15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Ulusal Risale-i Nur Kongresi 5. yılında

BEDİÜZZAMAN Haftası kapsamında gerçekleştirilecek diğer bir büyük organizasyon ise 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi olacak.

Kongre’nin konusu ise, “Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursî Modeli”. Bediüzzaman, vefatının üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen, eserleri ve fikirleriyle, gerek Türkiye’de, gerekse dünyada her geçen gün artan bir ilgiyle, kendisinden söz ettiren bir inanç, ilim, tefekkür ve aksiyon adamı. Onun 100 yıldır tazeliğini koruyan fikirleri, günümüz Türkiye’sinin, İslâm âleminin ve insanlığının sorunlarına Kur’ân’dan reçeteler sunuyor, çözümler getiriyor. Onun getirdiği çözümleri toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak adına, Risale-i Nur Enstitüsü tarafından organize edilen V. Ulusal Risale-i Nur Kongresi, 20-21 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşecek. Bediüzzaman Haftası faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kongre’nin konusu “Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursî Modeli”. Bu başlık altında, sekiz adet masa çalışması planlanıyor. Masa başlıkları ise şöyle:

I. Masa: Din ve Siyaset

II. Masa: Demokrasi ve İnsan Hakları

III. Masa: Kürt Sorunu:

IV. Masa: Dünya Barışı

V. Masa: Kadın ve Aile

VI. Masa: İnsan, İman ve

VII. Masa: Eğitim, Kültür ve Sanat

VIIIMasa: Gençlik

Kongre, 20 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da başlayıp, 21 Mart Pazar günü, saat 12:00’de sona erecek. Çalışmaların tamamlanması ve sonuç bildirilerinin kaleme alınmasından sonra 21 Mart Pazar günü aynı mekânda saat 13:00’te sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Sonuçların açıklandığı bu oturuma çok sayıda akademisyen, bilim adamı, aydın, gazeteci, san'atçı, siyasetçi ve sivil toplum temsilcileri katılacak. Bütün bu kongre süreci halka kapalı olacaktır.

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Haftası başlıyor

  Ulusal Risale-i Nur Kongresi 5. yılında

  Risale-i Nur gençliği Ankara’da buluşuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl