08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Mevlânâ Siirt’te anıldı

MEVLÂNÂ Celâleddin-i Rumî, Siirt’te düzenlenen bir törenle anıldı. Törende Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Mevlânâ İkliminde Sevgi ve Hoşgörü konulu bir konferans verirken, Postnişin Nail Kesova Başkanlığındaki Galata Mevlevileri Kültür ve Sanat Topluluğu Sema Gösterisi yaptı.



Kültür ve turizmde İran’la işbirliği

İRAN’A resmî ziyaret düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin turizm konusundaki tecrübelerini İran ile paylaşacağını söyledi.



Ulu Cami'nin çevresinde kamulaştırma yapılacak

SİVAS Belediyesinin, restorasyon çalışması başlatılacak olan tarihî Ulu Cami çevresinde kamulaştırma yapacağı bildirildi.



Medya dilinde kirlilik arttı

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, kurulan 7 kelimelik bir cümlenin bir kelimesinin yabancı kelimeden oluştuğunu söyledi.



Baba-oğul, saraçlığı yaşatmaya çalışıyor

TOKAT’TA hayatlarını saraçlık yaparak sürdüren baba ile oğul, mesleklerini yaşatmak için çaba harcıyorlar. Tokat’ta yaşayan Nuh Örükaya (69) ile oğlu Recai Örükaya (42), bir zamanların en gözde meslekleri arasında yer alan ve günümüzde az sayıdaki usta tarafından sürdürülen ‘’saraçlık’’ mesleğini gelecek kuşaklara aktarmak için uğraş veriyorlar.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl