20 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

15. madde kalkmalı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Anayasa değişikliği çalışmaları hakkındaki görüşlerini açıklarken, “Anayasa’nın geçici 15. maddesinin esasen orada bulunması yanlış. Kalkmış olması gayet yerinde olur’’ dedi.


Sözlerim çarpıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaçak çalışan Ermenilerle ilgili sözlerini saptırmak isteyenlere seslenerek şunları söyledi: “Bana ‘özür dilemelidir’ t

12 Eylül’e yargı yolu

Başbakan Erdoğan, Anayasa’nın taslak çalışmasını bütün siyasî partilere, STK’lara ve medyaya ulaştırıldığını söyledi. Geçici 15. maddenin taslak içine


  Rektör Büyükkasap için tören

ERZİNCAN'DAKİ lojmanında intihar eden Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap için cenaze töreni düzenlendi.


  Bakan Ergün’e üniversitede protesto

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul’da İÜ Fen Fakültesi’nde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Bakan Ergün, ‘’2. Ulusal Çalışma Ekonomisi ve Yönetim Kongresi’’nde yaptığı konuşmanın ardından protesto sebebiyle arka taraftaki Su Ürünleri Fakültesinden dışarı çıkarıldı.


  Uslu: Kaçak işçilere hukukî ayar yapılsın

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, ‘’Kaçak yabancı işçiliğin önlenmesi, politik nedenlerle değil, ülke gerçeklerine ve hukuka uygun düzenlemelerle olmalıdır’’ dedi. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin gelişmekte olan bin merkez ülkesi ve göç kavşağı olduğunu ifade ederek, ‘’Küresel aktör konumunda olması da cazibesini arttırmaktadır.


  “Sınır dışı” Kasımpaşa kriterlerine sığmaz

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ‘’Bir ülkede yasal süresi geçtikten sonra kalmaya devam eden bir kimse ya devlet onu yakalayamadığı için kaçaktır, ya da devlet onun yerini bildiği halde dokunmadığı için misafirdir.


  AskerÎ rejİmİn AB’de yerİ yok

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, “askerî rejimin ya da askerî rejimden yola çıkarak oluşturulan bir anayasanın veya din devletinin AB’de yeri olmadığını” söyledi.


  ‘Cumhurbaşkanı görevinden dolayı sorumsuz’

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün, geçen yıl Karaman’dan Ankara’ya dönüşü sırasında otoyolların kapatılması sebebiyle seyahat özgürlüğünün engellendiğini öne süren bir kişinin Gül aleyhinde açtığı 1 TL’lik manevi tazminat davasını reddeden mahkeme, Anayasa’nın 105. maddesinde, cumhurbaşkanının, görevi sırasındaki işlemlerden ötürü sorumsuzluğu ve yargı bağışıklığı bulunduğuna dikkati çekti.


  Büyükelçiler istişare için geldi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk’ün istişare için Türkiye’ye çağrıldığını, istişare bitince görevlerinin başına geri döneceğini bildirdi.


  Akdağ: Sür'atle yargıçlar devleti oluyoruz

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin, hukuk devleti olmaktan yargıçlar devleti olmaya doğru sürüklendiğini söyledi.


  İsveç'ten reformlara maddî destek

İsveç hükümeti, Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda Türkiye’de yapılan reformlara yalnızca siyasî değil maddî anlamda da katkıda bulunacağını açıkladı.


  “Kafes”te ilk duruşma 15 Haziran’da yapılacak

“Kafes Eylem Planı’’ soruşturması kapsamında 3’ü tutuklu 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


  Siirt'te KCK'ya 5 tutuklama

Sİİrt’te terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında BDP İl Başkanı Sıddık Taş’ın da bulunduğu 5’i tutuklandı.


  Yarın trafiğe dikkat!

İstanbul’da Kazlıçeşme Meydanı’nda yarın gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları dolayısıyla bazı cadde, sokak ve noktalar araç trafiğine kapatılacak.


  FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR, ARTIK GÜLÜMSEYECEK

YERYÜZÜ Doktorları Derneği ‘’Gülümseyen Çocuklar’’ projesi kapsamında, 12 kişilik gönüllü doktor ekibi, Filistinli çocukları ameliyat etmek için Filistin’e gitti. dün yola çıkan doktorlar grubu, bir hafta boyunca dudak-damak yarığı ve doğumsal anomali hastalıkları olan Filistinli çocukları tedavi edecek.


  Dünyaya mirasın ağaç olsun!


  147 bin hurda araç trafikte

TRAFİKTEN çekilmeleri halinde motorlu taşıt vergisi borçları affedilecek ve piyasa değerinin üzerinde ödeme yapılacak 30 yaş üstü yaklaşık 147 bin hurda araç hâlâ trafikte seyrediyor.


  Doğuda donduran soğuklar

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.


  Hasta yakınlarına şefkat evi

ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzun süreli yatarak tedavi gören hasta yakınlarının hastanede barınma ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla Şefkat Evi adı altında çok amaçlı misafirhane kurulacağı bildirildi.


  Yaz Kur’ân kursları eğitimi engellemez

Anayasa Mahkemesi, ‘’ilköğretimin beşinci sınıfını bitirenler için, okulların tatil olduğu dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığınca açılıp, Millî Eğitim Bakanlığının gözetim ve denetiminde yürütülecek ve katılımın kişilerin kendi isteği, küçüklerin ise kanunî temsilcilerinin talebine bağlı olduğu yaz Kur’ân kurslarının, sekiz yıllık zorunlu ve kesintisiz laik eğitim ve öğretim faaliyetini engellemesinin söz konusu olmadığını’’ belirtti.


  Facebook, varolan sistemi geliştirecek

Sosyal ve toplumsal paylaşım sitesi Facebook, çocuk tacizcilerinin ihbar edilmesi için ana sayfasına koymayı düşündüğü “panik tuşu”nu eklemeyeceğini, bunun yerine var olan sistemi geliştireceğini bildirdi.


  Deniz kaplumbağaları hızla tükeniyor

Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından hazırlanan ‘’Kırmızı Liste’’ye göre, sıcak ve ılıman deniz ve okyanuslarda hayat mücadelesi veren yedi kaplumbağa türünden deri sırtlı deniz kaplumbağası ve yeşil deniz kaplumbağasının hızla neslinin tükendiği bildirildi.


  Belçika danıştayı, okulda başörtü yasağını durdurdu

Federe yapılı Belçika’da nüfusun yaklaşık yüzde 60’ının yaşadığı Flaman bölgesindeki devlet okullarında geçen yıl Eylül ayında kademeli olarak uygulamaya konan başörtüsü yasağı, Danıştay tarafından askıya alındı.


  Kazakistan’daki oteller ‘helâl sertifikası’ istiyor

Kazakİstan’da bir çok otelin, İslâmî kurallara ve standartlara uyun olduğunu gösteren helâl sertifikasını almak istediği belirtildi. Başşehir Astana ve Almatı kentindeki otellerin helal sertifikasına büyük ilgi gösterdikleri kaydedildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl