30 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

2010 yılında küresel riskler

Dünya Ekonomik Forumu’na göre, bazı ekonomik riskler, bu yıl dünya ekonomisini şekillendirecek. Forum tarafından hazırlanan Küresel Risk Raporu, önümüzdeki döneme ilişkin olarak bazı küresel risk ihtimallerini içeriyor.



Büyüme hızı reformlara ve toparlanmaya bağlı

Prof. Dr. Nouriel Roubini, Türkiye ekonomisi için ılımlı bir iyimserlik içinde olduğunu belirterek, büyümenin sağlanacağını ancak, hızının, Türkiye’nin uygulayacağı reformlara ve küresel toparlanmaya bağlı olacağını kaydetti.



Dış açık yarı yarıya azaldı

KÜRESEL krizin etkisiyle talebin daralması ve ithalatın azalması dış ticaret açığının 2009’da yarı yarıya azalmasına sebep oldu.



Barack Obama’dan KOBİ’lere vergi desteği

ABD Başkanı Barack Obama, işçi alımı ve ücretlerde arttırıma giden küçük işletmelere 33 milyar dolar vergi indirimi desteği planlıyor.



ABD’den Türkiye ve Azerbeycan’a gaz uyarısı

ABD'NİN Avrasya Enerji Özel Temsilcisi Richard Morningstar, “Türkiye ile Azerbaycan’ın, Şah Deniz gazının satın alımı ve transit şartları konusunda anlaşma sağlayamamalarının hayal kırıklığı oluşturduğunu” söyledi.



Program dışı harcama yapılmayacak

İDARELER, uygulanmakta olan ekonomik programın aksamaması ve ilave nakit ihtiyacına yol açılmaması için, harcamalarını vize edilen ayrıntılı harcama programı ve ayrıntılı finansman programına uygun olarak gerçekleştirecek.



Avrupa’da işsizlik zirve yaptı

AB'DE ortak para kullanan 16 ülkenin dahil olduğu Avro Bölgesinde işsizlik oranı, geçen yıl sonunda geldiği yüzde 10 oranıyla Ağustos 1998’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.



THY ve Spanair’den ortak uçuş anlaşması

TÜRK Hava Yolları (THY) ile İspanya merkezli bir hava-yolu şirketi olan Spanair, ortak uçuş anlaşması imzaladı.



Bernanke yeniden FED Başkanı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, aynı göreve ikinci dönem için de seçildi. Senato tarafından 30’a karşı 70 oyla seçilen Bernanke, destekçilerinin muhalefeti kırmak için aradığı oy sayısından daha fazlasını almış oldu.



Eskişehir’den Chery’e cazip teklif

ÇİN'İN otomotiv firması Chery’nin ana distribütörü Mermerler AŞ ile kuracağı otomobil fabrikasında Eskişehir’i tercih etmesi için birçok cazip seçenek sunuldu.



MTV ilk taksit ödemesi Pazartesi son

MOTORLU Taşıtlar Vergisinin (MTV) birinci taksit ödemeleri 1 Şubat Pazartesi günü sona eriyor.



Soğuk, kuru yemiş satışlarını arttırdı

YURT genelinde hafta sonundan itibaren etkili olan ve vatandaşları eve kapatan soğuk hava ve kar yağışı kuru yemiş satışlarını arttırdı.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl