08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

EN ZOR RAKİP ALMANYA

TÜRKİYE 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2012), (A) Grubu'nda Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan ile eşleşti.

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2012) grup eleme maçlarının kuraları, Polonya'nın başkenti Varşova'da çekildi. Kültür ve Bilim Sarayı'ndaki kura çekimine, Türkiye 2. torbadan katıldı. (A) Grubu'na düşen Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan takımlarıyla eşleşti. A), (B), (C), (D), (E) ve (F) grupları 6'şar, (G), (H) ve (I) grupları ise 5'er takımdan oluştu. Eleme maçları, Eylül 2010-Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma-cumartesi ya da salı günleri yapılacak. Bu maçlar sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar ile en iyi puana sahip ikinci takım, ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılmaya hak kazanacak. Gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takım arasında 11-12 ve 15 Kasım 2011 tarihlerinde çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak maçlar sonunda finallere yükselecek son 4 takım belirlenecek. Gruplar ve eşleşmeler şöyle oluştu:

SERİBAŞI TAKIMLAR YİNE FAVORİ

(A) Grubu: Almanya, Türkiye, Avusturya, Belçika, Kazakistan, Azerbaycan, (B) Grubu: Rusya, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Makedonya, Ermenistan, Andorra, (C) Grubu: İtalya, Sırbistan, Kuzey İrlanda, Slovenya, Estonya, Faroe Adaları, (D) Grubu: Fransa, Romanya, Bosna Hersek, Belarus, Arnavutluk, Lüksemburg, (E) Grubu: Hollanda, İsveç, Finlandiya, Macaristan, Moldova, San Marino, (F) Grubu: Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Letonya, Gürcistan, Malta, (G) Grubu: İngiltere, İsviçre, Bulgaristan, Galler, Karadağ, (H) Grubu: Portekiz, Danimarka, Norveç, Kıbrıs Rum kesimi, İzlanda, (I) Grubu: İspanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, Litvanya, Liechtenstein.

BELÇİKA 9. DEFA RAKİP OLDU

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekiminde aynı gruba düşen Türkiye ile Belçika milli takımları, bugüne dek tarihlerinde 9 kez karşı karşıya geldi. İki ülke (A) milli takımları arasında yapılan 5'i resmi, 4'ü özel toplam 9 maçta Türkiye 2, Belçika ise 3 galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. 3'ü Türkiye, 6'sı Belçika'daki bu maçlarda Türk Milli Takımı'nın attığı toplam 13 gole, Belçika 15 golle yanıt verdi. Türkiye ile Belçika, son olarak 19. Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde aynı grupta yer aldı. İki ülke milli takımları arasında 5. Grup'ta, 10 Eylül 2008'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maç 1-1 berabere sonuçlanmış, 10 Ekim 2009'da Brüksel'deki rövanş ise 2-0 Belçika'nın üstünlüğüyle sona ermişti. İki takım da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'na katılma şansını yakalayamamıştı.

08.02.2010


 

G.Saray 2. bile olamaz

NTV’DE yayınlanan yüzde 100 futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Kayserispor’la berabere kaldığı maçtan sonra tartışılacak açıklamalar yaptı.

Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın devre arasında yaptığı transferleri eleştirirken çok konuşulacak bir de iddiada bulundu: Galatasaray bu kadroyla 2. bile olamaz! İşte Rıdvan Dilmen’in söyledikleri: “Galatasaraylı taraftarların çok sevdiği yöneticilerinin yaptığı transferler rezalet. Galatasaray gibi büyük bir takımın, iddialı bir takımın en az 4-5 tane hücum oyuncusu olması lazım, forvet oyuncusu olması lazım ama yok. Kendi takımlarında aylardır oynamayan oyuncuları alırsanız işte Jo gibi sakatlanır daha 2. maçta. Galatasaray’ın ilk 11’ini ve yedeklerine de bakarsak bu takımın 2. bile olması zor.”

08.02.2010


 

Rijkaard: Nonda'yı ben gönderdim

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard da, galip gelmek istedikleri Kayseri'de beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını açıkladı.

Oyuncu değişikliğini rakip 10 kişi kaldıktan çok sonra yapması ile ilgili bir soruya Rijkaard, "Oyuncu değişikliği kesinlikle 10 kişi kalma ile değerlendirecek bir şey değildi." diye konuştu. Rijkaard, Nonda'nın gönderilmesi ile ilgili kararı kendisinin verdiğini anlatarak, "Nonda'nın gönderilmesi benim kararımdı. Yeni oyuncumuz Jo'nun sakatlanması var. Galatasaray'ın eski oyuncusu bu oyuncumuzun sakatlanmasına neden oldu. Buna da sevindiğini öğreniyoruz. Kötü bir şey" dedi. Bir gazetecinin bununla ilgili kendisine ulaşan bir bilgi olup olmadığını sorması üzerine Rijkaard, "Yalçın olayını duydum. Doğru olduğunu biliyorum; ama şu an bizim için önemli olan bu maçtı. Tabi şartlar iyi değildi. On kişi kaldığı zaman rakibin bunu değerlendirmemiz gerekiyordu; ama olmadı. Santos ilk yarı kötü bir performans göstermedi. Topu sakladı. Ama ikinci yarıda biraz yorgundu ve değiştirdik." şeklinde konuştu.

08.02.2010


 

10 kişi ile gelen 1 puan iyidir

Kayserispor, Galatasaray karşısında beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Zirveden kopmak istemeyen iki takımda aldıkları birer puana sevindiler. Galatasaray eksiklerine rağmen, Kayserispor'da sahada 10 kişi kalmasına rağmen maçı kaybetmeyerek işin aslında her ikiside kazanmış oldular. Sahada oynanan oyuna baktığımızda Kayserispor'un hakkının üç puan olduğunu söyleyebiliriz. Maçın başından itibaren kontrolü eline alan Kayserispor güçlü rakibine ilk yarı boyunca tek pozisyon bile vermedi. Maçı on kişi devam etmek zorunda kalmış olmasa galip gelmesi içten bile değildi. 10 kişi kalınana kadar olan süreçte kanatları etkin kullanan bir Kayserispor vardı. Gökhan Emreciksin ve Mehmet Eren sağ ve sol kanatlardan taşıdıkları toplarla oyunu rakip sahaya taşıdı.

Bu iki futbolcu aynı zamanda defansa yaptıkları katkı ile de dikkat çekti. Keita ve Dos Santos'un etkisiz kalmasında bu iki oyuncunun payı büyüktü. Cangele'nin hareketli olmasına rağmen aldığı topları Makukula'ya aktaramaması sonucunda gol gelmedi. Saido ve Abdullah orta sahada yaptıkları presle Elano ve Mehmet Topal'a oyun kurma şansı tanımadı. Arda ise Kayseri defansının arasında eriyip gidince ortaya silik bir Galatasaray portresi çıktı. Tolunay Kafkas oyunun son çeyreğinde maçın en iyilerinden Gökhan'ı kenara alıp yerine bir defans oyuncusu almak zorunda kaldı.. Bu açıdan kırmızı kartın Cimboma ilaç gibi geldiğini söyleyebiliriz. Maç orta alan mücadelesi şeklinde geçtiği için kalecilerede fazla iş düşmedi. Souleymanou, Emre Çolak'ın şutunu çıkarmak dışında zor pozisyon görmedi.

Efe Kırmızı [email protected]

08.02.2010


 

KAFKAS: ÜRETKEN OLAMADIK

KAYSERİSPOR Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, iyi oynadıkları Galatasaray karşısında üretken olamadıklarını söyledi. Kafkas, "Bizim açımızdan mücadelesi yüksek; ama üretkenlik açısında iyi değildi. Kenar oyuncularımız gününde değildi. Gerekli oyun alanlarını kullanacağımızı Galatasaray takımının durumundan dolayı biliyorduk. On kişi olarak mücadele ettik. Rakibimiz son 2 maçına göre daha iyi oynadı" dedi.

08.02.2010


 

G.Saray kazanmayı haketmedi

Galatasaray'ın oynadığı bu futbolla bırakın liderliği ikinci olması bile çok zor. Kadro kalitesi yüksek olabilir ama futbol kalitesi çok düşük. Şimdi Galatasaray'ın başında Rijkaard değil de yerli bir hoca olsaydı çoktan bileti kesilmişti. Takım ruhu diye bişey kalmamış. İlk yarının aksine takım biraz daha fazla koşuyor ama hedefsiz koşuyor. Ortada ne savunma var, ne de hucum organizasyonu. Oyuncular yeterince sorumluluk almıyorlar. Özellikle ikili pozisyonlarda çok fazla top kaybı yapıyolar. Oyuncuların daha agresif olmaları lazım. Elano, Kayseri'de biraz daha sorumluluk alıp hücuma katkı yapmak yerine, topu basit şekilde kullandı. Bazı yorumcular koşmayan Alex'i çok eleştiriyor. Ona bakacaklarına Elano'yu seyretseler Alex'in ne kadar iyi oyuncu olduğunu anlayacaklar. Arda'nın forvette oynatılması hata. Rijkaard maçın sonucunu değiştirecek oyuncuyu forvette görev vererek harcıyor. Afrika Şampiyanısından yeni dönen Keita bu maçta inanılmaz kötü oynadı. Sahanın zeminiden kaynaklanabilir ancak çok isteksizdi. Keita'nın bu sezon en kötü maçı diyebilirim. Yönetim ve Rijkaard'la problemli olduğu söyleniyor. Umarım böyle sorun yoktur. Formda bir Keita'ya takımın her zaman ihtiyacı var. Sakat oyuncuların yokluğu Galatasaray'ın başını çok ağrıtacak gibi gözüküyor. Ama asıl sıkıntı bu değil. Örneğin Fenerbahçe'de 5 eksik oyuncu varken bile Sivas'ta 5 gol atarak güzel futbol oynadı. Çünkü Fenerbahçe takım olarak iyi mücadele ediyor. Rijkaard'ın bu duruma artık el koyması gerekir. Türk futbolunu bu kadar basite almamalı. Takımı bu futbolla ligde ikinci bile olamaz.

Güven Ardahan [email protected]

08.02.2010


 

Beşiktaş gol problemini çözdü

TÜRKCELL Süper Lig'de son olarak Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Beşiktaş, son 3 karşılaşmada hücumdaki sıkıntılarını giderdiğini gösterdi.

Sezon başından beri hücum hattında büyük sıkıntılar yaşayan ve az gol bulabilen siyah-beyazlı takım, son 3 resmi karşılaşmada rakip kalede bulduğu gollerle bu yöndeki sıkıntılarını çözdü. Ligde uzun süredir gol noktalarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, son 3 maçta ise bu bölgede başarılı bir futbol sergiledi. Bu sezon Turkcell Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 26 maçta sadece 22 gol atabilen siyah-beyazlı takım, son 3 karşılaşmada ise 9 gol sevinci yaşadı. 26 karşılaşmada 22 gol atarak 0,8 ortalama yakalayabilen ''Kara kartallar'', son 3 karşılaşmada ise 3 ortalama ile oynayarak hücum hattında ne kadar etkili olduklarını gösterdiler. Son 3 maçında gol atma başarısı gösteren siyah-beyazlı takım, bu 3 mücadeleyi de kazanmasını bildi. Beşiktaş, son 3 resmi karşılaşmasında Ziraat Türkiye Kupası'nda Konya Şekerspor'u 4-2, Turkcell Süper Lig'de de Antalyaspor'u 1-0 ve Gençlerbirliği'ni 4-1 yendi.

Beşiktaş'ın hücum hattında etkisini artırmasında en büyük faktör özellikle Gençlerbirliği maçında mükemmel futbol oynayan Tabata'nın performansı oldu. Delgado'nun yokluğunda transfer edilen, ancak futbolundan çok kendisi için ödenen para nedeniyle konu olan Brezilyalı futbolcu, Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarındaki performansıyla siyah-beyazlı camiaya umut verdi. Siyah-beyazlı takımın gol noktalarındaki etkili oyununda Bobo'nun skorer kimliği de etkili oldu. Ligin ilk dönemlerinde suskun kalan Brezilyalı futbolcu, son maçlarda üst üste golleriyle takımına hayat verdi. Antalyaspor ve Gençlerbirliği mücadelelerini boş geçmeyen siyah-beyazlı oyuncu, resmi karşılaşmalardaki gol sayısını ise 10'a çıkardı.

08.02.2010


 

Mehmet ve Ersan'ın takımları galip geldi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın sahasında Denver Nuggets'ı 116-106 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 8 sayı üretti.

Energy Solutions Arena'daki karşılaşmanın 27 dakikasını sahada geçiren Okur, 8 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle oynadı. Jazz'da Andrei Kirilenko ve Deron Williams 22'şer sayıyla kaydederken, Carlos Boozer da 19 sayı ve 13 ribauntla ''double-double'' yapaArak, galibiyete katkı sağladı. Milwaukee Bucks'ın evinde Indiana Pacers'ı 93-81 yendiği maça yedekten giren ve 13 dakika sahada kalan Ersan İlyasova, 5 sayı ve 2 ribaunt üretti. Bradley Center'daki karşılaşmada Andrew Bogut 21, Luc Mbah a Moute 18, Carlos Delfino da 16 sayı atarak, takıma katkı sağladı. Indiana ekibinde ise Tj Ford 20, Danny Granger 14, Mike Dunleavy de 11 sayılık performans sergilese de yenilginin önüne geçilemedi.

08.02.2010


 

G.Antep'in Litvanyalı kalecisi taburcu oldu

GAZİANTEPSPOR'UN yeni transfer ettiği kaleci Zydrunds Karcemarskas, ishal şikayeti ile başvurduğu özel hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Önemli bir sakatlığı ve problemi bulunmayan Litvanyalı file bekçisi, yapılan tahlillerden sonra taburcu edildi. Premier Hastanesi Sağlık Yöneticisi Cengiz Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İshal ve karın ağrısı şikayetiyle hastanemize başvuran Gaziantepspor'un yeni transferi Lİtvanya milli takım kalecisi Karcemarskas'a gerekli bütün tetkikler yapıldı. Ultrasonda ve gerekli tahlillerde bir sorun görülmedi. Hava değişikliği ve yemeklerden kaynaklanan bir rahatsızlığı vardı, tedavisinin ardından hastamızı taburcu ettik'' dedi.

08.02.2010


 

Çalımbay: Taraftarın bana tepkisi çok yanlış

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında zor da olsa kazanmayı başardıklarını söyledi.

Çalımbay, şöyle konuştu: ''Takımda eksik futbolcularımız vardı. O arkadaşlarımız da olsaydı skor çok daha farklı olabilirdi. Kazandığımız için futbolcularımı kutluyorum. Zor saha şartlarında iyi bir futbol oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcularını da kutluyorum. Zor da olsa kazanmayı başardık. Eskişehirspor taraftarının Okwuwanne'yi oyundan almam sırasında gösterdiği tepkiye anlam veremiyorum. Okwuwanne, ikinci yarının ilk 10 dakikasından sonra 'beni oyundan al. çok yoruldum' dedi. Hiçbir antrenör iyi oynayana bir futbolcusunu oyunda çıkartmak istemez. Okwuwanne yorulunca, onu oyunda çıkartmak zorunda kaldım. Seyircinin tepkisi çok yanlış, En kısa zamanda herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Benim sezon sonu sözleşmem bitiyor. Sezon sonun kadar sabır etsinler. Sezon sonuna kadar Eskişehirspor'u iyi yerlere getireceğiz.''

08.02.2010


 

Bank Asya'da İzmir derbisi bugün: Altay-Karşıyaka

BANK Asya 1. Lig'de İzmir derbisinde, Altay ile Karşıyaka bugün karşılaşacak.

Altay'da sarı kart cezalısı Musa Sinan'ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Zafer, Yiğitcan, Mehmet Sak forma giyemeyecek. Derbi maçı için Çeşme'de kampta bulunan Karşıyaka'da sakatlığı bulunan Cem'in dışında Güney ve Serdar Sinik de maç kadrosuna alınmadı. İzmir Atatürk Stadı'nda yarın saat 20.00'de oynanacak Altay- Karşıyaka maçını Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

08.02.2010


 

Spor yazarı İslam Çupi mezarı başında anıldı

TÜRK spor gazeteciliğinin unutulmaz kalemlerinden biri olarak gösterilen İslam Çupi ölümünün 9. yıldönümünde, Topkapı Mezarlığı Maltepe Kabristanı'ndaki mezarı başında anıldı.

"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" sözüyle Fenerbahçe sevgisini dile getiren Çupi'nin anma törenine ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı. Son çalıştığı Milliyet gazetesinin spor müdürü Cem Şengül ve mesai arkadaşı Bilal Meşe ile birlikte diğer bazı çalışanlar da anma töreninde hazır bulundu. Fenerbahçe'den hiç bir yöneticinin anma töreninde bulunmaması dikkat çekerken, FBTV'den kameraman ve bir temsilci İslam Çupi'nin anma törenine katıldı. Duaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İslam Çupi'nin eşi Ayşe Çupi ise sitem dolu açıklamalar yaptı.

08.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl