18 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bakan Babacan: Anayasa er ya da geç değişmeli

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, mevcut Anayasa’nın birinci sınıf bir demokrasiye yakışmadığını, mutlaka değişmesi gerektiğini defalarca dile getirdiklerini belirtti. Ali Babacan, CNN Türk Televizyonunda, Uluslararası Para Fonuyla (IMF) ilişkiler başta olmak üzere ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.


AVRUPA TÜRKİYE'NİN TEMİZLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Ergenekon iddianamesi ve balyoz eylem planı iddialarının Avrupa ülkelerinde dikkatle izlendiğini anlatan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı

Başbakanlıkta anayasa zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hukukçu bazı bakan ve milletvekilleri ile Anayasa değişikliklerine son şeklini vermek üzere bir araya geldi.


  İstanbul'da Doğu Türkistan sempozyumu

Doğu Türkistan’daki (Sincan-Uygur Özerk Bölgesi) sorunlara dikkat çekmek amacıyla çeşitli akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katılacağı bir sempozyum düzenlenecek.


  Ermeni açılımında “kovma” noktası

Hükümetin başlattığı Ermeni açılımı, ABD ve İsveç'te birer oy farkla alınan kararlar gerekçe gösterilerek sekteye uğrarken, Başbakan Erdoğan’ın, Londra’da, İngiltere Başbakanı Brown’a “Türkiye’de kaçak çalışan yüz bin Ermeniyi sınırdışı ederiz” açıklamasıyla olaya yeni bir boyut kazandırdı. Erdoğan’ın açıklaması diplomatik çevrelerde eleştirilirken, AKP’de de sıkıntıya yol açtı. Partinin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, Erdoğan’ın sözlerini tevil etmeye çalışırken, ‘’bugünden yarına yapılacak birşeyden bahsedilmediğini, konunun başka mecraya çekilmemesi gerektiğini’’ söyledi.


  Akademisyenler hürriyete hasret

Eğitim-Bir-Sen, üniversitede görev yapan 300 akademisyenle yüz yüze görüşme yaparak karşılaştıkları sorunları tesbit etti. Yedi üniversitede görev yapan 300’ü aşkın öğretim üyesi en çok ‘üniversitelerin antidemokratik ortamından ve farklı fikirlere tahammülsüzlükten’ yakındı.


  Erdoğan: Müteahhitlik sektöründe ABD’nin önüne geçtik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin müteahhitlik sektörünün 2009 yılında aldığı iş hacmiyle dünyada farklı bir performans yakaladığını belirtereke, ABD’yi geride bıraktığını söyledi.


  Aytaç Durak kendini ihbar etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kamuoyunda hakkında çıkan iddiaların araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  Kamerun ile de vize kalktı

Türkiye ile Kamerun karşılıklı olarak vize uygulamasını kaldırdı.


  Kur’ân sesler CD’de toplanıyor

Dİyanet İşleri Başkanlığı, aralarında Abdurrahman Gürses, Esad Gerede, Halil İbrahim Çanakkaleli gibi isimlerin de bulunduğu, Türkiye’nin önde gelen hafız va karilerinin okuduğu Kur’ân-ı Kerim ses kayıtlarını bir CD’de topluyor.


  Kantinler denetlensin

Eğİtİm-Bİr-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, okul kültürünün ayrılmaz bir parçası olan ilköğretim ve ortaöğretim kantinlerinin birçoğunun ‘belirli kişilerin’ kontrolünde olduğunu ifade ederek, “Kantinler, öğrencileri bir tüketim aracı olarak gören ticarethanelere dönüşmüştür” dedi.


  86 yaşında böbreğini bağışladı

Antalya’da, 86 yaşındaki Ayşe Önder, bir böbreğini 56 yaşındaki oğluna verdi. Tıp literatürüne geçen Ayşe Önder, en yaşlı donör ünvanını kazandı.


  Sınavsız üniversite başka bahara kaldı

YurtdIşIndakİ Türk öğrencilerin, Türkiye’deki üniversitelere sınavsız giriş hakkı kaldırıldı.


  Cepte pin kodu tarihe karışacak

Bİlİm adamlarının geliştirmekte olduğu bir algoritmayla artık insan sesi şifre olarak günlük hayatın her alanında rahatlıkla kullanılabilecek.


  En fazla yolsuzluk sağlıkta yapılıyor

Emnİyet Genel Müdürlüğü, devletin gücü ile kaynaklarını kişisel çıkar ve amaçları için kullanarak yolsuzluk yapanların en fazla sağlık sektöründe yolsuzluk yaptığını tesbit etti.


  Çanakkale’nin unutturulan kahramanı: Cevat Paşa

Büyük Âkif, “Tarihe tekerrürdür diyorlar, Hiç ibret alınsaydı eder miydi tekerrür” dizeleriyle bizlere tarihin ders almak için okumamız gerektiğini hatırlatır.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl