18 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ermeni açılımında “kovma” noktası

Hükümetin başlattığı Ermeni açılımı, ABD ve İsveç'te birer oy farkla alınan kararlar gerekçe gösterilerek sekteye uğrarken, Başbakan Erdoğan’ın, Londra’da, İngiltere Başbakanı Brown’a “Türkiye’de kaçak çalışan yüz bin Ermeniyi sınırdışı ederiz” açıklamasıyla olaya yeni bir boyut kazandırdı. Erdoğan’ın açıklaması diplomatik çevrelerde eleştirilirken, AKP’de de sıkıntıya yol açtı. Partinin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, Erdoğan’ın sözlerini tevil etmeye çalışırken, ‘’bugünden yarına yapılacak birşeyden bahsedilmediğini, konunun başka mecraya çekilmemesi gerektiğini’’ söyledi.

Farklı mecraya çekmeyin

AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk-Ermeni normalleşmesine zarar veren karar tasarılarının alındığı bir donemde, Türkiye’de yaşayan kaçak Ermenileri hatırlatması konusunun ‘’farklı bir mecraya çekilmesinin doğru olmadığını’’ ifade ederek, ‘’Bugünden yarına yapılacak bir şeyden bahsedilmediğini’’ belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın İngiltere ziyaretine katılan Kınıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla, Erdoğan’ın Türkiye’deki Ermenilere yönelik sözlerine ilişkin açıklık getirdi. Erdoğan’ın, Türkiye’de yaşayan kaçak Ermeni vatandaşlarına gösterilen toleransa vurgu yaptığını dile getiren Kınıklıoğlu, yıllardır Türkiye’de yaşayan ve çeşitli alanlarda çalışan Ermenilere, 2005 yılından bu yana sürdürülen iyiniyet ve normalleşme çabalarının bir yansıması olarak pek dokunulmadığını kaydetti. Kınıklıoğlu, Başbakan Erdoğan’ın, bu durumu, özellikle bugünlerde Türk-Ermeni normalleşmesine zarar veren karar tasarılarının alındığı bir donemde kamuoyuna hatırlatma gereği duyduğunu bildirdi. Suat Kınıklıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Türkiye, göstermiş olduğu alicenaplığının takdir edilmesi bir yana, bir de 1915 olaylarına ilişkin tek yanlı ve adil bir hafızadan yoksun tasarılara maruz kalmaktadır. Sayın Başbakan’ın sözlerinin bu çerçevede değerlendirilmesinin doğru olacağı, bazı yayın organlarında olduğu gibi konunun farklı bir mecraya çekilmesi çabalarının doğru olmadığını ifade etmek isterim. Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de Güney Kafkasya’da bölgesel ve kalıcı istikrar ve barış çabalarına destek vermeye devam edecektir. Ülkemizde bulunan Ermenistan vatandaşlarına ilişkin değerlendirmelerin bu istikamette yapılmasının ve yanlış anlamalara mahal verilmemesinin önemine işaret etmek isterim. Yoksa konuya ilişkin, bugünden yarına yapılacak bir şeyden bahsedilmemektedir.”




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bakan Babacan: Anayasa er ya da geç değişmeli

  AVRUPA TÜRKİYE'NİN TEMİZLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

  Başbakanlıkta anayasa zirvesi

  Levent Göktaş ifade verdi

  İstanbul'da Doğu Türkistan sempozyumu

  Ermeni açılımında “kovma” noktası

  Akademisyenler hürriyete hasret

  Erdoğan: Müteahhitlik sektöründe ABD’nin önüne geçtik

  Aytaç Durak kendini ihbar etti

  Kamerun ile de vize kalktı

  Kur’ân sesler CD’de toplanıyor

  Kantinler denetlensin

  86 yaşında böbreğini bağışladı

  Sınavsız üniversite başka bahara kaldı

  Cepte pin kodu tarihe karışacak

  En fazla yolsuzluk sağlıkta yapılıyor

  Çanakkale’nin unutturulan kahramanı: Cevat Paşa

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl