01 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Deprem hırsızları çocukları kaçırmış

Haiti’de, 2 aylık ile 12 yaş arasındaki 31 çocuğu kaçırdıklarından şüphelenilen 10 Amerikan vatandaşının önceki gün yakalandığı bildirildi. Bunun evlât edinme değil, bir kaçırma eylemi olduğunu kaydeden Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Yves Christallin, bir çocuğun evlât edinilerek ülke dışına götürülebilmesi için ilgili kurumdan izin gerektiğini ifade etti. Amerikalıların adalete teslim edildiği ve olayla ilgili soruşturma açıldığı kaydedilirken, çocukların ise Port-au-Prince’in kuzeyindeki bir barınma merkezine götürüldükleri belirtildi.


Taliban ile uzlaşmaya hazırız

Afganİstan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban’a uzlaşma çağrısı yaptı, örgütün silâhları bırakmasını ve Afganistan yasalarını kabul etmesini istedi.

Putin istifaya dâvet edildi

Rusya’nIn Avrupa’nın ortasındaki şehri Kaliningrad’da toplanan on binden fazla kişi hayat şartlarının zorlaşmasını ve işsiz kalmalarını protesto etti.


  Körfez’deki füze savar sayısı artıyor

ABD’nİn muhtemel bir İran saldırısına karşılık verebilmek amacıyla Körfez’deki füze savar sistemlerinin konuşlandırılmasına hız verdiği bildirildi.


  Tayland’da ele geçirilen silâhlar İran içinmiş

Tayland’da geçtiğimiz ay Kuzey Kore’den gelen bir kargo uçağında ele geçirilen silâhların İran için olduğu bildirildi.


  Yemen’de şiddet dinmiyor

Yemen’de, hükümetin ateşkes şartlarının Şiî isyancılarca kabul edilmesine karşın, ülkenin kuzeyinde çıkan yeni çatışmalarda 20 kişi öldü.


  Çin’de deprem: 1 ölü

Çİn’İn güneybatı kesiminde meydana gelen orta şiddetteki depremde 1 kişi öldü, 100’den fazla ev hasar gördü veya yıkıldı.


  Peru’da şiddetli yağış: 20 ölü

Peru’dakİ ünlü İnka kalıntıları Machu Picchu’da 3 bin 500 kadar turistin mahsur kalmasına yol açan şiddetli yağışlar yüzünden 20 kişinin öldüğü bildirildi.


  ABD, silâh satışını arttırdı

ABD’de Başkan Barack Obama yönetiminin, “İran’ın gelecekteki olası askeri saldırılarını önleme girişimi” çerçevesinde, Suudi Arabistan ve Körfez’deki diğer müttefikleriyle birlikte silâh satışlarının hızlandırılması ve petrol terminalleri ile diğer önemli alt yapı tesislerine yönelik savunma sistemlerinin güçlendirilmesi konusunda “sessizce” çalışma yürüttüğü öne sürüldü.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl