19 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Karabük ve Buca, Süper Lig için gün sayıyor

Bank Asya 1. Lig'de, ilk 6 sıradaki takımlardan haftayı galibiyetle tamamlayan tek ekip olan Bucaspor, Süper Lig'e doğrudan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Ligde 26. haftada Orduspor ile berabere kalarak 6 hafta aradan sonra puan kaybeden Kardemir Karabükspor'un 60 puanla liderliğini devam ettirdiği ligde, İzmir temsilcisi Bucaspor, deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup ederek, 3. sıradaki Altay ile puan farkını 7'ye çıkardı. Şimdiye kadar sadece bir kez 12. haftada ilk 6'nın dışında kalanBucaspor, Samsunspor galibiyetiyle ligde üst üste 3. galibiyetini elde etti. Puanını 52'ye yükselten Bucaspor, lider Kardemir Karabükspor'un 8 puan gerisinde, 3. sıradaki Altay'ın ise 7 puan önünde 26. haftayı 2. sırada tamamladı. 1989-1990 sezonunda 3. Lig'den, 2. Lig'e yükselen sarı-lacivertli ekip 1994-1995 sezonunda 8 takımın katıldığı Konya'daki play off mücadelesinde ilk maçta Adanaspor'a 3-2 yenilerek, 1996-1997 sezonunda ise Antalya'da Şekerspor'a 4-1 mağlup olarak Süper Lige yükselme şansını yitirmişti.

Ligde ilk 6'daki diğer takımlar Altay, Adanaspor, Konyaspor ve Karşıyaka bu hafta sahadan mağlubiyetle ayrılırken, Konyaspor 6 haftadır maç kazanamamanın sıkıntısı yaşıyor. Boluspor ve Giresunspor aldıkları galibiyetlerle play off umutlarını artırdı. Son 10 haftadır galibiyet elde edemeyen son sıradaki Kocaelispor, üst üste ikinci beraberliğini alırken, Mersin İdmanyurdu evinde aldığı Konyaspor galibiyetiyle tehlikeli bölgeden biraz uzaklaştı. Ligde bu hafta zirvedeki ekipler kozlarını paylaşacak. İkinci Bucaspor, lider Kardemir Karabükspor'u İzmir'de ağırlarken, 3. sıradaki Altay, 4. Adanaspor'u konuk edecek. Kümede kalma uğraşı veren ekiplerden Dardanelspor, son sıradaki Kocaelispor ile Çanakkale'de karşılaşırken, 14. sıradaki Kayseri Erciyesspor da 17. sıradaki Hacettepe'yi konuk edecek.

Bu arada lider Kardemir Karabükspor, 61 golle Türkiye'nin en fazla gol atan takımı. Ligde yaptığı 26 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Karabükspor, attığı 61 gole karşılık 21 gol yedi. Yine Karabükspor'un Nijeryalı yıldız oyuncusu Emenike de Bank Asya 1. Ligi'nde 14 golle gol krallığı listesinde ilk sırada yer alıyor. Emenike'yi, takım arkadaşı Yasin Avcı 13 golle takip ediyor.

EROL DOYRAN [email protected]

19.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakırspor için karar anı

  Karabük ve Buca, Süper Lig için gün sayıyor

  Neill: 9 maç sonra daha da mutlu olacağım

  Beşiktaş’tan örnek proje

  26. Haftanın açılış maçı:

  Messi, Jordan gibi

  Hiddink’in yerine Advocaat

  HAFTANIN PROGRAMI:

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl