23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

G.Saray'ın her zaman öncelikli hedefi Avrupa

Öncelikle sıkı bir derbi maçı izlediğimizi belirtelim. Mücadele Beşiktaş- G.Saray rekabetine yakışır nitelikteydi. Beşiktaş açısından "lige devam veya tamam" özelliği taşıyan derbi, G.Saray açısından "en azından kaybetmemeliyim" önceliğindeydi. Bu düşüncelerle başlayan maç, G.Saray'ın kontrollü oyunu ve kontratakları, Beşiktaş ın israrla oyunu rakip yarı sahaya yıkma mantalitesi üzerine kuruluydu. İlk yarıda G.Saray'ın ve Beşiktaş'ın karşılıklı birer net gol pozisyonu üretmeleriyle geçti. İkinci yarıda G.Saray daha etkili ataklar yaparak başladı. Aradığı golü Arda ile buldu.. Ancak kendisine gelen topları yumruklamanın dışında iyi işler yapan kaleci Franco, kucağına gelen topu yine yumruklayınca, G.Saray golü yedi. Leo Franco bu topu bolke etseydi, Tello'nun şarjına hakem faul çalacaktı. Dolayısıyla da G.Saray galip gelebileceği maçı berabere bitirdi.

G.Saray takımı santrforsuz oynadığı bu maçta başarılı bir oyun ortaya koyduğu söylenilebilir. Oyunu ileride hem tutup, hemde hücum oynama rolünü Arda ve Elano üstlendi. Kenarlardan Keita ve Caner hem hücum, hemde defansif görevleri yerine getirmeye çalıştı. G.Saray'ın sağ beki Uğur bu maçta çok yetersiz kaldı. Beşiktaş bu kanattan bir çok tehlikeli atak geliştirdi. Neill, G.Saray defansı için büyük kazanç. Onun olması yanındaki Emre Güngör' ün de rahat oynamasını sağlıyor. Bu arada formsuz Servet' in yerine Emre'nin oynatılması yerindeydi. Barış ve Mehmet Topal'ın üretken olmasalarda rakiple mücadeleleri gayet iyiydi. Beşiktaş'ta en çalışkan oyuncu İbrahim Üzülmez'di. Hırsı gerçekten takdire değer.

Mustafa Denizli hücum kurgusunu on sekiz köşelerine soktuğu ara topların içeri kesilmesiyle pozisyon üretmesi üzerine kuruluydu. Kazanmayı istediğini oyuncularına iyi aktardığını, hırslı olmalarından izledik. Beşiktaş her ne kadar bu maçı kazanamadıysa da, kupanında dışında kalması sebebiyle lige sonuna kadar asılacaktır. Kadro yapısı buna müsait. G.Saray'ın ise oyuncu sakatlıklarının çok fazla olduğu şu devreyi iyi atlatması durumunda, ligde istediği başarıyı yakalayabilir. Ancak Avrupa ligine devam edebilmesi Perşemebe günü oynayacağı Atletico Madrid maçına bağlı. Bu nedenle her zaman öncelikli hedefi Avrupa olan G.Saray'ın bu maçı, ligde oynadığı bu derbiden çok daha fazla önem arz ediyor.

SAİD OKUR [email protected].

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hastaneden çıkıp güreşti, bronz madalya kazandı

  Doğan: Diyarbakır ligde kalacak

  Beşiktaş şampiyonluk hesabı yapabilir

  Süreyya Ayhan’a İsviçre umudu

  F.Bahçe'de 43 yıllık hasret bitti

  Servet ipleri koparıyor

  Üzülmez: Keita karşısında başarılı oldum

  Kayseri'yi Beşiktaş heyecanı sardı

  UEFA futbol sergisi öğrencilere ücretsiz

  Lille'in gol kozu Gervinho sakatlandı

  Sivasspor alt sıralardan uzaklaştı

  G.Saray'ın her zaman öncelikli hedefi Avrupa

  2 haftada 6 puan alan Denizlispor umutlandı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  23. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl