri olan A.Sami Yen'de ikinci yarının ilk maçını oynadı. Bu zeminde oynayabileceği en iyi fubolu oynadı G.Saray. Reijkaard'ın temel oyun felsefesinden taviz vermeden 90 dakikayı oyuncular tamamladı. Ancak oyuncuların iyi niyetli tutumunu, mimarı olan kişi sabote edercesine, sisteminin en iyi oyuncusunu 60. dakikada dışarı aldı. Elano G.Saray'a geldiğinden beri en verimli oyununu oynuyorken kendini dışarıda buldu. Bu yanlış değişiklik G.Saray'a pahalıya malolabilirdi. Forvette sıkışmış olan oyunu açıcı diğer oyuncu Arda'nın etkisizliği sürüyorken, oyunu pozitif olarak forse eden, yegane oyuncu Elano'yu dışarı almayı ben anlayamadım. Arda bu takımın kaptanı olabilir. Ancak kötü olduğunda dışarı alınması yanlış bir durum değil ki.

Bu maçın göze çarpan diğer oyuncusu Caner'di. Hem hücumda hemde defansta fazla katkı yaptı. Çok çalıştı. Penaltı yaptırdı. Defansa alınan yeni oyuncu Neill G.Saray'ın bu bloğunu toparlayacağını gösterdi. Sakin yapısı ve topu oyuna akıllı sokması örnek teşkil edince, Servet'in de buna ayak uydurması G.Saray defansını rahatlatacaktır. Kaleci Le Franco dengesiz hareketlerine bu maçtada bir yenisini ekledi. Büyük umutlarla alınan Franco'nun güven verir bir görüntüsü yok. Diğer yeni transfer Jo bu maçta siftah yaptı. Kalitesiyle katkı yapacaktır. Ancak Avrupa liginde oynayamayacak olması kayıp. Her zaman Avrupa hedefi olan G.Saray'ın, yeni bir forvet daha transfer edeceğini düşünüyorum. Formsuz Nonda ve sakat Baroş'a bir de Kewell'ın sakatlığı eklenince bunun zorunlu olduğunu görüyoruz.

SAİD OKUR [email protected].

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray gurbete çıkıyor

  Dos Santos imzaya kaldı

  Trabzon'da hedef 3 maçta 9 puan

  UMUT YENİ YILA 6 GOLLE BAŞLADI

  Önder Turacı F.Bahçe'de çalışmalara başladı

  Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'na veda ediyor

  ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

  G.Saray'ın yeni bir forvete ihtiyacı var

  LAKERS'I HİDAYET YIKTI

  Karla start alan ligde sürpriz yok

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  19. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl