18 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DİYARBAKIR İÇİN FORMÜL ARAYIŞI

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına karar verildikten sonra gözler şimdi Cuma günü açıklanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının kararına çevrildi.

Futbol Federasyonu Başkan vekili Lutfi Arıboğan geride kalan haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında yapılan ve 87. dakikada sahaya taraftarların girmesi sonrasında hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili kararlarını da 19 Mart Cuma günü yapacakları toplantıda vereceklerini belirterek, ''Bu hafta cuma günü de o konu için toplanacağız. Hukuk Başmüşavirliğimiz çalışıyor. Ayrıca İstanbul Valimiz Muammer Güler'in dün yaptığı bazı açıklamalar vardı. Bizim hukukçularımızın araştırmaları dışında, Sayın Valimizin belirttiği deliller de tarafımızca değerlendirecektir'' diye konuştu. Öte yandan, Diyarbakırspor'un, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı olaylı maçlarda bir paralellik olup olmadığı yönündeki soruya Arıboğan, ''İki maçta da vahim olaylar var. İkisinde de sorunlar var, ama farklı olaylar ve maçlar... Böyle düşünmek gerekir'' cevabını verdi.

18.03.2010


 

Hakemler açıklandı

n19 Mart Cuma 20.00 Kasımpaşa-Beşiktaş: Özgür Yankaya, 20 Mart Cumartesi, 14.00 Diyarbakır-Antalya: İlker Meral 14.00 Manisaspor-İstanbul Belediye: Halis Özkahya 19.00 Fenerbahçe-Gaziantepspor: Kuddusi Müftüoğlu, 21 Mart Pazar, 14.00 Sivasspor-Gençlerbirliği: Barış Şimşek, 14.00 Ankaragücü-Kayserispor: Aytekin Durmaz, 19.00 Trabzonspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım, 22 Mart Pazartesi, 20.00 Bursaspor-Denizlispor: Serkan Çınar.

18.03.2010


 

BEŞİKTAŞ'TA KASIMPAŞA HAZIRLIĞI

Beşiktaş, bir günlük iznin ardından Kasımpaşa ile 19 Mart Cuma günü oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesislerinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmana Denizlispor maçında aldıkları darbelere bağlı sakatlıkları bulunan İbrahim Toraman ile Ekrem Dağ katılmadı. Bu arada, çift kale maç sırasında Sivok ve Ferrari ağrıları arttığı için antrenmanı yarıda bırakırken, sağ baldırına darbe alan Nobre de çalışmaya devam edemedi.

18.03.2010


 

İran'ın teklifine Terim'den hayır

İRAN Futbol Federasyonu'nun Fatih Terim'e teknik direktörlük teklifi götürdüğü fakat anlaşmanın sağlanamadığı belirtildi.

Federasyon Başkanı Ali Kafashian'ın yardımcısı Mehdi Tac'ı Terim'le pazarlığa oturması için İstanbul'a gönderdiği kaydedildi. İran televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Kafashian, "Terim teknik direktörlük için favori adaylarımızdan biriydi ama artık değil." dedi.

İSTANBUL'DA NABIZ YOKLADILAR

Mehr ajansının haberine göre Mehdi Tac, Terim'i milli takımın başına getirmek için İstanbul'da nabız yokladı. Kafashian, Terim'le bir daha masaya oturmalarının söz konusu olmadığını söyledi. İran Milli Takımı'nın 2011 Asya Kupası bitene kadar Afşin Ghotbi ile sözleşmesi bulunuyor. Federasyon, Ghotbi'ye tazminat ödeyerek yerine yeni bir isim getirme arayışında. Fas Milli Takımı'nın eski Teknik Direktörü Philippe Troussier'in de adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

18.03.2010


 

G.Antepspor için büyük fedakârlık

GEÇEN yıl Gaziantepspor'un başına geçen teknik direktör Jose Couceiro, ülkesinden bir grup takımın kendisine başkanlık teklifi götürdüğünü doğruladı. Portekizli teknik adam, teklif karşısında onur duyduğunu ancak, şuan için tek düşüncesinin Gaziantepspor olduğunu söyledi.

Trabzon maçının ardından Portekiz'e giden ve dört gün ülkesinde kalan Couceiro'dan kulüpler birliğinin başkanı olması istendi. Sporting Lizbon ile Benfica gibi dünya dünya takımlarının, Couceiro'nun bu göreve gelmesi için baskı yaptığı belirtildi. Teklif karşısında onurlandığını belirten başarılı çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı; Bu teklif beni onurlandırdı. Portekiz'den birkaç kulüp, ligi yönetmemi istedi. Şuan için belirgin bir şey yok. Net bir şey söyleyemiyorum. Birçok yerden davet alıyorum ama, bu türden bir davet beni onurlandırdı. Bununla ilgili bir manifesto yayınlandı. Teklifler güzel ama, benim şuan aklım sadece Gaziantepspor'da. Sadece Gaziantepspor'u düşünüyorum."

F.BAHÇE MAÇI YORUMU

Gaziantepspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını Celal Doğan Tesislerinde sürdürüyor. Antrenman, ısınma koşusu ve açmagerme egzersizleriyle başladı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde, hedefsiz oyun ve yarı sahada çift kale oyun çalışmaları yapıldı. Büyük bir takıma karşı rakip sahada oynanılan maçların her zaman zor geçtiğini söyleyen Couceiro, "Bence daha kötüsü, şampiyonluk yarışından kopma durumunda olan ekiplere karşı oynamak daha zordur. Büyük takımların bu tip durumlarda rahatsız olmaları beklenir. Bizde rahatsızız. Bizim yapmamız gerekenler belli, onlar da en iyisini yapacaklardır. Bunları göz önüne olunca karmaşık bir maç olacak diyebilirim. İstanbul'dan iyi bir sonuçla gelmek istiyoruz." diye konuştu. Couceiro, gazetecilerin, "Bu maç Daum için pamuk ipliği olacak. Yenilmeleri durumunda Daum'un Fenerbahçe'den gönderilebileceği" sorusuna, "Kimse için kötü bir şey dileyemem. Tek isteğimiz rakibe karşı galibiyet elde etmek. Farklı bir şey dilememiz beklenemez. Ben sadece takımımın ne yapabileceğini düşünüyorum. Önceliğim takımımdır." ifadelerini kullandı.

18.03.2010


 

İLK TEST 7 MAYIS'TA

TÜRKİYE'DE 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak İstanbul'daki Olimpiyat Salonu'nda çalışmalar program dahilinde devam ederken, salonun ilk test organizasyonu ise mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Olimpiyat Salonu'ndaki çalışmalar programa uygun ve hızlı bir şekilde devam ederken, planlanan birçok çalışmanın tamamlandığı ve sadece detay işçiliklerin kaldığı belirtildi. Elektrik tesisatı ile ilgili işler sona ererken, salonun duvarları, basına ait alanlar, soyunma odaları, fuayeler ve VIP'nin inşaat çalışmaları bitirildi. Bu alanlar ile ilgili olarak sadece dekorasyon ve ince işlerin yapımları devam ederken, LED ekranların montajları da tamamlandı. Salonda yapımı tamamlanan ses sistemlerinin testleri devam ederken, skorbordun da montajına başlandı. Teleskopik tribünlerdeki çalışmalar tüm hızıyla sürerken, seyirci koltuklarının montajının da büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Olimpiyat Salonu'nun ilk test organizasyonunun da mayıs ayı içerisinde yapılacağı belirtildi. 7-9 Mayıs tarihleri arasında oynanacak TB2L Final Grubu ikinci devre Yükselme Grubu maçları İstanbul Olimpiyat Salonu'nda oynanacak.

18.03.2010


 

Almanya'da 6,7 milyon lisanslı futbolcu var

ALMANYA Futbol Federasyonu, ülkedeki lisanslı futbolcu sayısının 6,7 milyona ulaştığını açıkladı. Federasyonun açıklamasında, bu yıl başından beri 72 bin 100 futbolcunun daha lisans başvurusunun kabul edildiği ve lisanslı futbolcu sayısının 6,7 milyona yükseldiği belirtildi. Açıklamaya göre Almanya'da 25 bin 703 futbol takımı bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'deki lisanslı futbolcu sayısının 225 bin olduğunu ve bu sayının Almanya'daki Türk kökenli lisanlı futbolcuların sayısından bile az olduğunu söylemişti.

18.03.2010


 

Beckham'a 6 ay futbol yasak

İTALYA Serie A takımlarından

AC Milan'da kiralık oynayan David

Beckham'ı aşil tendonundan

ameliyat eden Finlandiyalı cerrah

Sakari Orava, hastaneden taburcu

olmaya hazır olan İngiliz futbolcunun 6 ay forma giyemeyeceğini söyledi. Serie A'da pazar günkü Chievo

maçında aşil tendonu yırtılan David Beckham'ı Finlandiya'da ameliyat

eden cerrah Orava, İngiliz

futbolcunun 6 ay forma

giyemeyeceği ve Dünya

Kupası'nda forma

giyemeyeceği kaydedildi.

18.03.2010


 

Beşiktaş İstişare Heyeti Mardin'e gidiyor

BEŞİKTAŞ Kulübü Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti, bugün Mardin'e giderek birtakım etkinliklerde bulunacak.

BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin organize ettiği etkinliğe kulüp başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, futbol komitesi üyesi, amatör şubeler, yatırımlar ve derneklerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Doğan Küçükemre, futbol komitesi ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun yanı sıra bazı televizyon ve gazetelerin spor müdürlerinin eşleri de katılacak. İstişare Heyeti siyah beyaza boyatılan ve bilgisayar laboratuvarı yapılan Vatan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle biraraya gelecek.

18.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl