08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Haiti’de önce deprem, sonra açlık

Haiti’nin üç dev problemi açlık, sağlık ve eğitim. Haiti halkı depremden önce de günde bir öğün yemek bulabiliyor ve fakirliğin pençesinde kıvranıyordu. Depremle açlık Haiti halkının en büyük problemi haline geldi. Ortalama insan ömrünün 40-45 olduğu Haiti’de günde ne kadar bebek, çocuk ve yetişkinin deprem sonrası açlıktan öldüğü bilinmiyor.


Müslüman ülkelerde en sevilen lider Kral Abdullah

Amerikan Pew Araştırma Merkezinin kamuoyu yoklamalarında, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Müslüman ülkelerde “en popüler lider” olduğu belirtildi.

Ahmedinejad: Uranyum için talimat verdim

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin atom enerjisi kurumuna, Tahran’daki nükleer araştırma reaktörü için zenginleştirilmiş uranyum üretilm


  "Sırbistan NATO’ya girerse Kosova’dan elini çekmeli"

Rusya’nIn NATO Daimî Temsilcisi Dimitriy Ragozin, Sırbistan’ın NATO’ya girmek istemesi halinde ülkesinin Kosova’nın bağımsızlığı konusundaki tutumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.


  İngiltere’ye öğrenci vizesi almak zorlaşıyor

Bİrleşİk Krallık İçişleri Bakanı Alan Johnson, ülkeye öğrenci olarak gelecek kişiler için vize uygulamalarını zorlaştıracaklarını ve bu yönde tedbirler alacaklarını açıkladı.


  Japonya’da deprem ve tsunami alarmı

Japonya açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Tayvan’ın doğusunda, Japonya’nın güneyinde bulunan Japonya’ya ait Ryukyu Adalarının İşigaki-jima bölgesini vuran depremin 10.6 kilometre derinlikte yaşandığı açıklandı.


  Hindistan, füze denedi

Hİndİstan’In nükleer kapasiteli füze denediği bildirildi. Savunma Araştırmaları ve Geliştirme Kurumu, Hindistan’ın, Asya ve Ortadoğu’nun büyük bölümünü vurabilecek menzile sahip nükleer kapasiteli bir füzeyi başarıyla denediğini kaydetti.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl