01 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AKPM sivil anayasaya destek verecek

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçilen Mevlüt Çavuşoğlu, bundan sonra AKPM olarak Türkiye’nin gerçekleştirmek istediği reformlar ve yeni bir sivil anayasaya kavuşması için destek vereceklerini söyledi.


KOORDİNATÖR BAKAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

‘’Gündemimizden çıkarmamız gerekenleri tamamen çıkartırız ve buna göre de adımlarımızı atarız” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, EMASYA’nın da bunl

TSK’nın müdahalesini kimse kabul edemez

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) demokrasiye müdahalesini kimsenin kabul etmeyeceğini, TSK’nın da zaten bunu kabul


  Alay komutanı tutuksuz yargılanacak

ESKİŞEHİR Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubay Ş.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  Kapusuz: Erken seçim gündemde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Türkiye’nin kaybedecek zamanı olmadığını, erken seçimin Türkiye’nin gündeminde bulunmadığını bildirdi.


  MECLİSİN GÜNDEMİ YOĞUN

MECLİS'İN gündemi bu hafta yoğun olacak. Türk askerinin Aden Körfezi’ndeki görev süresinin uzatılması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin düzenleme gündemi oluşturacak.


  “28 Şubat, Çiller’e yapıldı”

ESKİ Başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller, 28 Şubat postmodern darbesinin, hep Necmettin Erbakan’a yıpıldığı gibi söylendiğini, aslında eşine yapıldığını belirtti.


  Seçim barajının düşürülmesi gündeme gelecek

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim barajının düşürülmesiyle ilgili olarak, ‘’Bir anayasa değişikliği teklifi içerisinde belki böyle bir madde de olacaktır. Ben, Meclis Başkanı olarak tarafsız bir konumda olduğum için Meclis Başkanlığına gelmesi muhtemel olan bir değişiklikle ilgili fikir beyan etmem farklı yorumlara yol açar’’ dedi.


  Marmara'da sıcaklık 10-12 derece düşecek

BALKANLAR’DAN gelen soğuk havanın etkisi altına gireceği belirtilen Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının kar yağışıyla birlikte 10-12 derece düşeceği bildirildi.


  Ergin: Komşularımızla kardeş gibi olduk

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, ‘’Komşu ülkelerle önceleri kavgalıydık, şimdi ise kardeş gibiyiz’’ dedi. Ergin, Hatay’ın Erzin ilçesinde gerçekleştirilen AKP İl Danışma Kurulu toplantısında, Türkiye’nin dünya genelinde itibarının artığına dikkati çekti.


  Eczacıların zararları 58 gündür karşılanmıyor

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczacıların ilaç fiyat indirimden doğan zararlarının verilen taahhütlere rağmen 58 gündür karşılanmadığını ileri sürdü.


  Devlet görev verdi, ben yaptım

“ERGENEKON” dâvâsının tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı yaptığını belirterek, “Amatör çalışmadım, profesyonel çalıştım.


  ‘Gel abla gel’ diyen pazarcıya ceza geliyor

Semt pazarı ve hallerde artık, ‘’domatese gel’’, ‘’abla sulu limon bunlar’’ ‘’Diyarbakır karpuzu’’, ‘’Çengelköy hıyarı’’ diye bağırarak sebze ve meyve satılamayacak. Bu kurala uymayan pazarcı esnafına 50 lira ceza kesilecek.


  HAKLARINI ÖĞRENMEK İÇİN 183'Ü ARADILAR

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı olarak faaliyet gösteren ALO 183’ü geçen yıl toplam 23 bin 144 kişi aradı. Hatta en çok yasal hakları konusunda bilgi edinmek isteyenlerden çağrı geldi.


  DENİZ, KARA VE HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ

YağIşlI havanın ardından etkili olan sisli hava deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalara sebep oldu. Marmara Denizi’nde etkili olan sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.


  HIZ KÖRÜ OLMAYIN

Trafİkte yüksek hız nedeniyle sürücülerin sür'at körlüğüne kapılarak görüş açısının daralmasının gizli buzlanmayla birlikte kazalara yol açtığı bildirildi.


  Üniversiteli gençler, sanayiye Ar-Ge yapacak

Bİlkent Üniversitesinin Endüstri Mühendisliği Bölümü, büyük ölçekli firma ve kamu kuruluşlarının riski yüksek sorunlarına Ar-Ge yollu çözüm için 4 Şubat'ta sanayi ile iş birliği merkezi açıyor.


  Muhtaç çocuklar sevgiyle büyüyecek

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun (SHÇEK) ‘’Sevgi Evleri Projesi’’ kapsamında pilot il seçilen Tekirdağ’a yapılan villalarda, korumaya muhtaç çocuklar sıcak bir aile ortamında büyüyerek, hayata kazandırılacak.


  63 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Emnİyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2009 yılında Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda toplam 63 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.


  Mültecilerin çilesi bitmiyor

AFGANİSTAN ve İran’dan çeşitli sebeplerle ülkelerinden kaçarak ülkemize giren mültecilerin ilk durağı konumundaki Van’da, mültecilerin sayısının her geçen artması üzerine mültecilere yine göç yolları gözüktü.


  İmamlardan belediyeye teşekkür

ÖZERK Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik, camilerde temizlik kampanyası başlatan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini bildirdi.


  Ayakkabı boyacısına 1 milyon lira vergi borcu

ELAZIĞ’IN Baskil ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan Cemil Demirhan (38), adına çıkartılan sahte kimlikle kurulan şirketin bir milyon liralık vergi borcunun kendisine tebliğ edilmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Baskil’de yaşayan 3 çocuk babası Cemil Demirhan, yaptığı açıklamada, doğduğundan bu yana sadece askerlik için il dışına çıktığını, her zaman ilçede yaşadığını söyledi.


  Evinin bir odasında kömür çıkarmaya çalışanlar var

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, geçen yıl 228 kaçak kömür ocağının imha edildiğini bildirdi. İnan, evinin bir odasında kömür çıkarmaya çalışanların bile bulunduğunu söyledi.


  Kasap dükkânları kapandı, vatandaş etsiz kaldı

GAZİANTEP’İN Araban ilçesinde, canlı hayvan fiyatlarının yükselmesi üzerine kasaplar dükkânlarını kapatınca vatandaşlar etsiz kaldı.


  At ve eşekleri kesip etlerini ne yapıyorlar?

ADANA’DA, polisten kaçarken yakalanan şüphelinin ifadesi doğrultusunda, ‘’at ve eşek’’ kesimi yapıldığı ve etlerinin il dışına gönderildiği iddia edildi.


  Lice’de öğrencilere kırtasiye yardımı

DİYARBAKIR’IN Lice ilçesine bağlı Üçdamlar Köyünde yaşayan ihtiyaç sahibi 84 öğrenciye Kaymakamlık tarafından kırtasiye seti yardımı dağıtıldı.


  Halı dokumacılığı yeniden yaşatılıyor

MUĞLA Valiliğinin Anadolu’nun geleneksel halı dokumalarını geleceğe taşımak amacıyla Kavaklıdere’nin Menteşe beldesinde açtığı halı dokuma kursu aracılığıyla 300 kadına eğitim verildi.


  Alman üniversitelerinde İslâmî eğitim verilecek

Alman Haber Ajansi dpa’nın haberine göre, Federal Almanya’da yaşayan dört milyon Müslümana dikkat çeken Bilim Konseyi, Alman üniversitelerinde de imam ve İslâm âlimleri eğitilmesi tavsiyesinde bulundu.


  Üniversite öğrencileri Gemlik’te buluştu

İstanbul, İstanbul Teknik, Fatih, Haliç, Bilgi, Maltepe ve Yıldız Teknik gibi çeşitli üniversitelerde okuyan yaklaşık 20 üniversiteli öğrenci Gemlik Kültür ve Yardımlaşma Vakfının dâvetlisi olarak gittikleri Gemlik’te yarıyıl tatillerini kitap okuma programıyla geçirdiler.


  Hastalardan ilginç istekler

SağlIkta dönüşümle birlikte hastaların doktorlardan istekleri de değişti.


  Sigarayı önce bilinçaltından silin

Kocaelİ’nde sigara bırakmak isteyenlere yardım edebilmek için kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


  Evler vİtamİn kafe gİbİ

Son zamanlarda uygun fiyatı sebebiyle kullanımı giderek yaygınlaşan katı meyve ve sebze sıkacaklarıyla özellikle soğuk kış aylarında vücut direncini arttırıcı taze içecekler hazırlamak mümkün hale gelirken evler adeta ‘’vitamin kafe’’lere dönüştü


  Köpeğini alan belediyeyi AİHM’e şikâyet edecek

Bursa’da hayvansever Besim Sezgin, uyuz hastalığına yakalanan ayağı kırık sokak köpeğini özel klinikte tedavi ettirip sahiplendi.


  77 yıl sonra yaşadığını ispatladı

IğdIr’da 77 yaşında olan kimsesiz ve kimliksiz İsa dede, yıllardan sonra vatandaşlık numarası alarak yaşadığını ispatladı.


  Gümüşhane’de Kur’ân seferberliği

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kur'ân eğitim dersleri’ programı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.


  Seyhan Barajı’nda dört mevsim spor

Seyhan Baraj Gölü, iklim ve rüzgâr açısından yılın 12 ayı sporcuları ağırlayabiliyor.


  Eski ayakkabıları fakirler için onarıyor

Gazİanteplİ ayakkabı tamircisi 62 yaşındaki İzzet Gaffuroğlu, 10 metrekarelik kiralık işyerinde tamir ettiği ayakkabıları yoksullara ücretsiz olarak veriyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl