30 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Genelkurmay’ın konvoy açıklaması: Rutin faaliyet

Erzincan’da önceki gün gerçekleşen askerî birliğin intikaliyle ilgili olarak, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlar kaydedildi: ‘’Bugünkü bazı basın-yayın organlarında dün (önceki gün) Erzincan’da yapılan bir askerî intikalle ilgili haberlere ve yorumlara yer verilmiştir. Söz konusu intikal, yakın bir tarihte 3’üncü Ordu Komutanlığı bölgesinde icra edilecek olan kış tatbikatına hazırlık eğitimi kapsamında yapılan rutin bir faaliyettir.’’


BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER SIKI TAKİP ALTINA ALINDI

Taraf gazetesinin yayınladığı Balyoz Darbe Planı belgelerinde, “türbanlı öğrencilerin açık öğretim sınavlarına girmesine izin verildiği”nin not edildi

Kavaf: Dizilerdeki kötü gidişe dur diyelim

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Şikâyet konusu olan dizilerin izlenme oranları ortada. ‘Hem beğenmiyoruz, hem izliyoruz’ diyemeyiz.


  Fakir ailelere kömür yardımı

Fakır ailelere bu yıl en az 500 kg kömür yardımı yapılacak. Bakanlar Kurulunun, bu yılbaşından geçerli olmak üzere fakir ailelere yapılacak kömür yardımıyla ilgili kararı, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Şemdinli raporu sır oldu

EMASYA’yı gündeme taşıyan TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun ‘sır’ olduğu ortaya çıktı. Üç ay süren çalışmanın ardından Meclis Başkanlığı’na teslim edilen rapor, Genel Kurula sevk edilmedi. Raporun taslağı kitapçık haline getirilmek için baskıya gönderildi, ancak son anda müdahale edilerek baskıdan geri çevrildi.


  Hata yapanı uzaklaştırın

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, hata yapan polislerin teşkilattan uzaklaştırılmasını isterken, başarılı polislerin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.


  MHP, tehdit etti: Demokrasi krizi çıkar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, anayasa değişikliği için partilerarası mutabakatın şart olduğunu belirterek, “İktidar, zorlayarak, hatta referanduma götürerek bir anayasa değişikliği yapmaya kalkarsa, Türkiye’de demokrasi krizi çıkar” dedi.


  Yazıcıoğlu Komisyonu yeniden kurulacak

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak Meclis’te yeni bir Araştırma Komisyonu kurulacak. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, ‘’geç gelen kaza kırım raporunu değerlendiremedikleri’’ gerekçesiyle, Meclis Başkanlığına ‘’Yeni bir araştırma komisyonunun kurulması gerekiyor’’ dilekçesi verdi.


  Aden’deki askerlerin görev süresi uzatılıyor

TÜRK Silâhlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  İlâç eczanede satılmalı

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Kartal, Tezgah Üstü İlâç (OTC) Yasası’nın Türkiye’de bir an önce çıkartılarak, OTC grubunda yer alan ilâçların listesinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.


  Her şeyimizi Kur’ân’a borçluyuz

Hattat Hüseyin Kutlu’nun hat san'atıyla 5 yılda yazdığı Kur'ân-ı Kerim, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun da katıldığı bir eprogramda tanıtıldı.


  İstanbul’da maden ocak sahaları ağaçlandırılıyor

İstanbul ili mülki hudutlarında bulunan 2 bin 203 hektar terk edilmiş maden ocak sahası rehabilite ediliyor.


  Tekerlekli sandalye dağıtmak çözüm değil

ENGELLİ ailelerinin mektuplarından oluşan ‘’Can Aynı Can’’ adlı kitabıyla engellilerin sorunları, kaygılarını, acılarını ve umutlarını engellilerin ve annelerinin dilinden anlatan Yazar Mustafa Öztürk, Türkiye’deki 8.5 milyon özürlünün yüzde 74’ünün okuma yazma bilmediğine, dikkati çekti.


  Tabib Odalarından yüzleşme dâveti

Antalya, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Isparta-Burdur, Balıkesir, Afyon, Uşak Tabib Odası Başkanları yayınladıkları ortak yazılı açıklamada, AKP Hükümetinin 6 yıldır sürdürdüğü sağlık politikalarını eleştirerek, Sağlık Bakanını yaptıklarıyla yüzleşmeye dâvet etti.


  İzmir’de “yalancı bahar”

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kış şartlarına rağmen, İzmir’in Urla ilçesinde mandalina ağaçları tomurcuklandı.


  İstanbul’da okulların elektriği kesiliyor

Türk Eğitim -Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M Hanefi Bostan, yaptığı yazı açıklamada, “İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü 15 Ocak 2010 tarih ve 113.1039 sayılı yazısıyla İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine Anadolu Yakasında bulunan 30 okulun 2007’den beri biriken borçlarının ödenmemesi halinde bu okulların elektriğinin kesileceğini bildirmiştir” dedi.


  Osmanlı san’atı Almanya’yı kuşatacak

Almanya’dakİ en büyük Doğu Sanatı koleksiyonu Dresden’de ziyarete açılıyor. Dresden Devlet Sanat Koleksiyonları bünyesinde, Türkiye dışındaki en geniş Osmanlı san'atı koleksiyonlarından biri de yer alacak.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl