27 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Çiftçi eylemleri komşuyu sarsıyor

Yunanİstan’da hükümetin tarım alanındaki ücret politikasını protesto eden ve ülke sınırlarını yer yer kapatma kararı alan çiftçilerin eylemlerini sürdürme kararı aldıkları bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, Tarım Bakanı Katerini Baceli ile görüşen çiftçilerin taleplerine karşılık alamadıklarını duyurdu.Onlarca otobanı bloke eden çiftçilerin eylemlerini daha da arttırmasının beklendiği ifade edilen haberlerde, çiftçilerin Yunanistan’ın İtalya’ya geçiş kapısı olan İgumeniça Limanı’nı saatlerce kapatmaları sebebiyle sorunlar yaşandığı kaydedildi.

Çabuk bozulan nitelikte ürün taşıyan 300 TIR’ın İtalya’ya giden gemilere girmek için saatlerce trafikte bekledikleri, kuzeyde ise Bulgaristan ile demir yolu bağlantısının kesildiği belirtildi. Çiftçilerin Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki sınır kapısını da hala kapalı tuttukları kaydedildi. Atina-Selanik, Selanik-Dedeağaç, Selanik-Serez ve Serez-Kavala yollarının yanı sıra yan yolların da çiftçilerce yer yer ulaşıma kapatıldığı, Florina-Kastoria kara yolu ile Halkidiki yarımadasında da barikatlar kurulduğu bildirildi. Tesalya bölgesi çiftçilerinin de Larisa-Volo kentleri arasındaki kara yolunda eylemlerine devam ettikleri belirtilen haberlerde, Atina’ya yakın bölgelerde de ulaşımın güçlükle sağlandığı ifade edildi. Öte yandan, Pazarkule sınır kapısı yolunda traktörlerini sağ ve sol şeritlerde park halinde tutan çiftçiler, halen trafiği kesme girişiminde bulunmadı.

27.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm Güvenlik Konseyi çağrısı

  Çiftçi eylemleri komşuyu sarsıyor

  Bağdat Adlî Tıp Enstitüsü yıkıldı

  Kıbrıs’ta müzakerelerin ikinci turu devam ediyor

  Abhaz çocukları Gürcü okulunda

  NATO Genel Sekreter Yardımcılığına Türk aday

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl