02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Türk futbolu nereye gidiyor?

TÜRKİYE profesyonel futbol liglerinde yer alan birçok kulüp maddi sıkıntılarla boğuşurken, kimisi parasızlıktan sahasındaki maça çıkamıyor, bazılarına ise yönetici bulunamıyor.

Turkcell Süper Lig'in değeri her geçen sezon artarken, özellikle Futbol Federasyonu'nun ''Medya Hakları İhalesi''nin ardından kulüplerin yayın gelirlerinde dikkate değer artış yaşandı. Turkcell Süper Lig, yayın gelirlerinde Avrupa'nın hatırı sayılır ilk 5 ligi arasına girmeyi başardı. Profesyonel liglerin ''süper''indeki değer artışına karşılık, TFF 2. ve TFF 3. Lig'deki kulüpler ise takımların giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yer alan birçok takım, son yıllarda kulübe gelir kaynağı bulmakta zorlanıyor. Kulüplerin en büyük gelirleri arasında ''İddaa'' katılım payları olmasına karşılık, birçok kulübün bütçesinden daha büyük rakamlarda sigorta, vergi, temlik, transfer ve tescilden oluşan borcu bulunuyor. Liglerde bazı kulüpler transfer ettiği futbolculara Futbol Federasyonu'na olan borcu nedeniyle lisans çıkaramıyor.

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden ve Türk futboluna Hakan Şükür, Tuncay Şanlı, Oğuz Çetin gibi isimleri kazandırarak ''futbolcu fabrikası'' olarak adlandırılan Sakaryaspor, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın desteğini gören Malatyaspor, sanayinin kalbindeki Kocaelispor gibi takımlar, bugün borçlarından kurtulmanın yollarını arıyor. TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu takımlarından Sakaryaspor, yaklaşık 20 milyon liralık borcuyla ''çıkmazları'' oynarken, TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu ekiplerinden Malatyaspor ise 30 milyon liralık borcuyla adeta kaldırılmayı bekleyen bir ''cenaze'' gibi ortada duruyor.

Son olarak 2. Lig 4. Klasman Grubu'nda mücadele eden Mardinspor, yapılan kongrede talip çıkmaması üzerine kayyuma kalırken, kulübün yaklaşık bir milyon liralık borcu bulunuyor. Öte yandan yaklaşık 10 milyon lira borcu bulunan TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu'nda yer alan Erzurumspor, mali sıkıntıları nedeniyle geçen hafta deplasmandaki Pursaklarspor maçına gidemezken, dün de sahasındaki Karsspor maçına çıkmadı. Kocaelispor 15 milyon liralık borcuyla lige tutunma mücadelesi verirken, Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Konyaspor gibi takımlar da borçlara çözüm arayan takımlar arasında görülüyor.

02.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk futbolu nereye gidiyor?

  Semih 105 gün sonra ağları sarstı

  Kewell'dan Arda'ya tavsiye

  Kayserispor'un Makukula’sı var

  Demirören: Birlikte zorlukları aşacağız

  Hidayet Türkoğlu hastanelik oldu

  Ziraat Kupasında hakemler açıklandı

  Zirve yarışında fire veren yok

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  20. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl