23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

FIRTINA, ÖRNEK VE SAYGUN DA GÖZALTINDA

“Balyoz darbe planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri eski Komutanı e. Org. İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı e. Ora. Özden Örnek ve 1. Ordu eski Komutanı e. Org. Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli komutan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Emniyet Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLARIN HEPSİ EMEKLİ

KOMUTAN

Gözaltına alınan isimler arasında E. Korg. Yavuz Yalçın, E. Korg. Engin Alan, E. Korg. Ayhan Taş, e. Korg. Mustafa Çalış, e. Kora. Lütfü Sancar, e. Tüma. Özer Karabulut, e. Tüma. Ali Deniz Kutluk, e. Albay Emin Küçükkılıç, e. Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan, e. Albay Ahmet Metin Dikici, e. Albay Kubilay Aktaş, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Feyyaz Öğütçü'nün de bulunduğu ifade edildi.

ÇETİN DOĞAN'LA SÜHA TANYELİ DE

GÖZALTINDA

1. Ordu eski Komutanı e. Org. Çetin Doğan ile Genelkurmay Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) eski Başkanı emekli Tuğg. Süha Tanyeli de evleri arandıktan sonra gözaltına alındı. Mehmetçik Vakfı'nın İstanbul Temsilciliğinde de yaklaşık 6 saat süren aramaların ardından, buradaki bazı belgeler incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü.

“Balyoz” fırtınası

BALYOZ Darbe Planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de operasyonlar düzenlendi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu birlikte çok sayıda üst rütbeli asker gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara’da 17 noktaya baskın düzenledi. Ankara Terörle Mücadele ekiplerince eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Fırtına, emekli Korgeneral Engin Alan ile emekli Korgeneral Ayhan Taş’ın aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 7 albayın da arandığı belirtiliyor. Gözaltına alınan askerler sabah erken saatlerde Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen emekli Orgeneral Fırtına ile 6 kişi, iki ayrı araçla Esenboğa Havalimanına götürüldü. Bu kişiler daha sonra saat 13.40’daki tarifeli uçakla İstanbul’a gönderildi.

ÖRNEK DE GÖZALTINDA

İstanbul’da eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Oramiral Ergin Saygun’un yanı sıra eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de gözaltına alınarak, Fatih Adliyesindeki Adli Tabiplik’te sağlık kontrolünden geçirildi. Yine sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getirilenler arasında Ali İhsan Çuhadaroğlu, Suat Aydın, Bülent Tuncay, Özer Karabulut, emekli Albay Kubilay Aktaş ve Emin Küçükkılıç’ın da bulunduğu öğrenildi.

İZMİR VE BURSA’DA GÖZALTI

Öte yandan, soruşturması kapsamında, İzmir’de, bir tuğgeneralin gözaltına alındığı, emekli bir subayın da arandığı bildirildi. Soruşturma kapsamında Bursa’da da emekli albay olduğu belirtilen A.M.D, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı. Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında yapılan operasyonların “delilleri yok edilmesi” şüphesi ile başladığı öğrenildi.

ATALAY: TAKİP EDİYORUM

Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İspanya’nın başkenti Madrid’te, gazetecilerin konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine, ‘’Takip ediyorum, bilgi veriyorlar’’ dedi.

KOMUTANLARIN EVİNDE ARAMA

“BALYOZ Güvenlik Harekatı Planı’’ iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Tanyeli’nin evlerinde arama yapıldı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan’ın Bodrum’un Yeniköy Mahallesi’ndeki 3 katlı villasında da Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama başlatıldı. Arama çalışmasına Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve çok sayıda polis memurunun katıldığı görüldü. Arama çalışması sırasında villanın perdelerinin kapatıldığı gözlendi. Polis ekipleri, villanın çevresinde güvenlik tedbiri alarak, villaya giriş ve çıkışlara izin vermedi. Mehmetçik Vakfı’nın İstanbul Temsilciliğinde arama yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren aramaların ardından, buradaki bazı belgeler incelenmek üzere emniyete götürüldü. 5 ARALIK 2009’DA SAVCIYA İFADE VERMİŞLERDİ Eski kuvvet komutanları Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek, 2004 yılında yapıldığı iddia edilen darbe planlarıyla ilgili olarak ifade vermek üzere 1 Aralık 2009’da savcılığa davet edilmişti. 5 Aralık 2009’da ise Ergenekon soruşturması çerçevesinde darbe iddialarıyla ilgili “şüpheli” olarak ifadeleri alınan üç eski kuvvet komutanı serbest bırakılmıştı.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Başbuğ, Mısır gezisini erteledi

  FIRTINA, ÖRNEK VE SAYGUN DA GÖZALTINDA

  “BALYOZ”DA HANGİ İDDİALAR VARDI?

  Başsavcı dosyası Erzurum’a iade

  ‘Adi Başbakan’ parolasına soruşturma

  “Yargı bağımsızlığının güçlenmesini istiyoruz”

  Referanduma gidebiliriz

  Ankara’daki tartışma yargı tartışması değil

  Memecan’dan Özdabak’a destek

  Gül’den “kuvvetler ayrılığı” hatırlatması

  Türkiye’nin etkinliği AB ile daha da artacak

  Avukat Mücteba Kılıç, savunmasını baroya sundu

  Uşak Barosu’ndan HSYK’yı protesto etti

  Katsayı tartışmaları moralinizi bozmasın

  Eğitim-Bir-Sen’in Bursa’da 18. yılı

  Ege’de bahar çiçekleri açtı

  Safra kesesinden bir avuç taş çıktı

  Malkara’da tarlada obruklar oluştu

  Ucuz saat sağlığın düşmanı

  4 metre uzunluğunda pide yaptılar

  Yalova Üniversitesinde Yüksek lisans programları açıklandı

  İstanbul’un üçüncü ekolojik pazarı açılıyor

  Acil serviste yeni dönem

  New York, Eyüp Sultan’a kavuşuyor

  Vatİkan: Herkes kendİ İbadet mekânIna sahİp olabİlmelİ

  İller, monopoly için yarışıyor

  3G’ye çok talep var

  Balina ekmeğin kilosu 2,5 lira

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl