23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş şampiyonluk hesabı yapabilir

Kavgasız gürültüsüz, küfürsüz güzel bir derbi mücadelesi izledik. Kaza olmadı ama kaybeden de olmadı. Beşiktaş taraftarı takımına sahip çıktı.

Beşiktaş’ın, geçen hafta Gaziantep deplasmanında 3 puanı kaybettikten sonra, şampiyonluk yarışında iddialı duruma gelebilmesi için lider Galatasaray’ı mutlak yenmesi gerekiyordu. Avrupa yorgunu Galatasaray’ın eksik kadrosuna rağmen Beşiktaş da sakat ve cezalı futbolcu yoktu. Mustafa Denizli, belki de bu yüzden yabancı kontenjanı aşmamak için Bobo yerine Nobre ile başladı. Sağda Holosko solda Ekrem ve ortada Tello ile ilk yarıda tempolu, etkili ve mücadeleci bir oyun ve bol gol pozisyonu izledik. Nobre biraz becerikli olsa Beşiktaş maçı daha ilk yarıda kazanabilirdi.

İkinci yarıya Galatasaray daha iyi başladı ve oyunu elinde tutarak Beşiktaş’ın hata yapmasını bekledi ve Sivok’un hatasıyla da Arda ile skor avantajını yakaladı. Perşembe günü zorlu bir mücadeleden çıkan Galatasaray gücünü ekonomik kullandı. Beşiktaş ise ilk yarıda enerjisini tükettiği için maçın sonlarına doğru yoruldu. Mustafa Denizli’nin Bobo, Yusuf ve Nihat değişiklikleri bir işe yaramadı. İkinci yarıya Tello’nun yerine Yusuf ile başlansa belki daha etkili olunabilirdi. Gerek ilk yarının son 25 ve gerekse golü yedikten sonraki dakikalarda oyun ve pozisyon üstünlüğü kuran Beşiktaş yenilse gerçekten çok yazık olacaktı. Neyse ki, Sivok hatasını telefi edip beraberlik golünü kaydetti.

Beşiktaş bu maçı kaybetse lige havlu atabilirdi. Şimdi en azından eksik İstanbul Büyükşehir Belediye ve haftaya oynanacak Kayseri maçını kazanabilirse, rakiplerinin de birbirleri ile oynayacağı düşünüldüğünde şampiyonluk hesapları yapabilir. Aksi halde üstünde bulunan rakiplerini yakalaması bir hayli zor. Beşiktaş geçen yıldan kalan ligin üst düzey takımlarına karşı kazanamama alışkanlığını devam ettiriyor. Evet, zor gol yiyor (ligin en az gol yiyen takımı) ama aynı zamanda da zor gol atıyor.

Nadi Aksoy [email protected]

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hastaneden çıkıp güreşti, bronz madalya kazandı

  Doğan: Diyarbakır ligde kalacak

  Beşiktaş şampiyonluk hesabı yapabilir

  Süreyya Ayhan’a İsviçre umudu

  F.Bahçe'de 43 yıllık hasret bitti

  Servet ipleri koparıyor

  Üzülmez: Keita karşısında başarılı oldum

  Kayseri'yi Beşiktaş heyecanı sardı

  UEFA futbol sergisi öğrencilere ücretsiz

  Lille'in gol kozu Gervinho sakatlandı

  Sivasspor alt sıralardan uzaklaştı

  G.Saray'ın her zaman öncelikli hedefi Avrupa

  2 haftada 6 puan alan Denizlispor umutlandı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  23. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl