20 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Küresel rekabet uyarısı

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, krizle mücadelenin yanında, yeni yönetim tekniklerini benimseme gibi, küresel rekabete yönelik çalışmalara da ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Tanıl Küçük, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesinde düzenlenen ‘’2. Ulusal Çalışma Ekonomisi ve Yönetim Kongresi’nde yaptığı konuşmada, son dönemde hayatın her alanında, hızlı, kapsamlı ve çok boyutlu değişimlere şahitlik ettiklerini belirterek, üretim, tüketim, ticaret, rekabet, bölüşüm gibi süreçlerin hızla değiştiğini, üretim ilişkilerindeki değişimin, rekabetin bileşenlerini de değiştirdiğini vurguladı.

Küçük, 19. ve 20. yüzyıllarda ulusların, tabiî kaynakları, bulundukları coğrafyanın imkânları doğrultusunda rekabet gücü kazandığını, bugün ise mukayeseli üstünlüğün odağına insan unsurunun oturduğuna işaret ederek, artık, rekabet üstünlüğüne giden yolun, bilgi üretme yeteneği, eğitimli, nitelikli ve kalifiye insan gücünden geçtiğini ifade etti.

KRİZDEN SONRA REKABETE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

TANIL Küçük, Türk iş dünyası, özel sektörü olarak, küresel rekabet yarışına devam edebilmek için çalışma hayatı ve yönetim anlayışındaki yenilikleri takip etmek durumunda olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: ‘’Türkiye’de yeni yönetim tekniklerini uygulama konusunda, bazı önemli eksikliklerimiz bulunmaktadır. Ancak, tüm dünya ile birlikte yaşadığımız ağır krizde, sanayi kuruluşlarımız doğal olarak, önceliği, üretimi devam ettirmek, ayakta kalmak mücadelesine vermek zorunda kalmıştır. Ancak, her zaman ifade ettiğimiz gibi, tüm krizler gibi bu kriz de bir gün bitecek, ki bunun işaretleri gelmeye başlamıştır ve rekabet yarışı kaldığı yerden aynen devam edecektir. Dolayısıyla, bizlerin, krizle mücadelenin yanında, yeni yönetim tekniklerini benimseme gibi, küresel rekabete yönelik çalışmalara da ara vermeden devam etmemiz gerekmektedir.’’ Küçük, Türkiye’deki temel sorunlardan birinin üniversite ve iş dünyası arasındaki bağın yeterince güçlü olmaması olduğunu kaydetti.

20.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Fındık fiyatı, yılın rekor seviyesinde

  Küresel rekabet uyarısı

  4/C’liler memurluk istedi

  IMF, Avrupa’ya batık banka kurumu önerdi

  TOKİ yeni bir indirim kampanyası başlatıyor

  Teşvik sistemi, gözden geçiriliyor

  Çeyrek altına, alternatif geldi

  Gelir vergisi 2 değil, 6 taksitte ödensin

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl