08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kurtulmuş: O iki maddeyi değiştirin

SP lideri Numan Kurtulmuş, darbelerin olmaması ve askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması Anayasa’nın iki maddesinin acilen değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


BAŞBAKANLIK SIZLANMA YERİ DEĞİL

Konya İnanç Özgürlükleri Platformunun 126. hafta eyleminde konuşan Muammer Durmaz, "Başbakanlık sızlanma, Genelkurmay Başkanlığı pişmanlık ifade etme

İstanbul ve Bursa'da hastanelerde yangın çıktı

BURSA Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin kazan dairesinde çıkan yangın sebebiyle, hastalar tahliye edildi.


  Sözleşmeli 4-5 bin din görevlisi alınacak

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’6-7 bin camimizde kadrolu görevlimiz bulunmuyor. Buralara sözleşmeli veya kadrolu görevli göndereceğiz. Köylerde, mezralarda eksik din görevlimiz kalmayacak’’ dedi.


  Militarizme Meclis ödülü

MHP Genel Merkezindeki konuşmasında, sivil siyasetin kendisini geliştirmemesi halinde darbenin kaçınılmaz olduğunu, antimilitarist bir topluma gidişin körüklendiğini, dinin de hiçbir zaman kendi başına bırakılmayıp devletin bir parçası olacağını öne süren Prof. İlber Ortaylı'ya, AKP-MHP uzlaşması ile, 2010 TBMM Onur Ödülünün verileceği haberi tepki çekti.


  Bahçeli erken seçim için tarih verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçimle ilgili bir soru üzerine 7 Kasım 2010 tarihini erken seçim için uygun gördüklerini ifade etti.


  Kamu Düzeni Müsteşarlığı Meclis’in gündeminde

Meclİs, Genel Kurulu, bu hafta görüşmeleri yarım kalan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin yasa tasarısı görüşmeye devam edecek. ‘’Temel kanun’’ olarak iki bölüm halinde ele alınan 20 maddelik tasarının görüşmeleri, birinci bölüm üzerinden sürecek.


  CHP’den Alevileri araştırma teklifi

CHP, Alevilerin yaşadığı sorunların ve buna yönelik çözüm tekliflerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Şimdi de Gazze’ye yardım filosu

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze Şeridindeki ablukayı delmek üzere Nisan ayı ortalarında 20 gemilik bir filo ile Akdeniz’e açılacaklarını bildirdi. Yıldırım, “2010 baharında muhtemelen Nisan ayı ortalarında 5 gemi satın alıp uluslararası bir organizasyonla oluşacak 20 gemilik bir filo ile Gazze’ye gitmek istiyoruz” dedi.


  ULUABAT GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

BURSA'NIN Nilüfer ilçesi sınırları içerisindeki Uluabat Gölü’nde kar ve yağmur suları dolayısıyla su seviyesi yükseldi.


  Kadın uzman doktor, hastanede ölü bulundu

ERZURUM Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (BEAH) görevli kadın uzman doktor, hastanede ölü bulundu.


  Yaban hayvanlarına 5 ton yem bırakıldı

GİRESUN Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta sıkıntı çeken kanatlı yaban hayvanları için tabiata 5 ton yem bıraktıklarını bildirdi.


  Cenaze yıkama kursuna yoğun ilgi

Bartin’da, kadınların cenazesinin kefenlenmesi ve yıkanması konusundaki eleman eksikliğinin giderilmesi için açılan kursta 22 kadına teorik ve pratik eğitim veriliyor.


  Sağlıkta dil yeterlik belgesi şartı kaldırıldı

SAĞLIK Bakanlığının eğitim ve araştırma hastanelerindeki kadrolara atama yapmak amacıyla açılacak sınavlara girebilmek için gerekli yabancı dil yeterlik belgesi, doçentlik sınavı başarı belgesi ile profesör ve doçent unvanı bulunanlardan istenmeyecek.


  Doğu Anadolu’da soğuk etkisini sürdürüyor

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde dondurucu soğuk etkili oluyor. Bölgede önceki gece en düşük hava sıcaklığı eksi 25 dereceyle Ağrı’da ölçüldü.


  Vize kalkınca, Hatay sağlık üssü oldu

TÜRKİYE ile Suriye arasında vizenin kaldırılmasının ardından Hatay’da sağlık turizminde de önemli gelişmelerin katedildiği bildirildi.


  Sırıkla Zeytin toplama yağ kalitesini bozuyor

İZMİR Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Kalite ve Ar-Ge Müdürü Meltem Zengin, zeytin hasadında yapılan en büyük hatanın sırık kullanılarak zeytin toplanması olduğunu söyledi.


  Yesevî İstanbul’da anılacak

BağcIlar Belediyesi, Türk ve İslâm dünyasının en önemli isimlerinden Hoca Ahmet Yesevi hatırasına ‘Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Sempozyumu’ düzenliyor. Sempozyuma 9 ülkeden uzmanlar katılarak tebliğler sunacak.


  Wirofon 160 ülkeye ulaşıyor


  Tuzu sınırlandırın kalbinizi koruyun


  Davos’a rakip köy


  Tayland, Türk mutfağı ile tanıştı


  Adana’da, kahvaltıda bile ciğer yeniliyor


  Karikatür provokasyonuna taksicilerden tepki geldi

Norveç’İn başşehri Oslo’da yaklaşık bin taksici, Peygamberimiz Hz. Muhammed’le (asm) ilgili Dagbladet gazetesinde çıkan çirkin karikatürün yayınlanmasını protesto etti.


  Isparta Tugay Camiinin temelini kim atmıştı?

Radikal yazarı Avni Özgürel, Isparta Tugay Camii temel atma töreninde askerin Bediüzzaman'ı onur konuğu olarak çağırdığını yazdı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl