10 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Son aday Hughes

İNGİLİZ Daily Mail gazetesi, teknik direktör Mark Hughes'un Türk Milli Takımı Menajeri olarak futbola dönmeye hazırlandığını iddia etti.

Hughes'un menajerlik kariyerine Galler Milli Takımı ile başladığını hatırlatan gazete, Galli teknik adamın, Futbol Federasyonu yetkililerinin menajeriyle temasa geçmesinin ardından teklifi ciddi şekilde düşündüğünü yazdı. Gazete, Rusya Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in de milli takım teknik direktörlüğü için bir başka aday olarak gösterildiğini ifade etti.

TUGAY KERİMOĞLU YARDIMCISI

Mark Hughes'un milli takım teknik direktörlüğü kariyerinde geldiği en iyi noktanın 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda play-offlar olduğunu belirten Daily Mail, Türkiye'nin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan ile aynı grupta yer aldığını hatırlattı. Ocak ayında da Daily Mirror gazetesi, Futbol Federasyonu yetkililerinin milli takım için Mark Hughes ve eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'na teklif götürdüklerini iddia etmişti. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de, menajer Mark Hughes'un görevine geçen yılın Aralık ayında son verilmişti.

10.02.2010


 

Her maçı kazanmalıyız

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, her maçı kazanmak istediğini, ilk yarıyı 6. sırada kapadıklarını, ancak ikinci yarıda hedeflerinin birinci olmak olduğunu belirtti.

Güneş, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki yazısında, ligin ilk yarısının ardından Antalya'da gerçekleştirilen iki aşamalı kamp sürecinin ve oynadıkları kupa maçlarının takımın seviyesini daha da yukarılara taşıdığını kaydetti. Her şeyden önce amaçlarının izleyenlere zevk verecek güzel futbol oynamak olduğunu ifade eden Güneş, ''Koşan ve iyi pas yapan bir takım olmamız gerektiği gerçeği ortada. Bu yönde de önemli gelişmeler kaydettik. Oyuncularımız dışında birlikte çalıştığımız tüm personel kadromuz da takımın daha iyi olması için yoğun çaba sarfediyor, ekip olma yolunda katkı yapıyorlar'' dedi.

TRABZON'A GELEN OYUNCU YARIŞMALI

Camia olarak sık sık işlemeleri gereken olgunun birliktelik duygusu olduğunu anlatan Güneş, ''Çünkü ortak paydamız Trabzonspor'dur. Bu nedenle herkes tüm değerlerini koyarak iyi bir Trabzonspor çıkarılmasına olanak yaratmalıdır. Yine Trabzonspor, devamlı yenilenen bir takım olmalıdır. Taraftar bu takımın geleceğidir. Biz futbolun yanı sıra olgun davranışları olan bir takım olduğumuz için tüm ülkede sevildik. Bu özelliğimizi sürdürmeliyiz'' değerlendirmesini yaptı. Mevcut süreçte bir yandan yarışırken, diğer yandan takımı nasıl bir iskelet üzerine kuracaklarına karar vermek istediklerini aktaran Güneş, şöyle devam etti: ''Camianın değerlerini her zaman düşünmeliyiz. Trabzonspor'a gelen oyuncu yarışmalı. Eğer oyuncuyu kazanamıyorsak kulübün varlığının bir anlamı kalmaz. Kulüp büyüklüğüne uygun bir takım olmak istiyoruz. Şu anda birçok şeyi birden yapmaya çalışıyoruz. Hem elimizdeki oyuncu kadrosunu yarışır hale getirmeli hem de ekonomimizi güçlendirmeliyiz. Örneğin transfer bugüne dönük düşünülmemeli. Arayışlar her zaman sürmeli.'' Şahıslara takılı bir anlayışa her zaman karşı olduğunu belirten Güneş, ''Bizim için kulüp daha önemli. Her oyuncu gelip gidebilir ama takımı büyüten oyuncuya ihtiyacımız var. En önemlisi her maçı kazanmak istiyorum. Önce keyif veren bir takım olacağız. Geriden geliyoruz diye bırakmayacağız. İlk yarıda ligde 6. olduk, ikinci yarıda birinci olalım, hedefimiz bu. Yarışı devam ettirip yukarı çıkmak istiyoruz'' dedi.

UMUT BULUT'UN YÜKSELİŞİ

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in göreve başladığı zamana kadar takımın kötü olduğu dönemlerde en fazla eleştirelin oyunculardan olan Umut Bulut da, Güneş'le birlikte patlama yaptı. Ligin ilk yarısındaki 17 resmi maçta 4 gol atabilen golcü oyuncu, 7 maçta 9 gol attı. Başarılı futbolcu bu sezon ligde 8, kupada ise 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Manisaspor maçında attığı 2 golle galibiyette önemli rol oynayan Umut Bulut, 2010 yılının kendisine uğurlu geldiğini söyledi. Bulut, neredeyse her maç gol attığına işaret ederek, bu istikrarını devam ettirmek istediğini kaydetti.

10.02.2010


 

Tribünler hakemleri etkilemiyor

ERZURUM'DA, Atatürk Üniversitesi (A.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yüksek lisans öğrencisi olan ve futbol hakemliği yapan Kimya Mühendisi Hakan Eygü tarafından hazırlanan tezde ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Toplam 230 hakeme değişik konularda sorulan 30 sorudan çıkan sonuca göre, hakemlerin en az etkilendiği faktör yüzde 3.9'la kötü tezahürat oldu. Anket çalışmalarına katılan hakemlerin yüzde 77'si ise müsabakalardan men cezalarının hakemlerin performansını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Eygü, profesyonel futbol liglerinde görev alan hakemlerin psikolojilerinin incelenmesi üzerine bir tez hazırlamaya karar verdiğini ve danışmanı Prof. Dr. Üstün Özen'in bu fikrini kabul etmesi üzerine harekete geçtiğini söyledi. Yapılan çalışmada hakemlerin yüzde 77'si müsabakalardan men cezalarının performanslarını olumsuz etkilediğini düşünürken, yüzde 60.9'u da ailevi sorunların performanslarını etkilediğini belirtti. Hakemlerin 71.7'si ise müsabakaya konsantre olamamalarının, yüzde 77'si de müsabakaların oynandığı haftalarda görev verilmemesinin performanslarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Hakemlerden yüzde 60.9'unun ailevi sorunlardan, yüzde 51.3'ünün ise seyirci sayısındaki azlığın motivasyon ve performanslarının olumsuz etkilendiği görüşünü belirtirken, hakemlerin yüzde 55.7'si ise hakemler arasında herhangi bir pozisyonda anlaşmazlık olma ihtimalinden kaygı duyuyor. Hakemlerin en az etkilendiği faktörler arasında ise yüzde 3.9 ile kötü tezahüratın gelmesi dikkat çekiyor. Kötü tezahüratı, yüzde 4.8 ile rakip seyircilerin çıkardıkları olaylardan etkilenme ve yine aynı oranla oyuncuların verilen kararlar sonrası yaptıkları itirazlar izliyor. Ayrıca, seyirci sayısının çok olması yüzde 11.3 ve müsabakanın puan bakımından zor geçecek olmasının hakemleri etkileme oranı ise yüzde 13 olarak tespit edildi.Hakemlerin yüzde 13.9'unun takımlar arasında önceki müsabakalardan kaynaklanan sorunlardan etkilendiği belirlenirken, yüzde 16.5'inin de medyanın müsabaka öncesi ve sonrasında yaptıkları eleştirilerden etkilendiği görüldü.

10.02.2010


 

AZERİLER KENDİLERİNE GÜVENİYOR

AZERBAYCAN Milli takımının oyuncuları, EURO 2012 Grup Elemeleri'nde Bakü'de kimsenin kolay puan alamayacağını iddia ettiler.

Milli takım oyuncusu Samir Abbasov, düştükleri gruptan puan veya puanlar alabileceklerini söyledi. Abbasov, daha kolay bir grup istediklerini ama her takıma karşı en iyi mücadeleyi göstereceklerini ifade etti. Milli takımın bir diğer oyuncusu Rail Melikov, "Grup çok zor, Almanya ile aynı grupta olmayı çok istiyordum. Türkiye'de grubumuz da, kardeş ülke ile de daha önce oynadık kendimize güveniyoruz" dedi.

10.02.2010


 

KAZAKLAR: ALMANYA VE TÜRKİYE FAVORİ

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eemeleri A Grubu'nda mücadele edecek Kazaklar, grupta Türkiye ve Almanya'yı favori görüyor.

Kazak spor yazarları ve teknik adamları Kazakistan ile Türkiye'nin aynı grupta yeralmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu söylediler. Favori olarak Almanya ve Türkiye konusunda hem fikir olan Kazak spor yazarları, kendi milli takımlarına pek şans tanımıyorlar.

10.02.2010


 

Galatasaray Antalyaspor karşısında tur arıyor

FUTBOLDA Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları, bugün ve 11 Şubat Perşembe günü yapılacak. Karşılaşmalar sonrasında turu geçecek ekipler yarı finale yükselecek.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasında Antalya'da oynadığı ilk maçta Antalyaspor'a 2-1 yenilerek turu İstanbul'a bırakmıştı. Ali Sami Yen Stadında bugün saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Galatasaray'ın kupada yarı finale yükselebilmesi için Antalyaspor'u gol yemeden 1-0 ya da iki farklı yenmesi gerekiyor. Galatasaray'da Antalya'daki karşılaşmada sakatlanarak oyunu terkeden yeni transfer Brezilyalı Jo forma giyemeyecek. Bu arada ara transferde Manchester City'den 5 aylığına transfer edilen Meksikalı genç oyuncu Dos Santos ilk defa sarıkırmızılı taraftarın karşısında oynayacak. Bu arada ilk maçta Jo'ya yaptığı sert hareket yüzünden sakatlanmasına sebep olan Antalyaspor'un savunma oyuncusu Yalçın'ın teknik direktör Mehmet Özdilek tarafından bugünkü maçta görev verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Yalçın'ın forma giymesi halinde eski takımı olan Galatasaray taraftarları tarafından protesto edileceği tahmin ediliyor.

10.02.2010


 

Trabzonspor Büyükşehir'i komşu Rize'de ağırlıyor

HÜSEYİN Avni Aker Stadı'nın saha zemininde yapılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Rize'de karşılaşacak olan Trabzonspor, 1-1'in rövanşında turu geçecek skoru bularak yarı finale yükselmeyi hedefliyor.

Yeni yılda lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alarak iyi bir performans ortaya koyan bordo-mavililer, komşu kent Rize'de yoluna kayıpsız olarak devam etmek istiyor. Yeni Rize Stadında saat 16.30'da başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.

10.02.2010


 

Statlarda engelli tribünleri yapılacak

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, statlarda engellilerin maç izleyebileceği özel tribünlerin oluşturulması için çalışma başlattı.

Futbol Federasyonu Engelli Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda, Türkiye'de bulunan bütün statlarda ''HERKESiçinFUTBOL'' (HİF) tribünleri oluşturulması planlanıyor. Bu tribünlerde engelli vatandaşlar ücretsiz olarak maçlarını izleyebilecekler. Bu doğrultuda HİF tribünlerinden daha fazla engelli vatandaşın faydalanması için kendi refakatçileri yerine, federasyon tarafından görevlendirilen kişiler yardımcı olacak. Futbol Federasyonu çalışma için ilgili engelliler spor federasyonlarına yazı göndererek izlenmesi gereken yollarla ilgili görüş istedi. Federasyonlara gönderilen yazıda, engellilere refakat edebilecek görevli sayısı, engellilere uygulanacak öncelik kriterleri ve maçlara gelmek isteyen engelli vatandaşlarla nası

10.02.2010


 

Bank Asya 1. Lige antrenör dayanmıyor

BANK Asya 1. Lig'de 21. haftanın ardından teknik direktör değiştirmeyen takım sayısı 3'e düştü. Beraberliğin yaşanmadığı haftada, iki teknik adam daha görevlerinden ayrıldı.

İzmir ekibi Bucaspor'a mağlup olan Konyaspor'da Hüsnü Özkara, Karşıyaka'ya mağlup olan Altay'da ise Fuat Yaman'ın görevlerinden ayrılmasıyla ligde teknik direktör değişikliği yapmayan sadece 3 takım kaldı. Lider Kardemir Karabükspor Yücel İldiz ile Kartalspor Kadri Özcan ile Dardanelspor da Mustafa Meteertem ile yollarına devam ediyor. Bu takımlardan Kartalspor ve Dardanelspor geçen seneki teknik direktörleriyle çalışmayı sürdürüyor. Çaykur Rizespor ve Orduspor'un 3. teknik adamıyla yoluna devam ettiği ligde, Kemal Kılıç Bucaspor ve Adanaspor'u, şu anda herhangi bir takımda görev yapmayan Ekrem Al ise Adanaspor ve Orduspor'u çalıştırdı.

10.02.2010


 

Bülent Uygun Konyaspor yolunda

TEKNİK direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayıran Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'da, teknik direktör arayışları devam ediyor.

Yönetimle karşılıklı anlaşmaya vararak, görevinden ayrılan Özkara'nın ardından Konyaspor, teknik direktör arayışlarına vakit kaybetmeden başladı. Kulüp başkanı Bahattin Karapınar, 2. başkan Ömer Atiker ve başkan yardımcısı Ekrem Coşkun'un İstanbul'a giderek, Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun ile görüştüğü öğrenildi. Bülent Uygun ile görüşmelerin devam ettiği ve önemli mesafe alındığı bildirildi. Karapınar, Süper Lig hedefine ulaşma adına Konyaspor'u başarıya taşıyacak bir teknik adamla en kısa sürede anlaşmaya varacaklarını ve takımın Kartalspor maçına yeni teknik direktörüyle çıkacağını söyledi.

10.02.2010


 

Fenerbahçe bayanları Rumen Galati önünde

FENERBAHÇE Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 2. turunda eşleştiği Rumen temsilcisi Metal Galati ile ilk maçını bugün deplasmanda yapacak.

Romeo Iamandi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Grup maçları sonrası 12 takımın mücadele ettiği playoff 2. turunda iki takım arasındaki rövanş maçı 18 Şubat Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve 6 takımlı play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.

10.02.2010


 

TRT 1'DE KUPA PROGRAMI

10 Şubat Çarşamba

16.30 Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir B. (Yeni Rize)

20.00 Galatasaray-Antalyaspor (Ali Sami Yen)

11 Şubat Perşembe:

16.30 Denizlispor-Manisaspor (Denizli Atatürk)

20.30 Bursaspor-Fenerbahçe (Bursa Atatürk)

10.02.2010


 

Kardemir Karabükspor zirvede arayı açıyor

BANK Asya 1. Lig'de 21. hafta maçları dün oynanan ve Karşıyaka'nın 2-0 kazandığı Altay-Karşıyaka maçıyla tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenen Kardemir Karabükspor puanını 47'ye çıkararak liderliğini sürdürürken, Konyaspor'u 3-1 yenen Bucaspor ikinci sırada yer aldı. Ligde uzun bir süre liderlik koltuğunda oturan Konyaspor ise lider Kardemir Karabükspor'u 6 puan geriden takip ederek, üçüncü sıraya düştü.

10.02.2010


 

21. HAFTA TOPLU SONUÇLARI

Bucaspor-Konyaspor: 3-1, Kayseri Erciyesspor-Orduspor: 3-2, Samsunspor-Çaykur Rizespor: 2-0, Boluspor-Hacettepe:1-2, Adanaspor-Kocaelispor: 1-0, Giresunspor-Mersin İdmanyurdu: 2-1, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Kardemir Karabükspor: 0-4, Dardanelspor-Kartalspor: 1-0, Altay-Karşıyaka: 0-2.

10.02.2010


 

22. HAFTA PROGRAMI

13 Şubat Cumartesi: 13.30 Mersin İdmanyurdu-Altay, 14 Şubat Pazar: 13.30 Orduspor-Dardanelspor, 13.30 Kartalspor-Konyaspor, 13.30 Kardemir Karabükspor-Kayseri Erciyes, 13.30 Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediye, 13.30 Boluspor-Bucaspor, 13.30 Kocaelispor-Samsunspor, 13.30 Hacettepe-Adanaspor, 15 Şubat Pazartesi: 20.00 Çaykur Rizespor-Giresunspor.

10.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl