01 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZONSPOR TAM GAZ

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, Diyarbakırspor deplasmanından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Güneş, ''Pozisyon zenginliği olan bir maçtı ve goller attık, dikkatsizlik nedeniyle de gol yedik. İlk yarıda sahayı daha iyi kullandık, ikinci yarıda oyun kontrolünü elde etmek için daha az pozisyon yakaladık. Aldığımız 3 puan çok önemliydi. Bulunduğumuz yer bizi rahatsız etti. Onun için bizim için 3 puan önemliydi. Bütün futbolcularıma teşekkür ediyorum.skor ne olursa olsun sahada hiçbir olumsuzluk olmaması arzu edilen şeydir. Ağırlanışımız ve uğurlanışımız bizi mutlu etti'' diye konuştu.

Şenol Güneş, Engin'in kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak ise, ''Engin'e kart gördüğü pozisyonu sordum, bir şey yapmadığını söyledi, yaptıysa ayıp etmiştir. Hakem de kontrolü kaybetti. Hakemin bu maçta verdiği kararlar lehimize değildi. Elimizdeki kadro ile mücadele etmeye çalışacağız. Diyarbakırspor'a başarılar diliyorum'' dedi. Trabzonsporlu Selçuk ise, kazanmak için geldiklerini anlatarak, ''Takım olarak iyi bir hava yakalamıştık. Bir seri yakalamak istiyorduk, şu an da her şey istediğimiz gibi gidiyor, bu da bizi mutlu ediyor. Hem lig, hem de kupada iddialıyız, hedefimiz her iki kulvarda da şampiyonluktur'' diye konuştu.

01.02.2010


 

Spor tesislerinden herkes yararlanacak

BASIN İlan Kurumu Genel Müdürü ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, Türkiye'nin her yanını uluslararası spor organizasyonları yapılır hale getireceklerini söyledi.

Türkiye'de sporun alt yapısının oluşturulmasında çok büyük mesafe kat ettiklerini belirten Atalay, ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği tesislerin, başta gençler olmak üzere spor yapmak isteyen herkesin hizmetine sunulacağını kaydetti. ''Hedefimiz spora başlama yaşını aşağıya çekerken, her yaş grubundaki vatandaşlarımızın da spor yapmasını teşvik etmek ve lisanslı sporcu sayımızı da hızla artırmaktır'' diyen Atalay, Trabzon ve Erzurum'daki spor tesislerinin inşaatlarının hedeflenen süreden önce tamamlanacağını belirtti.

01.02.2010


 

Sofuoğlu pistlere dönüyor

BİR ay önce antrenman sırada ayağı kırılan 2007 Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 20 Şubat'ta Avustralya'da yapılacak test yarışlarına katılarak pistlere geri dönecek.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, 4 hafta önce antrenmanlar sırasında ayağının kırıldığını hatırlatarak, ayağındaki alçının bir hafta önce çıkarıldığını söyledi. Bir hafta önce Portekiz'e test yarışlarına katılmak amacıyla gittiğini, yapılan incelemeler sonucunda test yarışlarına katılamadığını belirten Sofuoğlu, ''Portekiz'de ayağım için özel bir bot ve alçı yapıldı. Doktor ilk başta testlere katılabileceğimi söyledi, ama motora bindiğimde vites atmamın imkansız olduğunu anladık. Daha sonra yeniden film çekildi. Çünkü ayağımı bayağı zorladım, en sonunda takım olarak testlere katılmamam kararı alındı. Hava şartları da iyi değildi. Testlerde ufak bir kaza nedeniyle düşseydim ayağımı kırma ihtimali yüksek olduğu için bu testi es geçtik'' dedi.

Test yarışlarında rakiplerini gözleme fırsatı yakaladığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu: ''Durum iyi gözüküyor. Çünkü üç ay önce yaptığım dereceleri hiçbir pilot yakalayamadı. Aynı zamanda kullanacağım motosiklet testleri üçüncü olarak tamamladı. Bu da motosikletimin iyi olduğunu gösteriyor. Testlerde rakiplerimi canlı izledim. Onlardan daha iyi olduğuma inanıyorum. İki güçlü rakibim var. Testleri birinci ve ikinci olarak tamamladılar. İspanyol ve İngiliz pilotlar. Tahmin ettiğim rakipler onlar. İnşallah çekişmeli bir sezon olacak, ama ben şampiyon olacağıma inanıyorum. Sezon için de çok umutluyum. 28 Şubat'ta ilk yarışım Avustralya'da olacak. Ondan önce 20 Şubat'ta Avustralya'da testler var.'' 2,5 aydan beri motosiklet kullanmadığını belirten Sofuoğlu, 20 Şubat'ta yapılacak test yarışlarıyla motosikletine yeniden adapte olmak istediğini söyledi. Ayağının kırılmasının üzerinden geçen 4 haftada 4 kilo verdiğini ve 65 kiloya inerek istediği forma ulaştığını kaydeden Sofuoğlu, şöyle dedi: ''Şu an tek sıkıntım istediğim gibi spor yapamamam. Kondisyon eksikliği nedeniyle vücudum biraz düşüşte. İnşallah 10 gün içinde koşmaya, spor yapmaya ve fitness salonuna gitmeye başlayacağım. Daha sonra Avustralya'da yapılacak iki günlük testlerde motoruma yeniden alışacağım. 28 Şubat'ta Avustralya'da yapılacak sezonun ilk yarışında ilk birinciliğimi almak istiyorum. 2010 yılı hedefini hiç konuşmaya gerek yok, şampiyon olmak istiyorum. Buna o kadar inanıyorum ki ayağımı kırmama rağmen, hiçbir eksiğim olmadığını düşünüyorum."

01.02.2010


 

Beşiktaş kongresinde bomba araması yapıldı

BEŞİKTAŞ Kulübü'nde bugün gerçekleştirilecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı için olağanüstü güvenlik önlemleri alandı.

BJK Cola Turka Arena'ya girişlerinde üyeler 2 kez kimlik, 2 kez de üst aramasından geçti. Üyeler önce salon önünde kurulan çadırda, kimliklerini göstererek oy kullanacakları kartları aldı, daha sonra da oy vermek için salona geçtiler. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi BJK Akatlar Cola Turka Arena'da bomba araması yapıldı. Güvenlik güçleri, salonu baştan aşağı ararken herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri salon dışında gelen üyelerle yakından ilgilenip destek istedi. Yıldırım Demirören ve Murat Aksu, yönetim kurulu adayları ile birlikte üyeleri kapıda karşılarken, diğer kurulların seçimine katılan üyeler de salon dışında kulis yaparak oy istediler.

01.02.2010


 

Yıldırım ve Emre çocukları sevindirdi

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcu Emre Belezoğlu, Sivas Fenerbahçeliler Derneği'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Yıldırım ve Belezoğlu'nu yurtta kalan kızlar çiçeklerle karşıladı. Daha sonra Sivas Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tahir Özel ile birlikte yurt binasındaki salona geçen Yıldırım ve Belezoğlu, Fenerbahçe bayrakları ve sarı-lacivert balonlarla süslenen salonda çocukların ve kızların ilgisiyle karşılaştı. Salonda Fenerbahçe Bayrağı'nın yanında Sivasspor Bayrağı'nın da yer aldığı görüldü. 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürü Bahattin Karaoğlan, Vali Ali Kolat ve Aziz Yıldırım'a Sivasspor atkısı hediye etti. Bir süre Sivasspor atkısı boynunda takılı kalan Yıldırım, daha sonra atkıyı futbolcu Emre Belezoğlu'na verdi. Belezoğlu da Sivasspor atkısını yuvada kalan bir kıza hediye etti. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan kızlara Fenerbahçe'nin renklerini taşıyan montu ile eldivenini ve kravatını hediye eden Belezoğlu, kızlara ve çocuklara imza dağıttı. Çocukları seven Yıldırım ve Belezoğlu, onlarla yakından ilgilendi.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİLER

Kolat, Yıldırım ve Belezoğlu, daha sonra Sivas Fenerbahçeliler Derneği'nin hazırladığı hediye paketlerini çocuklara ve kızlara takdim etti. Çocukların hediye paketlerinde oyuncak, kızların hediye paketlerinde ise giysi yer aldığı belirtildi. Hediyeler arasında Fenerbahçe atkılarının ve eşofmanlarının da yer aldığı gözlendi. Hediyelerin yurt ve yuvada kalan çocukların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığı belirtildi.

01.02.2010


 

Vehbi Emre'de 2 Türk güreşçi finale yükseldi

28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, İstanbul'da devam ederken, ikinci gün sabah seansında 2 Türk sporcu finale yükseldi.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde 18 ülkeden yaklaşık 170 sporcunun katılımıyla devam eden turnuvanın ikinci gün sabah seansında, 60, 74 ve 96 kiloların elemeleri gerçekleştirildi. 74 kiloda mücadele eden Şeref Tüfenk, Cuma Güzel, Erkan Ulvan, Ukraynalı Mykola Daragan ve Emrah Kuş'u mağlup ederek finalist oldu. Şeref Tüfenk, finalde Rus Aslanbek Khusthov ile karşılaşacak. 96 kiloda Cenk İldem ise rakipleri Sinan Demir, Ahmet Taçyıldız ve Ürdünlü Yehya Abutabeeh'i mağlup ederek finale yükselen isim oldu. Tüfenk'in finaldeki rakibi ise Azeri Rafiq Hüseyinov. 60 kiloda Türk sporcular yarı finale dahi yükselemediler. Mustafa Sağlam, Rahman Bilici ve Emre Arslan çeyrek finalde rakiplerine yenilmekten kurtulamadılar.

01.02.2010


 

Kasımpaşa'da fatura hakeme çıkarıldı

SÜPER Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-2 yenilen Kasımpaşa'da, maçın hakemi Serkan Çınar'ın yönetimine tepki var.

Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, ligin ilk yarısındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını da hakem Serkan Çınar'ın yönettiğini hatırlatarak, ''O maçta da iyi bir yönetim ortaya koyamamıştı. Bu maçta da verdiği kararlarla endişelerimizi boşa çıkarmadı'' dedi. Sidal, şöyle konuştu: ''Hakem Serkan Çınar, verdiği kararlarla takımımızın hızını kesti. Yediğimiz ilk golde bariz bir ofsayt vardı. Lehimize verilen pek çok faul ve aleyhimize verilen faullerle takımımızın hızı kesildi.

01.02.2010


 

Beşiktaş, Gençlerbirliği hazırlıklarına başladı

BEŞİKTAŞ Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği ile kendi sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı.

Antalyaspor'u yenerek uzun süreli galibiyet hasretine son veren siyahbeyazlı oyuncular, 1 günlük dinlenmenin ardından Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde başladı. İdmana ısınma koşularıyla başlayan siyahbeyazlı oyuncular, dar alanda pas ve taktik çalışmasının ardından çift kale karşılaşmayla antrenmanı tamamladı. Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını bugün gerçekleştireceği çalışmayla sürdürecek.

01.02.2010


 

İstanbul Büyükşehir'de yüzler gülüyor

TÜRKCELL Süper Lig'de önceki gün yapılan maçta Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapattıktan sonra ikinci yarıda attığı 4 golle rakibini 4-2 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da galibiyet sevinci yaşanıyor.

Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, geçen hafta Beşiktaş ile yapacakları ikinci yarının ilk maçının ertelendiğini hatırlatarak, ''Kasımpaşa'yı yenerek, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptığımız için mutluyuz'' dedi. Karşılaşmada bireysel hatalardan yedikleri gollerle ilk yarıyı 2-0 geride kapattıklarını ifade eden Dizar, şöyle devam etti: ''Ancak maçın ikinci yarısında teknik direktörümüzün doğru müdahalesiyle oyun tamamıyla lehimize döndü. İkinci yarıda attığımız 4 golle galip geldik. İkinci yarıda oyuna giren ve iki gol atan İskender, ısrarlı ve takipçi oyununun karşılığını aldı. ''

01.02.2010


 

Bursa'ya dünya çapında kayak tesisleri yapılacak

Türk Milli Takımı'nın da yarıştığı 32 ülkeden 720 sporcunun katıldığı 2010 Dünya Biatlon Şampiyonası'nın düzenlendiği İsveç'teki tesislerde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Torsby Belediye Başkanı Hakan Laack'a, "Yaşayan Müze Kent Bursa" kitabı ile İznik çinisi hediye etti.

TÜRK Milli Takımı'nın da yarıştığı 32 ülkeden 720 sporcunun katıldığı 2010 Dünya Biatlon Şampiyonası'nın düzenlendiği İsveç'teki tesislerde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'ya Türkiye'de olmayan dünya çapında tesisler kazandıracağız." dedi. Başkan Altepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gültekin ve AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar'la kayak sporunun her türlü branşının yapıldığı dünyadaki en iyi tesisler arasında yer alan İsveç'te incelemelerde bulundu.İsveç'in Torsby bölgesinde 32 ülkeden 720 sporcunun katıldığı 'Dünya Biatlon Şampiyonası'nı da izleyen Altepe, Türk Milli Takımı sporcularına destek verdi.

01.02.2010


 

Miller'in 52 sayısı Dallas'ı bitirdi

NBA'DE American Airlines Center'da oynanan maçta Dallas Mavericks'e konuk olan Portland Trail Blazers, rakibini 114-112 yendi.

Andre Miller yıldızlaştığı maçta 52 sayı atarak kariyer rekorunu kırdı ve takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Sahada 42 dakika 14 saniye kalan Miller, 4'ü savunma 5 ribaund aldı. Dallas'ta en skorer isim, 28 sayı atan Dirk Nowitzki oldu. Nowitzki, uzatmaya giden maçın son dakikasında iki atıştan yararlanamadı. Amway Arena'da oynanan maçta ise Orlanda Magic, Atlanta Hawks'ı ağırladı. 104-86 Orlando'nun galibiyetiyle sona eren maçta göze batan isim, evsahibi ekip adına 31 sayı atan Dwight Howard oldu. Howard, 19 da ribaund alarak double double yaptı.

01.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl